tiistai 19. helmikuuta 2019

Treenilistan päivitystä

Eilen oli Raunon treenit pitkästä aikaa. Teimme rataa jossa oli periaatteessa kaikki esteet. Päätimme laittaa keppien alkuun ja loppuun ohjurit jotta saimme harjoitella ne myös radalla. Lähdössä jouduin kerran käskemään Lillanin häkkiin, sillä se ei olisi malttanut kuunnella käskyä tulla oikealle paikalle. Äkkiä se taas huomasi että kannattaa pitää ne korvat auki ja kuunnella mitä sanotaan eikä itse "tietää" mitä halutaan.
Aluksi hypättiin A:n alastulo ja oltiin ehkä vähän hitaita, mutta sekin nopeutui. Rauno muistutti että antaa käsky touch ajoissa, silloin se tietää mikä on tehtävä ja voi keskittyä täysillä etenemiseen. Puomia se ei millään meinannut ensin löytää kun tyrkyllä oli vaikka ja mitä muita esteitä, mutta viimein se malttoi kuunnella ja tajusi mihin pitää mennä. Keinu otettiin ensin lentona, mutta sen jälkeen se meni hienosti. Kepeille takaaleikkaus oli vielä vaikea, mutta eiköhän se siitä lähde.
Eilisestä tuli treenilista-asioita  mieleen heti muutama joihin tulee kiinnittää jatkossa huomiota:

Takaaleikkaukset

Näissä Lillan ei vielä lue ollenkaan ohjauksia ja tulee herkästi pyörähdyksiä ja jopa takaisin hyppyjä. Myös kepeille takaaleikkukset tulee olla hanskassa.

Rohkeampi irtaantuminen kepeillä

Koska Lillan tekee jo nyt tosi vahvat kepit, pitää minun uskaltaa jättää se tekemään niitä itse. En saa jäädä varmistelemaan ja änkeä lähelle vaan antaa toisen tehdä rauhassa!


Liikkuminen joka suuntaan kontakteilla

Nyt pitää lähteä viemään kontaktisuorituksen uudelle asteelle, eli Lillanin pitää oppia kestämään että ohjaaja liikkuu siellä sun täällä ja sen on vain tehtävä tehtävä loppuun. Näin pystyn pitämään huolen että voin sijoittua radalla edullisesti seuraavia esteitä nähden ja koira osaa pysyä kontaktilla niin pitkään kunnes se sanallisesti siitä vapautetaan.

Takaakierrot saksalaisella

Tähänhän tarvitaan itsenäinen takaakierto ja minun on opittava luottamaan ja liikkumaan. Tuo koira on niin saakelin nopea että siinä ei auta jäädä himmailemaan, muuten on auttamattomasti myöhässä.


Siinäpä sitä olisi taas itsenäistä treenattavaa, mutta nyt Lillanilla on ollut niin rankka kolme päivää (tänään on vielä epikset) että nämä jäävät sitten tuleviin viikkoihin. On kuitenkin hyvä aika ajoin käydä ajatuksella läpi sitä missä mennään ja mitkä asiat erityisesti kaipaavat hiomista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti