tiistai 12. helmikuuta 2019

Kehonhuoltoa ja kisailua

Pikku-pirpana piti loppuviikon lomaa ja kävi perjantaina Teresan taitavien sormien käsittelyssä (TaigaTassu koulutuspalvelut ja koirahieronta). Se on kyllä oppinut nauttimaan hieronnasta ihan täysin rinnoin, sillä pääsi aivan ulina pihalla kun se tajusi minne se oikein pääsi. Hieman oli jumia lapojen alueella, mutta ei mitään hälyttävää. Lauantaina käytiin Reinon ja Lillerin kanssa pitkä ja rento lenkki jossa ne saivat aukoa paikkoja rauhallisella ravilla ja irti juoksemalla. Sunnuntaina kaikki koirat viettivät vapaata ja hengailivat vain kotona kun emäntä paineli aamusta Pelloon kisailemaan.


Rentoutunut ja tyytyväinen asiakas <3 Kuva: Teresa Tuomela


Eetu oli edellisenä päivänä juossut Caritan kanssa kaksi rataa joista toisella se oli tehnyt voittoradan viidellä virhepisteellä. Poika kävi aivan kuumana ennen radalle menoa ja hyppi ja loikki ennen kuin sain sen jätettyä lähtöön mikä ei ole yhtään normaalia käytöstä tälle herralle! Rata lähti oikein mukavasti liikkeelle kunnes tuli etukäteen pelkäämäni paikka: putkelle lähetys avonaisen toimiston oven kohdalta. Näin heti että Eetun nenä oli kohti toimistoa mutta onneksi tiukalla käskytyksellä sain sen aikeet estettyä ja matka jatkui. Kepeille meno jännitti, mutta sinnekin sujahdettiin hyvin vaikka se oli kuulemma kaukaa näyttänyt siltä että potkaisin koiran sinne :D No en potkaissut, voin luvata ja vannoa! Keppien jälkeen vielä loppusuora jossa oli rengas ja hyppy. Kun rengas oli saatu puhtaasti, huokaisin helpotuksesta mutta Eetuhan päätti vähän näpäyttää ohjaajaa ja veti täydestä laukasta liinat kiinni ennen viimeistä estettä ja pysähtyi nuuskimaan. Onneksi sain sen heti uudestaan liikkeelle ja viimeinen estekin meni puhtaasti. Kaikeksi onneksi aika riitti ja näin ollen viimeinen LUVA tärähti tauluun ja herra siirtyi kakkosluokkaan!

Päivän toinen rata startattiin siis kakkosissa ja tällä kertaa vuorossa oli agirata. Homma lähti ihan hienosti käyntiin, mutta kepeillä kämmäilin ja otettiin vitonen. Yllättäen myös puomilta tuli alasmenolta virhe mutta keinu meni puhtaasti ehkä hieman liioitellulla varmistelulla. Pahaksi onneksi Eetu jekutti minua taas ennen yhtä hyppyä ja kääntyi nuuskuttelemaan ja otettiin kielto. Tästä matka jatkui aika sekavana loppuradalle jossa käytiin vielä tekemässä putkessa käännös takaisin ja tulos oli jotain miljoona :D Älkää silti huoliko, me pääsimme palkinnoille joka tapauksessa ;)

Hienot tyypit! Kuvassa vasemmalla Eetun omistajan toinen koira joka starttasi hienosti kisauransa päästen myös palkinnoille! Kuva: Carita Kalla-Bimberg

Eilen meillä oli sitten totuttuun tapaan maanantain treenit. Rauno jatkoi vielä toipilaana joten meillä oli jälleen kerran omatoimiharkat. Teimme radan pätkää jossa koiralta vaadittiin itsenäistä putkenhakua. Siinä oli myös melko vaikea keppikulma jota päätin harjoitella myös Lillerin kanssa erikseen ja tietysti alussa ja lopussa oli ohjurit. Rata sujui tosi hienosti, neiti pysyi kauniisti lähdössä ja haki hyvin putket. Kerran mokattiin kakkoshyppy kun olin itse totaalisen myöhässä ja kerran putkella en muistanut pitää ohjauksen lukitusta tarpeeksi pitkään jolloin se tulikin putken ohi. Otettiin ensin keskivaiheilla oleva hyppy edestä (koska en muistanut että se mentiin takaa) ja seuraavalla kiekalla takaakiertona joka onnistui oikein kivasti. Tein kepit ensin ilman putkea ja sitten suoran putken kautta. Tein ohjauksen molemmilta puolilta eli sylkkärinä ja perusohjauksena. Sylkkäri ei onnistunut vielä aivan täydellisesti mikä ei toki ole ihme, mutta tähän oppimistasoon nähden suoritus oli oikein hyvä. Lopuksi otettiin vielä pari keinusuoritusta joihin en ollut aivan tyytyväinen, se saisi olla nopeampi. Ei jääty kuitenkaan jankkaamaan, katsotaan tätä sitten seuraavalla kerralla uudestaan.


Kaiken kaikkiaan treeneistä jäi aivan mieletön fiilis! Ollaan pikkuhiljaa päästy yhdessä omaan kuplaan jossa meidän yhteistyö pääsee koko ajan kehittymään. Kun lähtö on kunnossa, on molemmilla varma olo ja se heijastuu kaikkeen tekemiseen radalla.

Kuten kasvattajelle sanoinkin, on tuon neitokaisen kanssa puhdasta iloa juosta! Ihana koira <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti