tiistai 10. joulukuuta 2013

Päiväni murmelina

Kamalista pakkaspäivistä selvitty nipin napin, täällä kävi lukemat jo lähes kolmessakymmenessä asteessa, hrrr. Voi että minua säälitti koiraparat vaikka vallan hyvin tiedän että ne pärjäävät paksun turkkinsa ja lämpimän koppinsa ansiosta mainiosti. Sääli sai minusta kuitenkin vallan ja vein niille sunnuntaina ylimääräisen peiton jonka Reino hilasi välittömästi koppiin. Ajattelin hyvillä mielin että nyt niillä on varmasti oikein lämmin, mutta aamulla kohtasin revityn ja raadellun peiton joka oli tuhansina silppuina ympäri häkkiä. Se siitä lämpimästä peitosta sitten.

Pidin suosiolla hevosiakin pari päivää sisällä, sillä ilma oli oikeasti aivan järkyttävän kylmä ja tallikin olisi mennyt pakkasen puolelle ja putkia ei ole kiva sulattaa. Pollet vaikuttivat täysin tyytyväisiltä järjestelyyn, aamulla ja illalla siivosin karsinat ja heinät ja vesi tulivat turvan eteen neljä kertaa päivässä. Tänään oli onneksi niin lauha ilma, että ne pääsivät ulkoilemaan koko päiväksi. Lirika oli piehtaroinut niin innoissaan että oli saanut loimensakin vinoon ja toisen mahavyön auki, höppänä muori.

Tänään taas mietiskelin kuinka kovasti nuo eläimet rytmittää elämää ja päivät menevät melko tarkasti samalla rutiinilla. Päätinkin tehdä pitkästä aikaa Lauran päivä postauksen jossa näette miten meikäläisen vuorokausi rytmittyy.

Klo 8.00 Kello soi ja nousen ylös. Ensimmäisenä menen ruokkimaan kissat ja Irma huutaa kuin viimeistä päivää, jollakin taitaa olla nälkä. Chinchillahuoneesta valo kiinni jotta tytöt pääsevät nukkumaan "yöunensa". Seuraavaksi ulkovaatteet päälle ja koirat ruokkimaan ja juottamaan. Molemmat kaipaavat silityksiä ja juttelen niille hetken. Tallissa odottaa kaksi nälkäistä hevosta jotka vien ulkoilemaan. Haen heinäpaalin ja nakkaan aamuheinät ja samalla lasken sisältä lämmintä vettä kastelukannuun jonka kaadan hevosten juottoastiaan.
Klo 8.20 Menen takaisin sisään ja meikkaan, harjaan hiukset, pesen hampaat ja vaihdan vaatteet. Luen hetken vielä kirjaa (tällä kertaa menossa Twilight varmaan miljoonatta kertaa) ja hyppään sitten autoon ja ajelen työpaikalleni.

Klo 9.25-16.00 Olen töissä.

Klo 16.15. Haen Lakkapäältä purua jonka jälkeen ajelen kaupunkiin etsimään sopivaa liiviä viikonlopun näyttelyä varten. Rajalla-kauppakeskuksessa Seppälä ei petä tälläkään kertaa ja lähden tyytyväisenä jatkamaan matkaa. Käyn vielä Halpa-Hallissa ja onnistun lahjakkaasti vetäisemään lipat liukuportaissa ja lennätän avaimeni vahingossa pitkin liikkeen lattiaa. Onneksi ne löytyivät heti ja toivottavasti kukaan ei nähnyt lentoani!Klo 17.30 Olen viimein kotona ja vaihdettuani vaatteet lähden Reinon kanssa juoksulenkille. Ohitimme hienosti edessä menneen koirakon ja takaisin tullessa Reino meni hienosti sivulla ja ei puhunut mitään toiselle koiralle.

Klo 18.15 Siivoan karsinat ja purutan ne sekä laitan heinät valmiiksi odottamaan. Hevoset sisälle ja yövalo päälle.

Klo 18.30 Lähden käymään Ylitorniolla kaupassa. Juttelen samalla ystäväni kanssa puhelimessa, sillä molempien kiireisen elämän vuoksi ehdimme nähdä vain muutaman kerran vuodessa, mutta puhelinlangat laulaa senkin edestä.

Klo 19.20 Naapurin Mari tulee kylään ja teemme muutaman näyttelyhihnan ja juttelemme viikonlopun näyttelystä.Klo 21.00 Luen kirjaa ja syön iltapalaa ja vien myös koirille iltaruuan.

Klo 21.30 Tietokoneen ääressä istuskelua, bloggaamista ja yleistä hengailua, hetken kuluttua nukkumaan.

Tämä päivä oli harvinaisen leppoisa, mutta on hauska huomata kuinka päivä rytmittyy eläinten ruokinnan ja liikutuksen mukaan. Olisin varmaan patalaiska sohvaperuna jos meillä ei olisi yhtään otusta!

 Ajattelin muuten tehdä messarireissusta videopostauksen, olisiko sellaiselle toivetta? Vähän tyyliin tytöt roadtripillä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti