torstai 5. joulukuuta 2013

Kiirettä ja koiria

Heissan mussukat! Eilen olimme taas Pellossa treeneissä ja meinasi mennä todella hilkulle että ehdimme ajoissa, töissä meni oletettua myöhempään ja tietysti kun on kauhea kiire, kaikki menee niin hitaasti kuin mahdollista. Tankilla käydessäni kone jumitti ja oli jopa normaalia hitaampi, kotimatkalla eteeni sattui useampikin sunnuntaiajelija ja jotta mikään ei varmasti nopeuttaisi menoa, oli paikallisessa marketissa tietysti "veikkausmummo" joka jumittaa kassan joka ainoa kerta. Apua, onneksi loppumatka sujui kommelluksitta ja syöksyin kotona vaihtamaan vaatteet ja nappasin Reiskan mukaani. Ajoin hakemaan Marin ja Fannin ja kauheassa kelissä huristelimme Pelloon, onneksi ehdimme ajoissa.

Kävimme Reinon kanssa pienen hölkkä- ja pissalenkin ja menimme sen jälkeen sisälle odottelemaan ohjaajaamme Aria. Harjoittelimme kaikessa rauhassa tokoa, seuruu menee jo aika mukavasti ja muutaman kerran treenattiin sitä, että koira menee maahan, itse siirryn siitä muutaman metrin päähän ja palaan hetken kuluttua ja pyydän sen perusasentoon. Reinolla oli tässä hieman vaikeuksia, sillä se tahtoo vieläkin köllähtää hieman sivuittain etenkin silloin kun tulen takaisin sen sivulle. Parin kerran jälkeen se meni jo tosi hyvin ja päätimme treenit siltä osin siihen. Kokeilimme myös hieman kehäkäyttäytymistä, juoksutin sitä muutaman kierroksen ja pyysin välistä seisomaan paikallaan. Se tuntuu siltä että olisi saanut vähän hajua ettei tarvitsekaan aina istahtaa kun pysähdytään. Käytämme seisomisesta käskyä SEIS. Viimein Arikin ehti paikalle ja aloimme harjoitella ensimmäistä tehtävää.



Rata vaikutti ensi silmäyksellä helpolta mutta sitä se ei ollutkaan. Ensin oli kaksi hyppyä jonka jälkeen piti ohjata koira putkelle joka oli puomin alla ja koska siinä ei ollut suurta mutkaa, koira selvitti sen hyvinkin nopeasti. Tämä johti siihen, että ohjaaja ei ehtinytkään ottamaan vastaan seuraavalle esteelle ja koira joko jatkoi omiaan tai jäi paikalleen jäkittämään. Meille kävi juuri niin että olin törmätä Reinoon putken suulla ja seuraava este meni aivan räpellykseksi. Tarkoitus olisi ollut tehdä putkeen jälkeen valssi mutta enhän minä sitä ehtinyt, Reino oli liian nopea. Putken jälkeisen esteen perässä oli hyppy oikealle ja Reino karkasi hanskasta liiaksi vasemmalle ja meni esteen ohi parikin kertaa ennen kuin sain sen oikeaan paikkaan. Tässäkin syy oli vain ja ainoastaan ohjaajassa, minun piti selkeästi johtaa se enemmän oikealle ja näin ollen pääsimme esteen yli. Seuraavaksi putki ja siitä vielä hyppy. En ollut todellakaan tyytyväinen ensimmäisiin kierroksiin ja varsinkin kun Ari vielä meitä "vanhoja" kuumotti kehumalla nuorempaa treenaajaa nopeudesta ja hyvästä kunnosta niin pakkohan sitä oli ryhdistäytyä :)

Toisella kierroksella ehdin loistavasti ennen Reinoa putken päähän (juoksin kuin mielipuoli että ehdin!) ja sain sen persjätöllä seuraavalle esteelle sujuvasti. Siitä kunnon kaarto oikealle, koira mukaan ja esteen yli seuraavalle putkelle ja loppurata menikin lähes ensi yrittämällä hienosti!

Lopussa menimme vielä pientä rataa jossa oli vain hyppyjä ja rengas ja Reiska otti jo sen verran kierroksia että aloitti tyypillisen mulla on niin kivaa-örinänsä ja Aria nauratti! Myös puomi meni jälleen kerran hienommin kuin edellisellä kerralla, nyt on enää noin metristä kiinni että se menee ihan koko puomin, jee!!

Oli kyllä niin hyvät fiilikset kun ajelimme kotiin, Marilla ja Fannillakin meni tosi hyvin. Kyllä tuo aksatreeni on niin mahtavaa ja hauskaa vaikka mulla meinaa vain kunto loppua kesken.  Ensi viikolla meillä jää valitettavasti treenit välistä sillä lähdemme Helsinkiin Messukeskuksen näyttelyyn perjantaina jo todella aikaisin. Voin kuvitella että muutenkaan ei uni tahdo tulla silmään kun jännittää, saati että olisimme kotona torstaina vasta iltamyöhällä treenien jälkeen. Pitäkään kaikki peukkua että koirat pärjäisivät hienosti!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti