torstai 15. elokuuta 2013

Tilannepäivitystä

Terve taas nassukat! Täällä Kainuunkyläm perukoilla ei ole kummempia ehtinyt tapahtua, tiedossa siis taas arkista päivitystä. Olen ollut nyt pitkää päivää töissä, yksi meidän tiskiläinen on kesälomalla ja me jäljellä olevat olemme hieman paikkailleet. Eipähän ole käynyt aika pitkäksi, sillä tekemistä ainakin riittää! Olen aamuisin juoksuttanut koirat pihalla ja samalla siivonnut häkin sekä tarkistanut että ruokaa ja vettä löytyy. Hevoset ovat vielä olleet yöt laitumella, Lirika on saanut tosin loimen yllensä sillä yöt alkavat olla jo melko kylmiä. Ajattelin ensi viikolla laittaa tallin oikein viimeisen päälle kuntoon ja tytöt saavat nukkua siitä eteenpäin sisällä, paskaralli alkaa jälleen kerran :) Kotona olen ollut vasta kahdeksan maissa illalla ja olen saman tien päästänyt karvanaamat juoksemaan ja sitten siitä on yleensä jatkettu lenkille, treenamaan tai sitten olen antanut niiden pöljäillä pihalla kaikessa rauhassa.

Vapaapäivinä oli onneksi hyvin aikaa touhuta kaikkea mitä mieleen juolahti. Maanantai meni sellaisessa tohinassa ettei tosikaan: aamulla kävimme Karon kanssa käyttämässä vanhuskoirat lenkillä ja siitä riensin suoraan Marin kanssa mustikkametsään. Pitihän meidän ottaa revanssi viime reissusta jossa tuli hädin tuskin ämpärin pohjallinen marjoja, mäkärät kävivät niin vimmalla kimppuun ettei siellä ollut erkkikkään. Nyt oli ilma lämmin ja aurinkoinen eikä öttiäisistä tietoakaan. Lisäksi meillä oli poimurit mukana, helpotti kummasti urakkaa. Saimme molemmat kymmenen litran ämpärin täyteen ja siihen olimme oikein tyytyväisiä ja lähdimme pienen siistiytymisen jälkeen käymään kaupassa.

Illalla oli vielä tiedossa näyttelyharkat, nyt oli minun vuoro olla vetäjänä ja voi taivas kuinka paljon porukkaa tulikaan! Kainuunkylän koulun piha oli aivan täynnä autoja ja alkuun suunnitellulle yhteislenkille osallistui hienosti porukkaa. Harmi vain että emme olleet ollenkaan varautuneet tuollaiseen ryntäykseen ja koirakot joutuivat odottelemaan pitkiäkin aikoja oman harjoitusvuoron välissä. Kaikki meni kuitenkin oikein hyvin, olin kyllä niin sippi tämän suorituksen jälkeen kuin ihminen vain voi olla!

Tämän päivän lenkkimaastoja

 
Tiistaina pakkasin koirat autoon ja ajelin heti aamupäivästä käymään Torniossa. Kävelytin niitä ensin torpin ympäristössä missä oli siihen aikaan hyvin säpinää ja olin kyllä positiivisesti yllättynyt molempien asiallisesta käytöksestä. Kävimme työpaikallakin moikkaamassa kavereita ja sielläkin ne tassuttelivat niin maltillisesti, kyllä mamma oli ylpeä! Kävimme työkaverini Minnan kanssa syömässä Hesellä jossa otin pienen hampurilaisen ja salaatin, kaikkea herkkuja ei voi kokonaan jättää pois, eihän?! Vatsa täynnä ajelin koirien kanssa kotiin ja annoin niiden hetken levätä ja taas tunnin päästä lähdettiin ajamaan, tällä kertaa tosin Ainolaan Rymyn kasvattajan luo. Mennessä käväisin Hallin Herkkupuodissa jossa Reino mallikkaasti nosti koipea lelukoria vasten, doup!! Onneksi se ei onnistunut sotkemaan kuin yhden lelun jonka tietysti ostin pois, omapa oli vikani kun en vahtinut paremmin :) Toivottavasti Katriina ei anna meille porttikieltoa, kamalia piskejä mulla!

Mari ja Benny


Meikä ja pojat



Ainolassa päästin ensin Rymyn hihnassa moikkaamaan sisaruksiaan sekä emoaan. Ihana oli nähdä minkälaisia muista on kasvanut, heille itselleen jäi neljä pentua, kolme urosta ja yksi narttu. Ja kaikista mukavinta oli nähdä Rommi-Rusina, pahnan pohjimmainen jonka eloonjäännistä ei oltu edes varmoja, siitä oli tullut aivan ihana! Otimme Rommin ja minun pojat maneesille mukaan ja päästimme kolmikon juoksemaan ja riehumaan. Ensin Rymy ja Reino olivat koko ajan Rommin kimpussa niin että toinen ei päässyt edes kunnolla juoksemaan, mutta kun kaveriin oltiin vähän saatu kontaktia, pikkukaverit pullauttivat Reinon porukasta pois. Ne eivät varsinaisesti ajaneet sitä pois, mutta tiedättehän tilanteen kun ärsyttävä iso/pikkuveikka yrittää tunkea leikkeihin jotka sille ei kuulu, se vain ignoorataan täysin. Odotetaan että se älykääpiö tajuaa itse poistua paikalta ja yleensä niin käykin. Rymy ja Rommi menivät joka paikkaan vierekkäin, aivan kuin ne olisivat olleet hihnalla toisissaan kiinni, huvittava näky :)


Tyyppi on vähän rymynny puskissa

Huomattiin myös että Rymmeli on aivan eri näköinen kuin muut pennut. Se on jotenkin solakampi ja pitkäraajaisempi ja näyttää enemmän sakemannilta kuin jämptiltä. Muut pennut on aavistuksen lyhyempijalkaisia, pyöreämpiä ja lyhyempirunkoisia. En tiedä onko tämä ero positiivinen vai ei, mutta minun silmään se on tietysti kaikkein kaunein :)

Kävimme Marin kanssa tänään illalla lenkillä Huitaperin vaarassa, ajelimme sinne autoilla ja lähdimme montuilta kiipeilemään. Koirat oli ihan täpinöissä ja mulla meinas totaalisesti mennä järki omien hurttien kanssa! Koko ajan riehuttiin johonkin suuntaan, yritettiin syödä kaikenmaailman kakkakikkareita ja huoh. Ehkä meillä on huomenna parempi päivä.


Reipas lenkkeilijä

Sain muuten viimeinkin ilmoitettua Rymyn sinne Pellon pentunäyttelyyn, aivan huippua päästä sinne! Nyt kuitenkin täytyy löpinät tältä illalta pikkuhiljaa lopettaa jotta ehtii nukkumaankin, mutta kuullaanpas taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti