maanantai 19. elokuuta 2013

Jaksaa aksaa!

Ensimmäinen kesälomapäivä tältä viikolta takana ja hauskaa on ollut! Aamulla heräilin kaikessa rauhassa ja aamupalan jälkeen lähdin ajelemaan kylälle hakemaan koirille ruokaa. Juttelin hetken taas Katriinan kanssa Hallin Herkkupuodissa ja saimme ihan mahtavan lahjoituksen agilitykentällemme: Royal Canin agilityputkia noin kymmenen kappaletta! Ne voi tarvittaessa yhdistää ja ja niillä on erinomaista harjoitella etenkin ensimmäisiä putkia, sillä ne ovat avoimia ja lyhyitä. Kiitos Katriina, mahtava juttu!

Kävin myös äidin luona kahvilla ja oli mukava istua ja viettää kiireetöntä aikaa ja jutella kaikessa rauhassa. Taas sitä muistaa olla kiitollinen ihanista vanhemmistaan jotka jaksavat aina kuunella ilot ja murheet, kiitos äiti ja isi! Ilma oli todella sateinen ja päätin että nyt alkaa hevosillakin tallikausi, tarha alkaa olla aika kurainen ja yöt kylmiä ja pimeitä. Siivosin karsinat ja molemmat saivat uudet purut joissa on hyvä sitten illalla köllötellä. Mihinkään ei ollut kiirus, joten päätin lukea kesken jääneen Harry Potter-kirjan loppuun ja kävin saunassa. Parin tunnin päikkäreiden jälkeen olin taas valmis reippailemaan ja lähdimme Marin ja koirien kanssa lenkille. Mukana oli tällä kertaa Benny, Reino ja Rymy. Lenkki oli aika lyhyt, emme edelleenkään käytä Rymyä vielä pitkillä lenkeillä ettei sen kasvu häiriinny mitenkään. Pojat vaikuttivat kuitenkin kaikki ihan tyytyväisiltä, paitsi Rymy siinä vaiheessa kun vein sen häkkiin ja jatkoinkin Reinonan kanssa matkaa autolle. Kauhea itku ja huuto jolta oli vain suljettava korvansa, sillä se nyt vain on fakta etten voi joka paikkaan ottaa molempia mukaan. Parempi totuttaa näin nuorena yksinoloon, vanhempana se voi olla vaikeaa.

Hain Marin ja Fannin autolla ja lähdimme kohti agilitykenttää kertaamaan eilisiä oppeja ja viemään lahjoitetut putket paikalleen. Molemmat koirat suorituivat oikein hyvin esteistä, Reinolla meinasi vähän vain ajatus karata ihaniin koiratuoksuihin, mutta pienellä äänenkorotuksella sain sen takaisin ruotuun. Kauheasti vain palkkaa ja innostusta, niin sitä paremmin se menee. Jos se kuitenkin päättää karata käskyn alta, niin kunnon käskyllä sen saa sinne palautettua, silloin on ihan turha hihkua ja lässyttää, ei toimi ei.

Reino style


Juuri kun olimme lopettelemassa, paikalle tuli Minna oman koiransa kanssa ja päätimme jäädä koirinemme katsomaan hieman taitavampaa meininkiä. Istuimme penkille joka on kentän laidalla, mutta kuitenkin aitojen sisällä. Ella meni todella taitavasti pyydetyt esteet, kunnes Minnan huomio hetkeksi herpaantui. Täysin varoittamatta se hyökkäsi kohti Fannia ja Maria, mutta onneksi Mari oli nopeampi ja sai nykäistyä Fannin valjaista ilmaan ja pyöräytettyä sitä toisen koiran ulottumattomiin kunnes Minna sai sen kiinni. Tilanne oli nopeasti ohi, eikä mitään fyysisiä vaurioita näyttänyt tulleen. Fanni kävi tämän jälkeen vielä kentällä, Mari halusi tarkastaa ettei sillä jäänyt mitään pelkotiloja itse paikasta. Onneksi se mennä vipelsi yhtä iloisesti kuin aina ennenkin eikä se näyttänyt tapahtuneesta traumatisoituneen. Minna tietysti pahoitteli kovasti, mutta vahinkoja sattuu ja tällaista se joskus koirien kanssa on. Tärkeintä että kaikki säilyivät ehjinä.

Fanny hyppää

Väsyneenä mutta treeneihin tyytyväisenä ajelin kotiin ja päätin käyttää vielä Lirikan harjauksen jälkeen kävelyllä. Nappasin sille riimun ja lähdimme kävelemään sitä viimeksi niin pelottavaa reittiä. Luojan kiitos se pyöröpaali oli viety pois, mutta toki matkalla voi olla aina kaikkea pelottavaa kuten lehmiä ja taloja :) Ajattelin että kävelytän sitä nyt ensin, huomenna ratsastan kentällä siitä suurimmat säpinät pois ja vasta sitten mennään ratsain tuo lenkki. Toivottavasti se silloin käyttäytyisi kauniisti, en halua taas joutua tappelemaan sen kanssa. Viimeisenä kävin vielä yhdentoista jälkeen tallissa antamassa yöheinät ja rapsuttelemassa molempia. Edelleenkään mikään ei voita sitä fiilistä kun talli on siivottu, hevoset rouskuttavat tyytyväisenä iltaheiniään ja on tosi rauhallista. Nyt voikin hyvillä mielin syödä iltapalan ja mennä nukkumaan, öitä nassukat teillekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti