sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Otetaan iisisti

Joskus nollaus puhdistaa olotilan täysin, eilinen todisti sen jälleen kerran. Miehen siskolla Karolla oli eilen syntymäpäivät ja paikalle oli kutsuttu kourallinen ihmisiä grillaamaan ja maistelemaan boolia. Saavuimme Jonin kanssa paikalle seitsemän aikoihin ja pääsimme heti ensimmäisenä hampurilaisten (ja boolimaljan!) kimppuun. Seura oli hyvää, ruoka taivaallista ja juoma vielä parempaa. Sankari säteili ja jakoi huomiotaan kaikille tasapuolisesti ja jokainen näytti viihtyvän mainiosti.

Oli ihanaa huomata kuinka täysin erilaiset, eri ikäiset ja toisilleen tuntemattomat ihmiset tulivat todella hyvin toimeen ja nauttivat illasta. Karaoke raikasi ja allekirjoittanutkin kävi vetaisemassa parit biisit kunnes kahdelta yöllä alkoi olla jo niin väsy että oli pakko lähteä erittäin hilpeän Jonin kanssa kotiin.

Aamulla heräsin ruokkimaan hevoset ja menin takaisin nukkumaan kunnes oli pakko herätä että ehtisin töihin. Menomatkalla hain Saaran, Karon työkaverin mukaan jotta Saaran ei tarvitsisi mennä bussilla Tornioon. Meillä synkkasi tosi hyvin ja sovimmekin että vietämme saunaillan Karon ja Saaran kanssa muutaman viikon päästä meillä. Ihanaa kun saa uusia tuttavuuksia mukavista ihmisistä!

Työpäivä meni suorastaan siivillä, olin niin vauhdissa että itsekin hämmästyin. Ehkä olin tarvinut vain positiivista illanviettoa ja pään nollausta kaikesta mahdollisesta sillä työnteko ei ollut yhtään väsyttävää tai tylsää. Oikein mietin mikä viimeksi niin ärsyttikään sillä kaikki oli nyt mainiosti.

Kotiin päästyäni vaihdoin vaatteet pikavauhtia ja lähdin talliin. Lirika sai ensimmäiseksi lämpölinimentillä käsittelyn ristiselkäänsä ja se silmin nähden nautti hieronnasta. Jätin sen loimen alle odottamaan ja harjasin ja suitsin ponin sillä aikaa. Kun olimme kaikki valmiita, koko konkkaronkka lähti puolentoista kilometrin päähän kentälle jossa poni sai pällistellä ja ihmetellä maailmaa sillä välin kun juoksutin Lirikan. Tamma ei ontunut enää laisinkaan ja ristiselkä liikkui ensi askelista lähtien hyvin. Se meni liinassa noin kymmenen minuuttia ja tämän jälkeen ratsastin vielä parikymmentä minuuttia Annikan ohjeiden mukaan. Hetken työskenneltyämme alkoi Lirika selkeästi toimimaan hyvin, aika ajoin sen takajalat tekivät hienosti töitä! Ei meidän meno vielä täydellistä ollut mutta saimme molemmat onnistumisen tunteita.

Nyt on talli siivottu ja hetken päästä pitää käydä vielä iltaruokkimassa tytöt ja sitten saunomaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti