keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Normipäivä

Väsyttää. Ihan sikana. Vielä pitäisi jaksaa ensi viikon perjantaihin, silloin alkaisi viikon loma jolloin on aikaa keskittyä kaikkeen olennaiseen kuten Lirikan hoitamiseen ja ponin treenaukseen.

Eilinen oli taas oikea toimintapäivä: Anttonilla oli koulussa lemmikkieläinpäivä jonne lupasin tuoda gerbiilit näytille. Ihana kun kaikki lapset ryntäsivät heti katsomaan mitä ihmettä kuljetusterraariossa on ja gerbupojatkin selviytyivät ihmeen hyvin koettelemuksesta. Antun päästyä koulusta ajoimme meille ja puhdistimme ja rasvasimme hevosten varusteet ja lähdimme ajamaan ponilla. Tarkoitus oli ottaa muutamia vetoja ja Antton oli pyörällä kirittäjänä. Mira kulki oikein hyvin ja annoin Antun ajaa kotiin kun itse pyöräilin vierellä. Lenkin jälkeen Antton hoiti Miran ja laittoi linimentit jalkoihin ja poni jäi tyytyväisenä karsinaan rouskuttelemaan heiniä.

Lähdin itse vielä Lirikalla maastoon tarkoituksena tehdä rauhallinen ja rentouttava lenkki. Kävelimme Huitaperin vaaraan ja kiipeilimme hiekkamontuilla ja lopuksi menimme kahlaamaan soramontuille joissa on aina hyviä juottopaikkoja. Kotiin kävellessämme Lirika päätti säikkyä tuulessa lepattavaa pressua ja pitihän minun sitten uhkarohkeana lähteä sille näyttämään ettei siinä ole mitään pelättävää. Lirika sai peruutettua paikalta tielle jonka molemmin puolin oli kamalan syvät ojat. Siinä se sitten alkoi teiskata ihan tosissaan ja kun se huomasi että minua alkoi pelottaa mahdollinen kaatuminen, se peruutti heti ojaa kohti jos yritin saada sen haluamaani suuntaan. Eihän hommaa voinut siihen jättää, tiedän jo kokemuksesta että siitä tulee täysi sika seuraavalla ratsastuskerralla jos se on saanut tahtonsa läpi. Kävelytin sen lähimmän talon pihaan ja kysyin lupaa saanko käydä siinä tamman kääntämässä. Vauhdilla takaisin tulosuuntaan, pressun viereen ja saman tien kiitos, sokeri palkinnoksi ja kotiin. Huh, tilanne ratkaistu!

Illalla vielä grillasimme, vai pitäisikö sanoa liekitimme... Laura oli taas kokkina ja jotenkin eksyin hevoslaitumelle ihan vain hetkeksi ja hupsis, makkarat olivat kirjaimellisesti liekeissä :) Onneksi olin survonut kaikki folioiden sisään joten eivät menneet ihan mustiksi. Joni opetti Anttua ampumaan oikealla metsästysjousella ja voin sanoa yllättyneeni kun jätkä osui tauluun! Jousi on niin mielettömän raskas ettei sitä ihan kaikki aikuisetkaan jaksa jännittää.

Illalla katsoimme vielä Men In Blackin (minä kyllä nukahdin jo puolessa välissä) ja aamulla olikin aikainen herätys jotta ehdin viedä Antun kouluun ja itse ajaa töihin.

Tänään illalla käytin Lirikan riimusta kävelyllä ja syöttelin sille vihreää varttitunnin ajan jonka jälkeen vein molemmat iltapalalle laitumelle. Toivottavasti yöstä ei tulisi kauhean kylmä, laitoin kyllä Lirikalle loimen varmuuden vuoksi.

Nyt vielä True Bloodia ja iltapalaa! Öitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti