torstai 10. toukokuuta 2012

Oivalluksia

Jes, mikä mieletön päivä tästä kehkeytyikään! Aamulla olin pahalla tuulella ja masentunut, Jonin kanssakin riideltiin eilen jostain ihan turhasta. Istuin koneella ja olin kärttyinen kunnes Karo soitti ja komensi laittamaan lenkkarit jalkaan, oli kuulemma kohta meidän tiehaarassa. Eihän siinä auttanut muu kuin vetää vaatteet niskaan ja lähteä liikkeelle.

Ensimmäisenä kotitien mutkassa kohtaan naapurin papan joka huutelee hävyttömyyksiä ja on kaikin puolin rasittava. Päätin että en huomioi mokomaa ääliötä mitenkään vaan jatkan matkaani kuin häntä ei olisi edes olemassa ja tämä toimi, ukko piti suunsa kiinni. Kävimme Karon kanssa ihanan lenkin kuulaassa kevätilmassa ja sain siitä niin paljon virtaa että sain siivottua kämpän! Tiskasin, imuroin ja pesin roskakaapin sekä pesin myös koneellisen pyykkiä. Tästä energiaa keränneenä kävin kaupassa ja siivosin tallin. Poni-parka on viime aikoina jäänyt niin paljon vaille huomiota että päätin käydä sillä ajamassa.

Lähtö sujui oikein hyvin, mutta puolen kilometrin jälkeen se alkoi sikailemaan ja meinasi peruuttaa ojaaan. Millään ei olisi huvittanut lähteä ilman Lirikaa ja toista otti niin päähän mutta pienen kousimisen jälkeen matka jatkui hyvin. En viitsinyt sitä pitkälle juoksuttaa näin pitkän tauon jälkeen ja lenkin jälkeen laitoin vielä linimentin ja lämpöpintelit.

Ystäväni soitteli ollessani kärryttelemässä ja aikoi tulla kyläilemään. Olen useasti pyytänyt häntä käymään ja auttamaan Lirikan kanssa ja nyt viimein onnisti! Laitoin hevosen valmiiksi ja kävelimme puolen kilometrin matkan kentälle. Alusta asti A katsoi istuntaani krittisellä silmällä ja pisti harottavat käteni ja jalkani ojennukseen :) Sain niin mielettömiä ahaa-elämyksiä ettei tosikaan ja se, että olen kaikille mainostanut Lirikan olevan vahva kädelle johtuu vain ja ainoastaan omasta vahvasta kädestäni. Hevonen oli vielä epäpuhdas ravissa, mutta hetken tilannetta tutkailtuamme tulimme siihen tulokseen että vika ei olekaan lavassa vaan ristiselässä joka jumiutuu eikä liiku ollenkaan. Silloin kun sain tamman venyttämään eteen-alas alkoi myös selän lihakset toimimaan, mutta ilmeisesti en ole onnistunut tässä kovin hyvin viime aikoina, koska se on niin lukossa.

Tunti oli ihana, mutta rankka! Kyllä taas huomaa että tekee todella hyvää että joku katsoo ja opastaa, etenkin kun se joku tietää mitä tekee. Hienoa, kiitos A!!

Lirika sai ratsastuksen jälkeen kaksiteholinimentit selkäänsä ja hierontaa. Uskon että tämä kyllä helpottaa nyt kun tiedämme mikä on ongelma.

Nyt olen saunonut, syönyt, rentoutunut ja huomenna töihin. Täytyy kyllä todeta että olen kyllä aika onnekas omistaessani noin ihanat hevoset, avopuolison ja upeat ystävät, kiitos kaikille!


Aamuväsy


Maastossa


Kohti kotia


Kotipihalla 


"Eikö voitais unohtaa nää kiiret ja muut, tartuttais hetkeen ja antais ajan kuluu, eikö voitas jättää turhat paineet sun muut, ei elämän tarvi olla kilpailuu. Eikö voitais unohtaa nää kiireet ja muut, mentäis ulos katselemaan kasvaako puut. Eikö voitas jättää turhat paineet sun muut, otetaan iisisti huolet vaihtuu haaveiluun."

Reino Nordin-Ota iisisti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti