lauantai 20. joulukuuta 2014

Paapuska

Oijoi, taas on pakko hehkuttaa! Kävin eilen illalla hoitamassa ja ratsastamassa Pablon ja se oli taas aivan ihana! Otin taskuun mukaan pieniä kuivatettuja ruisleivän paloja ja kun se oli tehnyt hyvää työtä pysäytin sen aina hetkittäin ja annoin selästä sille palkkion. Olisittepa kuulleet sen tyytyväisen maiskutuksen ja rouskeen ja sitten jatkettiin uudella innolla töitä.

Nyt sain sen jo ajoittain jo hieman lyhyemmäksi ja kootummaksi kuin viimeksi ja ravi alkoi löytyä oikein tosissaan. Se ei ollut hetkeäkään raskas kättä vasten, en edes käsitä miten olen voinut aikaisemmin sössiä koko ratsastuksen niin totaalisesti että sen on pitänyt protestoida niin vahvasti?

Tein pitkät käyntityöskentelyt, aluksi kolmikaarista kiemurauraa ja sitten siirryin keskiympyrälle jossa aluksi taas pienensin ja suurensin ympyrää. Tämä meni paljon paremmin kuin viimeksi ja seuraavaksi oli siirtymisten vuoro. Tein vähintään viisi pysähdystä ympyrällä jossa tavoite oli saada hevonen pysymään pyöreänä ja tuntumalla koko tehtävän läpi. Aluksi se protestoi vahvasti nostamalla päänsä mutta kun joka pysähdyksessä nostin myös itse kättä ylemmäs ja sormia liikuttelemalla pyysin kaulan takaisin pyöreäksi se pikkuhiljaa rupesi pysymään oikeassa muodossa. Se herkistyi tosi hyvin myös istunnalle, lopuksi ei tarvinnut kuin ihan vähän puristaa reidellä ja käyntiin siirtyessä vain avata istuntaa.

Oona ja Pablo kisoissa, on ne hienoja!


Ravissa tein myös aluksi pitkään ympyrällä töitä ja tein muutaman laukkasiirtymisen. Kun se tuntui pehmeältä siirryin uralle jossa paketti pysyi jo hienosti kasassa. Jos tahti meinasi kadota niin tein voltin jossa sain sen palautettua hyvään rytmiin ja siitä jatkoimme suoraa uraa. Laukkakin rullasi todella kivasti eteenpäin, vielä se vain on kovin vino ja se kaatuu oikealle todella rankasti. Olisiko teillä hyviä vinkkejä suoristamiseen? Avoja ollaan tehty paljon, mutta mitä muuta?

Sain myös kuvattua pienen tallipätkän, valitettavasti mulla ei ollut ketään kuvaamassa ratsastusta joten siitä ei nyt ole materiaalia, mutta pieni höpötyspätkä löytyy :)
JA HEI, EIKÖ KUKAAN HALUA MITÄÄN NOISTA KIVOISTA ARVONTAPALKINNOISTA? LUKEEKO TÄTÄ EDES YLIPÄÄTÄÄN KUKAAN :) ALLA OLEVASSA POSTAUKSESSA SIIS ARVONTA, SINNE KIPIN KAPIN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti