keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Joulu on taas!Joulukuu on täällä taas ja samoin Blogitallin uusin haastepostaus. Tiedät jo varmaan mitä tehdä, eli täältä kurkkaamaan osallistumisohjeet ja kynät sauhuamaan!


Joulun pitäisi kuulemma olla rauhoittumisen aikaa, mutta itse olen suunnitellut kaikenlaista hauskaa joulukuulle! Blogiani pidempään seuranneet varmaan arvaavatkin että tekemiseni liittyvät koiriin ja hevosiin, kuinkas muuten.

Suunnitelma nro 1. Kickspark

Uuden uusi harrastus minkä keksin itse asiassa jo viime talvena mutta finanssipuoli ei ollut asiasta vielä yhtä innoissaan silloin. Kicspark-kelkka koiravarusteilla on huomattavasti ergonomisempi ja kevyempi vaihtoehto kuin tavan vanha potkuri.Kapistuksessa on myös jarrukin joka tuo lisäturvaa koirien kanssa vauhdilla pyöräteitä viilettäessä. Itse asiassa olen jo kerran päässyt laitetta testaamaankin, tulos ei vain ollut varsinaisesti mairitteleva... fiksuna tyttönä otin tietysti molemmat koirat yhtäaikaa mukaan (olihan potkurissa jarru, eihän silloin mitään voi sattua, eihän?) ja lähdin huristelemaan pihatietä alas. Pahaksi onneksi tie oli niin jäässä että vauhti kiihtyi heti aivan mahdottomiin lukemiin, ja jarrua painaessa potkuri vain heittelehti puolelta toiselle jäisellä tiellä. Koin turvallisemmaksi löysätä jarrusta, kiljua kauhusta ja toivoa että pysyn kyydissä. Onneksi koirat hiljensivät mutkaan sen verran että vältin juuri ja juuri törmäämästä postilaatikoihin ja matka jatkui hieman hillitymmin. Pitänee kuitenkin seuraavalla kerralla odottaa että maassa on enemmän lunta kuin asfalttia ja jäätä (miten niin kärsimätön?!) ja ottaa vaikka yksi sesse kerrallaan harjoittelemaan. Lupaan kuitenkin teille gopro-kypäräkameramateriaalia ja äänien kanssa, sitä odotellessa :)

Kuva lainattu googlesta
Suunnitelma nro 2. Hiihtoratsastus

Kuten viime blogitallin haasteessa mainitsinkin, en ole koskaan päässyt tätä lajia testaamaan ja nyt on sekä hevoset että tarpeeksi hulluja kavereita jotka ovat luvanneet alkaa hommaan mukaan. Vaikka aikasemmin päätin vakaasti olla vain hevosen selässä ja antaa muiden mennä suksilla, täytyy sitä ehkä sittenkin olla sen verran urheiluhenkinen että hyppään myös suksille. Kauhulla odottelen kuinka lujaa hevosella pääsee, täytyy varoa ettei ainakaan Kristaa päästä puikkoihin, veikkanpa että silloin ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu!Suunnitelma nro 3. Opettelen ratsastamaan paremmin

Juu juu, ratsastus on ikuista oppimista ja koskaan ei ole valmis, tiedän. Mutta haluaisin keskittyä nyt muutamaan seikkaan erityisesti joulukuun tavoitteiden kunniaksi, tässä paukkuu: nyrkit kiinni ja pystyyn, pidä kyynärkulma ja käsi tarpeeksi edessä. Jalat taaemmas ja opettele olemaan herkempi ja pyytämään asioita hevoselta selkeämmin. Enempää en uskalla tähän tavoitteita laittaa ettei mene överiksi, näistä jutuista on hyvä aloittaa.Suunnitelma nro 4. Joulumielen levittäminen

Yritän muistaa olla joka päivä kiitollinen siitä mitä minulla on ja mahdollisuuksien mukaan auttaa muita. Joulukuu on hyvä aika harjoitella hyviä tekoja, jos joka päivä saa yhden ihmisen tai karvaisen kaverin hymyilemään olen onnistunut tehtävässä! Spontaani hymy ja tervehdys vastaantulijalle, pieni juttutuokio kassajonossa kiireisen tuhisemisen sijaan. Siinäpä meille kaikille tavoitetta.Toivottavasti teillä lukijoilla on mukava joulukuu, nauttikaa, syökää, ulkoilkaa ja olkaa joulumielellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti