keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Poneilua

Kävin eilen ensimmäistä kertaa ratsastamassa ystäväni Nooran ponilla Aimella. Lähdin tallille heti työpäivän jälkeen ja mukaani sain Marin kuvailemaan ja seuraksi. Tallille päästyämme haimme ponin sisälle sekä varustimme sen. Päätin kokeilla sille omaa satulaani ensin ja kentälle päästyäni huomasin lähes saman tien että se ei sopinut laisinkaan. Se pyöri selässä kuin väkkärä ja olin melkein Aimen kyljellä muutamien käyntiaskelien jälkeen. Ei muuta kuin alas selästä ja takaisin talliin satulan vaihtoon. Aimelle on varmaan todella vaikeaa löytää hyvää satulaa, poni hieman tynnyrin mallinen ja jopa sen oma satula tuntui hieman kiikkerältä. Poni oli hyvin ilahtuneen oloinen kun lähdimme satulan vaihtoon, raukka luuli varmaan että tänään oli helppo päivä ja työt tehtiin ennätysajassa. Kun se huomasi että menemmekin takaisin kentälle, se näytti keljuuntunutta naamaa ja kun kiipesin kyytiin se täysin varoittamatta lähti pukkirodeolla ulos kentältä. Meinasin tuiskahtaa alas mutta sain viime tipassa korjattua istuntani ja pienen kurinpalautuksen jälkeen pääsimme työskentelemään.

Hulmuharja

Poni oli kyllä niin tamma kuin olla voi! Jos hipaisinkaan sitä raipalla, tuli saman tien protesti ja takapää lensi. Viimein se hyväksyi pienet muistutukset takajalkaan tarvittaessa ja kun hieman tunnusteltiin toisiamme alkoi yhteistyökin sujua jo hieman paremmin. Varmasti menee vielä aikaa että pääsemme kunnolla yhteisymmärrykseen mutta se kuuluu asiaan, ei kaikki tapahdu sormia napsauttamalla tuosta vain. Ratsastin avotaivutuksia joka askellajissa ja se tuntui niissä kokoavan itseään oikein mukavasti ja kun muisti pitää koko ajan kunnon tuen ulko-ohjalla se pyöristyi kuin itsestään ja kasvoi alla. Pohkeenväistökin meni aika mukavasti, samoin siirtymiset. Ratsastin noin puolisen tuntia ja tähän lisäksi vielä alku- ja loppukäynnit. Marikin pääsi käymään kyydissä muutaman kierroksen ja Aime käyttäytyi oikein sievästi.
 
 

Ratsastuksen jälkeen veimme Aimen talliin, harjasimme sen ja puhdistin varusteet. Siistin myös karsinan ja laitoin ponille rehut myös seuraavaksi päiväksi valmiiksi. Viimeinen tarkastus että kaikki on hyvin ja sitten kotiin. Aika väsynyt fiilis oli illalla, mutta piti vielä oma poni viedä sisään ja siivota senkin karsina. Saunan jälkeen olinkin valmista kauraa ja nukahdin varmaan parissa minuutissa.Tänään olisi tarkoitus käydä uudelleen ja toivottavasti menisi mukavasti, on se kyllä kiva ponski!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti