tiistai 20. toukokuuta 2014

Oulun KV ja koulutreeniä

Viikko on mennyt taas kivasti hevostellen ja koiraillen. Kävin tiistaina Aimen toisenkin kerran ratsastamassa ja nyt meni jo vähän paremmin kuin ekalla kerralla. Sain Nooralta vinkkejä joita sitten hyödynsin tämän päivän ratsastuksessa. Lähdin aamulla jo ennen kymmentä tallille ja ilma oli mitä mainioin. Laittelin ponskin valmiiksi ja lähdin kentälle, aivan ihanaa kun sai ratsastaa jo hihattomalla topilla! Aloitin rauhallisesti ja pidin käden vakaana ja paikallaan ja muutaman kierroksen jälkeen Aime alkoi pyöristyä kivasti. Tein käynnissä siirtymisiä ja kun poni pysyi tasaisena myös edestä koko ajan siirryin raviin. Tässä taivuttelin pitkillä sivuilla puoleen väliin ensin reilusti sisälle, suoristus ja taivutus ulos. Tässä poni notkistui ja vetreytyi mukavasti ja tämän jälkeen oli hyvä siirtyä laukkaan. Tein isolla pääty-ympyrällä harjoitusta, jossa jaoin ympyrän neljään osaan, eli pisteestä yksi nostin laukan, pisteessä kaksi siirryin raviin ja taas seuraavassa laukkaan jne. Takaosa tuli mukavan aktiiviseksi ja Aime muuttui tosi keveäksi edestä. Lopuksi vielä kenttää ympäri ja parit diagonaalit ilman vaihtoa sitten loppuravit.

Viime kerralla ei ollut kuvaajaa joten saatte tyytyä aikaisempiin kuviin

Olin tosi tyytyväinen ratsastuksen jälkeen ja koska poni oli tosi hikinen, käytin sen pesupaikalla viilentymässä ja vein takaisin ulos päiväheinille. Siivosin karsinan, laitoin rehut valmiiksi ja tämän jälkeen ajelin Kristan mummolaan jonne pollet ovat siirtyneet kesälaitumelle. Laitoimme pojat valmiiksi ja lähdimme noin tunnin maastoreissuille. Lähinnä menimme vain käyntiä ja juttelimme, oli ihanaa istua taas Antin kyydissä.

Viime lauantaina kävin myös pitämässä tunnin Auroralle sekä muutamalle tallilaiselle. Ihana nähdä kuinka Aurora edistyy ja tulee niin hyvin ponin kanssa juttuun, huomaa että Aimekin ymmärtää että nyt on selässä pienempi ihminen ja pitää olla hieman varovaisempi. Tuntien jälkeen pyysin että saisin mennä vielä Antilla ja ihana Krista lupasi. Itse he sillä välin pakkailivat kamoja sillä pojat lähtisivät heti minun ratsastuksen jälkeen Taroniemeen laitumelle. Antti oli ihana, vaikka taaskin vasen laukka tuotti meille vaikeuksia. Olen nyt oppinut suhtautumaan sen höpötyksiin ihan eri tavalla, se kyllä rauhoittuu hyvin nopeasti jos se hetkittäin kuumuu ja kiihtyy. Hassu otus!Sunnuntaina meillä oli Oulussa näyttelyt ja mukaan lähti tällä kertaa Rymy ja Nemo. Pojat tulivat juttuun mahtavasti alusta lähtien ja se olikin hyvä, sillä rauhallisempi ja vanhempi Nemo opetti Rymylle miten siellä näyttelypaikalla kuuluu käyttäytyä. Rymyn kehä ei mennyt kovinkaan vahvasti, se ei esiintynyt mitenkään hyvin, juostessa haluttiin vain nuuskia maata tai laukata, tuomarin tullessa mittatikun kanssa se väisti viimeiseen asti. Arvosteluksi Rymy sai H:n mutta papereissa olevat arvostelut olivat aivan rohkaisevat. Annetaan lisää aikaa ja katsotaan mihin suuntaan poika kehittyy.Nemolla meni kuitenkin loistavasti: viimeinen serti plakkarissa, eli käyttökoetta vailla Suomen muotovalio! Se oli myös rotunsa paras joten tämä tiesi pitkää päivää, sillä ryhmäkehät alkavat luonnollisesti viimeisenä. Haimme kioskilta vähän evästä ja makkaroiden ja pehmisten jälkeen oli mukava siirtyä katsomaan Marin koirien kehää. Tänään oli kyllä Venlan päivä, sillä pikkuneiti otti kehän täysin haltuunsa upealla esiintymisellään ja sai ensimmäisen sertinsä, aivan mahtavaa! Kun ryhmät viimein alkoivat, kävi aivan odotetusti eli me lähdimme sijoittumatta kotiin mikä ei harmittanut, sillä joka kerta on näin käynyt eikä palkintosijaa edes osaa odottaa. Ensi kuussa olisi Rovaniemen juhannusnäyttelyt, katsotaan mitä Rymy-pojasta silloin tuumataan.

Hieno Venla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti