keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Amppa

Kukaan ei kohta jaksa lukea kun hehkutan vain koko ajan mutta ei voi mitään, Aime oli eilen taas ihan super! Tämän ponin kans vain synkkaa ja hyvin, tuntuu kuin oltais tunnettu aina ja hetkittäin tuntuu kuin se lukisi minun ajatuksia. Eilen menin tallille töiden jälkeen ja hain Aimen tarhasta, ja se tuli niin söpösti vastaan kun sitä huutelin. Pienen rapsuttelun jälkeen käppäilimme talliin ja porukalla harjailimme hevoset valmiiksi ja lähdimme kentälle. Meitä olikin poikkeuksellisen monta yhtä aikaa, Oona Pablolla, Hanna Raitulla, Lisa Carrella, minä Aimella ja sitten vielä joku mulle tuntematon lämpöisellään. Sopu sijaa antaa ja hyvin me kaikki mahduimme treenailemaan.








Alussa verkkasin ponin siirtymisillä käynnissä ja kun se oli aktiivinen ja kevyt siirryin raviin. Ravailin ensin molempiin suuntiin ja Amppa tuntui heti oikein mukavalta. Pari kertaa muistutin sitä raipalla takajalkaan ja se otti heti onkeensa eikä edes suuttunut :) Ratsastin isoja ympyröitä, tein avotaivutuksia ja siirtymisiä ravin sisällä ja välistä käyntiin ja takaisin raviin. Nyt ponsku pysyy kauniisti muodossa läpi siirtymisten ja se on selkeästi takajalkojen päällä koko ajan. Laukassa halusin lähinnä pyöreää ja eteenpäin pyrkivää menoa, menin kenttää ympäri ja tein parit isot ympyrät molempiin suuntiin. Pienen laukkatyöskentelyn jälkeen siirryin takaisin raviin, tein lisää avoja ja wau, jopa vasempaan kierrokseen joka on meille kummallekin vaikeampi ne menivät jo aika kivasti. Pohkeenväistöt ovat parantuneet kerta kerralta, nyt se säilyttää jo tahdin sekä eteenpäin pyrkimyksen ihan eri tavalla kuin viikko sitten. Jos pylly jää laahaamaan jälkeen, olen koskettanut raipalla nätisti liikkeen tahdissa joka on tepsinyt hyvin.




 
 
 

Pienen käyntihetken jälkeen tein vielä hetken laukkatyöskentelyä, siirryin laukasta käyntiin ja taas laukkaan. Poni kuunteli niin hyvin istuntaa että kun ihan millin vahingossa huojahdin eteenpäin se siirtyi välittömästi raviin. Vastalaukkaakin menimme aika hyviä pätkiä, sitä pitää nyt alkaa ajatuksen kanssa treenaamaan, tästä on hyvä jatkaa.


 
 
 
 

Ratsastuksen jälkeen olin jälleen kerran yhtä hymyä. Hoidimme Oonan kanssa hevoset, laitoimme ruuat valmiiksi ja putsasimme varusteet. Kävin viemässä Oonan kotiin ja illalla vielä siivosin oman ponin karsinan ja ruokin sen. Jäi tosi kiva fiilis ja toivottavasti meillä jatkuu yhtä aurinkoisissa merkeissä yhteistyö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti