maanantai 30. huhtikuuta 2012

Elämä hukassa

Kamala otsikko, mutta kuvaa tämän hetkisiä tuntemuksiani hyvin. Viime aikoina olen ollut kovin levoton, raha-huolet painavat harteita, työ stressaa ja tuntuu kuin olisin tuuliajolla. Periaatteessa kaikki on ihan hyvin, mutta jotain puuttuu. Haluaisin tehdä niin paljon asioita, mutta ainainen este on rahan puute. Tämä aiheuttaa sen, että en edes haaveile mistään vaan tyydyn vain olemaan. Tästä seuraa yleinen masennus ja saamattomuus. Päivät kulkevat tavallisia polkujaan tehdessäni töitä, hoitaen hevosia ja ollen kotona. Käytän liikaa alkoholia, syön liikaa enkä liiku ja paino nousee. Äkkiä lisääntyneet kilot ahdistavat ja tietous siitä että se on täysin omaa syytäni ja taatustu saisin vanhan painoni takaisin jos oikein yrittäisin- en saa kuitenkaan mitään aikaiseksi.

Tänään päätin että jotakin on pakko tapahtua. Asiat eivät muutu jollen itse ole valmis tekemään niiden eteen mitään. Ihminen ei kerta kaikkiaan voi olla näin laiska ja saamaton, oman asenteeni on muututtava jotta elämäni saisi uuden suunnan. Talous ei ole tällä hetkellä parhaalla mahdollisella tolalla, mutta suunta on vain ylöspäin. Nyt on vain eleltävä tiukalla budjetilla eteenpäin ja säästettävä niin paljon kuin mahdollista ja kerättävä voimia ihanasta kevätauringosta. Elän terveellisemmin ja pyrin nauttimaan pienistä asioista, ei tässä nyt kovin huonosti mene verrattuna moneen muuhun.

Jotta tämä kaikki ei jää vain puheen tasolle, päätän tästä päivästä eteenpäin pudottaa painoa 10kg kesää varten. Heinäkuun alkaessa olen päässyt 60kg tavoitteeseen, se on varma! Huolehdin itsestäni tunnollisemmin ja alan liikkua enemmän, pidän kotini siistinä ja annan aikaa ja energiaa perheelleni.

Huh, jopas oli taas pohdinnat. Iloisiakin asioita on toki tapahtunut: kelit ovat olleet ihanan lämpimiä ja hevonenkin on selkeästi nauttinut rennoista maatsoretkistämme. Se ei ole varmaan koskaan ollut yhtä rentoutunut ratsastaessa! Kummallakin on hyvä mieli ja uskon että tästä on hyvä jatkaa myös treeniä kentällä. Kenttä on mukavasti sulanut ja eiköhän tässä parin viikon kuluttua päästä sinnekin vääntämään. Lirikan kanssa otan tavoitteeksi ratsastaa sen joka kerta mahdollisimman rennoksi ja pyöreäksi, jonka jälkeen se saa runsaasti kiitosta. Olen myös huomannut kuinka hyvää kävelytys maasta käsin tekee tamman sielulle. Pyrin tekemään Lirikan viikko-ohjelmasta mahdollisimman monipuolisen ja sen iän ja kunnon huomioon ottaen.

Alla suunniteltu viikon ohjelma kesälle:

Maanantai: 10 kilometrin maastolenkki
Tiistai: kentällä koulua ja sen jälkeen maastossa kävelytys
Keskiviikko: 5 kilometrin taluttelulenkki
Torstai: vapaa
Perjantai: puomeja ja reipasta laukkaa muutama pätkä maastossa
Lauantai: pieniä esteitä mielenvirkistykseksi ja pitkä kävely maastossa
Sunnuntai: vapaa

Jos Lirika suostuu menemään veteen, käytän sitä myös uimassa mutta voi olla että rouva ei suostu kaviotakaan kastamaan, saas nähdä!

Nyt täytyy lähteä tallin siivoukseen, sillä illalla odottaa kyläkoululla vappukokko ja tämä tyttö on päättänyt tehdä uuden tikanheittoennätyksen!

Hauskaa vappua kaikille!


     
Toivottelee sekopäinen vappujuhlija :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti