keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Kelpie kepeillä ja keinulla

Viime viikon lopulla kävimme Lillanin kanssa perjantaina tokoharjoituksissa Aadan ja Minnan kanssa sekä lauantaina kentällä itsenäisesti aksaamassa. Lillan pysyi lähdössä todella mallikelpoisesti joka kerta ja teimme ihan pientä radan pätkää sekä keppilähestymisiä ja kepeiltä poistumista hypylle. Mietin ensin että onko putkelta kepeille syöttö meille vielä liian vaikea, mutta toisaalta, kokeilemallahan se selviää. Vaikka Lillan oli saanut hurjan vauhdin päälle putkelta, se kuunteli todella hienosti, kokosi ja sai käännettyä itsensä pujotteluun. Yhdellä kierroksella ajattelin vauhdin olevan liian hurja ja hieman suhahdin että se kokoaa jolloin se kääntyikin katsomaan että ai mitä? Turhaa siinä on mennä sihisemään kun neiti osaa ihan itse hoitaa homman :D Se ei myöskään kuumunut keppien jälkeen näkyvästä hypystä vaan malttoi suorittaa hyvin loppuun.


Maanantaina oli taas Raunon treenit, tosin koutsi ei päässyt työkiireiden vuoksi tällä kertaa paikalle. Tehtiin itsenäisesti keinu,- rengas,- ja keppiharkkaa. Keinua aloiteltiin niin että laitoin siivekkeen toiselle puolelle jotta keinun toinen pää jäi noin kymmenen sentin korkeuteen maasta. Tässä sitten haettiin touch-asentoa ja tassuilla paukuttelua. Hienosti se pikkupiika tästäkin suoriutui, vähän se on jännä kapistus tuo keinu mutta eiköhän se siitä rohkaistu! Rengas meni kyllä päin prinkkalaa. Tehtiin ensin avustajan kanssa että sitä pidetään ja se pääsee siitä hyppäämään. Jotenkin se vain räpisteli läpi silloin kun se hyppäsi, muuten se yritti mennä alta. Täytynee alkaa tässäkin rakentamaan homma paloista ja se helpottaakin kun olemme saaneet Arctic Agility Teamin hallin taas käyttöömme. Otettiin lisäksi yksi lähtöharjoitus joka meni kerralla nappiin sekä muutaman kerran kepit ohjureilla. Vielä se hieman himmailee loppua kohden kun se jää leluun kiinni, mutta pitää ruveta tässäkin laittamaan vain rohkeasti esteitä keppien ja lelun väliin niin kuin kontakteillakin.  Tiistaitokoilut napattiin taas Torkin vapaat viikkotreenipaikat-sivustolta ja tällä kertaa teimme paikalla olon taas ensimmäisenä. Viime kertaisesta viisastuneena Teresa otti Lillanin naruun kaiken varalta eikä neidillä ollut kyllä pienintäkään aikomusta nousta, hieno tyttö! Seuraavaksi teimme luoksetulon ja arvatkaas mitä? Lillan istua napotti paikalla kuin patsas, odotti hienosti ja tuli ihan täysillä luo, jes! Ei läsähtänyt maahan enää, huh! Lillan tahtoo vain tehdä melkoisen pompun sivulle tulossa, joten Minnan neuvoin voitaisiin tehdä nyt luoksetuloa pitkältä matkalta taakse palkattuna suoraan ilman sitä sivulle tuloa. Näin saadaan tehtyä vauhtitreeniä ja sitä että se jää istumaan. Lyhyemmältä matkalta alettaisiin vaatimaan sitä sivulle tuloa ilman pomppua ja pidennetään matkaa aina pikkuhiljaa kun se tulee sivulle oikein. Seuraavaksi tehtiin kaukot jotka menivät muuten mallikkaasti, mutta Lillan ennakoi todella vahvasti sivulle nousua kun palasin koiran luo. Sinänsä ei yllätys kun sivulla istumista on vahvistettu ihan hurjasti. Tosi kivat treenit taas, jäi hyvä fiilis ja sopivasti taas kotiläksyjä.
Reinon kanssa olemme tehneet nose-juttuja aina pari kertaa viikossa. Nyt pitäisi siirtyä ulos treenaamaan, sisätilat alkaa olla sille ihan liian helppoa kauraa ja mulla loppuu oikeasti piilopaikat :D
Edelleenkin on kyllä pakko sanoa kuinka ihana on katsoa kun se on niin tohkeissaan tästä, ihan eri juttu kun agility! Pitää nyt vain kytätä niitä hajutestejä ja syöksyä sellaiseen heti kun vain löydetään tarpeeksi lähellä oleva ja sitten voidaan mahdollisesti päästä kisaamisen makuun.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti