lauantai 1. syyskuuta 2018

Tähtäimessä alokasluokka

Nyt on tehty päätös jota ei voi enää perua, eli alkuvuodelle 2019 pitäisi osallistua tokon alokasluokan kokeeseen, iik jännää!! Muutaman yhtä hullun ja innostuneen koiraihmisen kanssa pistimme pystyyn tokoryhmän, joka treenaa joka perjantai. Ideana meillä on siis ottaa jokainen vuorollaan kentälle, liikkuroida, tuomaroida ja kuvata. Autetaan ja annetaan vinkkejä ja yhteisvoimin viedään koirakot kohti koetta. Ennen olemme harjoitelleet myös yhdessä, mutta enemmän jokainen itsekseen niin että olemme saaneet lähinnä häiriötreeniä. Nyt saamme huomattavasti enemmän irti, sillä samalla tulee hieman kokeenomainen tuntu kun joku liikkuroi ja samalla videolta voi tsekata että miten meni noin niin kuin omasta mielestä. Yhdessä pohditaan miten jotakin liikettä voi parantaa ja se paine treenata kotona on ihan eri kun tietää että kaverit katsoo miten viikon aikana on edistytty.
Eilen meitä oli kentällä Aada lapinkoiransa Beassin kanssa, Minna bordercollie Aman kera ja minä Lillanin kanssa. Aada treenaa jo voittajan juttuja ja onhan se hienoa katsoa kun lapinkoira työskentelee täysillä! Nämä ovat hieno pari ja varmasti pääsevät vielä pitkälle. Ama on vielä ihan vauva, reilusti alle vuotias kujeileva kaveri jolla on jo nähtävissä hienoja pätkiä ja Minna saa tästä takuulla oivan kisakaverin toisen bordercolliensa Sulon rinnalle. Lillanin kanssa päätin ottaa kahta asiaa, eli seuruun ja kaukot. Hävettävän vähän ollaan nyt kesällä tokoiltu ja se kyllä näkyi! Koska olemme harjoitelleet todella paljon lähinnä istu-maahan-seiso vaihtoja, se yritti tarjota niitä jopa siinä kun pyysin sen sivulle ja seuraamaan. Se oli sellaista hissaamista edestakaisin ja selkeästi koiralla ei ollut hajuakaan mitä siltä odotin. Vielä kun itse siinä säheltää samalla tahdilla niin kaaoshan siitä seurasi :) Tyttöjen kanssa hetki asiaa pohdittiin ja otettiin vain sitten sivulla "seuraamista" eli niin että kun sanon seuraa, sen tulee pitää kiinteä katsekontakti ja palkkaan sen siitä. Pikkuhiljaa se jätti maahanmenon tarjoamisen pois ja pysyi nätisti sivulla. Lisäksi otettiin sivua niin että tytöt sanoivat onko se hyvässä asennossa vai ei, sillä nyt on käynyt niin että kun joudun tarkistamaan tilanteen itse, kääntyy Lillankin minun liikkeen mukana vinoon. Annan myös huomaamattani todella vahvoja vartaloapuja, joten niistä pitää nyt päästä eroon.

Alla on video treenien alusta ja onhan se nyt ihan kaaos. Koira tarjoaa kaikkea ja omistaja ei ehdi mukaan vaan palkkaa tyystin vääristä asioista :D Tämän haluan kuitenkin tänne laittaa, on sitten hyvä tehdä vertailua myöhemmin.
Kaukot olivat oikein kivalla mallilla, otettiin istu ja maahan vaihdot noin kahden-kolmen metrin päästä. Nyt pitää alkaa lisäämään käsiavut vielä liikkeisiin ja nopeuttaa istumaan nousua. Sitä tehdään oikein kunnon pompun kautta, sillä nyt se menee hyvin rauhallisesti ja vakaasti kahden tassun kautta istumaan. Tämä ei toki ole virhe, mutta saahan tuolla "pompulla" näyttävyyttä liikkeeseen.Kotiläksynä meillä on perusasento ilman mitään kääntyilyjä ja vääntyilyjä ja seuruun liikkeelle lähtö. Aloitin aamulla kun annoin Lillanille aamuruuan ja tosi hienosti se tuli sivulle ja ainakin omasta mielestäni olin hyvin itse enkä antanut vartaloapuja. Seuruuseen lähtö on sille vielä vähän sellainen mitä sä haluut äiti-juttu, mutta nyt se ei tarjonnut maahanmenoa ja tein niin että jos se ei heti lähtenyt mukaan, pyysin sitä ja kehuin kun se liikkui mutta en antanut palkkaa. Sitten otettiin uudestaan ja kun se lähti mukaan niin se sai palkan. Välillä tehtiin myös niin että pidin palkan vasemmassa kädessä ja imutin lähtöjä että saisin siihen lisää varmuutta. Treenit kestivät maksimissaan viisi minuuttia ja illalla jatketaan tämän kertauksella ja lisätään vielä se istumaan nousu pompun kautta.On tämä jännä laji, koko ajan oppii lisää ja on mielenkiintoista koko ajan seurata koiran oppimisprosessia! Jatketaan treenejä ja katotaan miten tämä homma edistyy, yritän kirjoittaa joka viikko niin pysyn kärryillä mikä on onnistunut ja missä tarvitaan treeniä :) Jos teille tulee vinkkejä ja kommenttia mieleen vaikka videoista niin enemmän kuin mielelläni otan niitä vastaan. Olen kuitenkin niin vähän tokoa tehnyt että kaikki apu on tervetullutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti