torstai 26. tammikuuta 2017

Kätkä liekeissä!

Vitsit että pieni ihminen voi olla tyytyväinen! Eilen oli taas viikkotreenien aika ja mukaan pääsi Kätkä. Hirveää tuulta ja viimaa uhmaten kävimme lämppälenkin (lähinnä kyllä palelluttiin) ja menimme halliin odottelemaan oman ryhmämme aloitusta. Tällä kertaa vuorossa oli rata jossa oli hyppy, kepit, pari putkea, pituus ja puomi. Kepeillä käytimme kaikilla koirakoilla ohjureita, ne ovat mitä oivallisin apukeino kun esimerkiksi vaikeutetaan sisääntulolinjoja.Aluksi teimme puomin kosketusalustan kanssa jonka jälkeen lähdimme suorittamaan rataa. Kätkä haki hyvin kepit ja pujotteli tosi nopsaan. Tästä heitto putkeen josta täysillä puomille. Koira suoritti puomin huomattavasti itsenäisemmin kuin aikaisemmin ja vauhtia oli ainakin tuplat aikaisempaan. Tosi hienot kakskakkoset ja siitä putkelle. Kätkä oli vain sitä mieltä että putken jälkeen voisi oikeastaan paljon mieluummin mennä takaisin sinne puomille kun se on niin kivaa ja siellä on se targettikin :) Pari kertaa jouduttiin muistuttelemaan että kyllä sitä pitää tulla sinne minne ohjataan eikä ruveta sooloilemaan ja niinhän se herra sieltä rupesi toimimaan.


Putkelta putkelle ohjasin ensin persjätöllä, joka onnistui minusta kohtalaisen hyvin. Kätkälle on aina vaikeaa hakea putki takaaleikkauksella, mutta koska tätäkin pitää harjoitella, kokeilimme toista metodia. Tässä oli tärkeintä oma liike joka vei sinne putken suulle asti ja käskyn piti tulla ajoissa. Itselläni kävi muutaman kerran niin että oma liike pysähtyi ja jäin kykkimään ja odottamaan että se menisi sinne itse. Käskykin tuli myöhässä koska pelkäsin että se menee sinne väärään päähään putkea. Tästä ei ollut missään vaiheessa pelkoa, täytyi vain käskyttää ajoissa, pitää oma linja pois ensimmäiseltä putken suulta ja viedä liikkeellä koira putkeen. Putken jälkeen mentiin vielä kepit "vaikeammalta" puolen ja hienosti meni! Minun pitää vain muistaa rohkeammin edetä ja edistää ettei Kätkä turhaa taannu kepeillä. Vaikeusastetta pitää nostaa vähitellen eikä jäädä makoilemaan sinne mukavuusalueelle.
Radan jälkeen harjoittelimme myös puomille nousua niin että koira tulee putkelta puomille sivuttaisuunnassa. Kontaktialueen puoleen väliin laitettiin pituuden merkkikeppi ja koiran piti itse osata kiertää sen oikealta puolen ja nousta suoraan puomille. Jos se hyppäsi kepin toiselta puolen sivusta puomille, se palautettiin alkuun ja otettiin uudestaan. Tässä siis koulutettiin koiraa nousemaan puomille aina suoraan, oli tulokulma mikä hyvänsä. Näin ollen saadaan esteen suorittamisesta turvallista ja kontaktivarmaa.

Rauno muistutti meitä myös vahvistamaan muita esteitä nyt kun ollaan kovasti tehty kontakteja. Niin kuin meillekin kävi että Kätkä halusi hakea aina vain sen kivan puomin, niin tämän estämiseksi pitää muistaa palkata ekstraa myös muilla esteillä. Totta, enpä olisi tullut moista edes ajatelleeksi.

Treeneistä jäi taas kerran tosi hyvä mieli, kyllä tämä harrastus antaa niin paljon voimia arkeen! Ja ainiin, melkein unohdin sanoa että neiti Kiralla on kosketusalusta pikkuhiljaa hanskassa ja voimme lähteä vaikeuttamaan sitä viemällä alusta ulos. Myös Reino on päässyt harjoittelemaan ja se yllätti minut totaalisesti! Hetken jo mietin että olenko joskus aikaisemmin sille targetin treenannut sillä niin hyvin se asian hoksasi. Tätä on nyt vahvistettu joka päivä muutama minuutti ja oman haasteensa asettaa kissasiskot joita Reinon pitää väistellä päästäkseen targetille :) Hyvin se silti tekee ja senkin kanssa lähdetään vaikeuttamaan jo tällä viikolla ja siitä sitten myöhemmin lisää.

Nyt kuitenkin kiitos ja kuittaus, palataan asiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti