torstai 2. lokakuuta 2014

Vastauksia!

Ette te lukijat ainakaan kysymystulvaan minua hukuttaneet mutta ehkäpä postaus pysyy mielenkiintoisena eikä käy liian pitkäksi ja puuduttavaksi.

Koira-aiheiset kysymykset:

1. Mitä tavoitteita teillä on agilityssä?

Reinon kanssa olemme harrastaneet kyseistä lajia vasta hieman yli vuoden ja tässä vaiheessa olemme toki vielä aivan vasta-alkajia. Tavoitteet ovat kuitenkin korkealla, hienointa olisi joskus maailmassa päästä kisaamaan arvokisoihin ja Lontoon Crufts olisi unelmieni täyttymys. Reino ei rotujensa puolesta ole mikään ihanne-harrastekoira ja välistä se tuo mutkia matkaan mutta toisaalta se on myös haaste jonka olen valmis vastaanottamaan.  Ehkä päädymme käymään vain parit pikkukisat ja se oli siinä, kuka tietää, mutta tavoitteiden ollessa tarpeeksi korkealla motivaatiokin kasvaa ja etenee lajissa aivan eri tavalla kuin pelkästään harrastelemalla.2. Milloin seuraavat agi-kisat ja missä?

Seuraavat kisat olisi sitten meidän ekat viralliset ja onneksi ne ovat kotihallissamme Pellossa. Tämän kuun viimeisenä viikonloppuna olisi tarkoitus startata ykkösissä, jännittää kyllä jo nyt kuinka meidän käy! 

3. Ootko harkinnut missään vaiheessa uuden koiran ottamista?

Uusi koira on kyllä haaveissa, mutta vasta kun minulla on siihen aikaa panostaa yhtä paljon kuin Reinoonkin. Nyt huomaan että esimerkiksi Rymy on selvästi jäänyt paitsioon sillä sen kanssa meillä ei ole selkeitä harrastustavoitteita. Toki sekin hoidetaan hyvin, mutta olen panostanut paljon enemmän Reinon koulutukseen. Tästä kannan huonoa omaatuntoa, joten kolmas koira tähän härdelliin ei tule vielä kuuloonkaan. Mutta sitten kun uusi karvatassu meille tulee, täytyy rotuvalinta miettiä tarkasti: haluan että se on mahdollisimman nopea ja notkea ilman saalitus/metsäviettiä jotta se soveltuisi hyvin agilityyn. Miellyttämishalua pitää olla, sitä kun ei noilla nykyisillä tahdo olla omasta takaa, tässä suhteessa palveluskoira on pop!

4. Jos olisit koira, mikä koira olisit?

Hahhah, jos ajatellaan sitä minkälainen olen ihmisenä ja muutetaan se koiran muotoon niin ainakin luonteeltani olisin nollasta sataan sekunnissa kiihtyvä tyyppi joka myös kyllästyisi nopeasti. Ahne kuin possu, hieman lihomiseen taipuvainen ja hyvin aamu-uninen. Lyhytjalkainen, hieman tasapaksu rakenteelta ja aika vahva. Reviiritietoinen narttu joka on yhtäaikaa rakastettava mutta hyvin raivostuttava! Oisko beagle?


Osimoilleen näin!

5. Mitä Rymy ja Reiska syövät?

Meillä koirat syövät pääasiassa Jahti&Vahti energiaruokaa, lisäksi rustoluita, sisäelimiä ja lihoja. 

 

Hevosaiheiset kysymykset:

1. Mikä on kivointa ratsastuksen opettajana olemisessa?

Ensimmäiseksi haluan korostaa että en ole koulutettu ratsastuksenohjaaja, pyydettäessä pidän kyllä tunteja mutta ammattilainen en missään nimessä ole. Tuntien pidossa on kivointa nähdä ratsastajan kehitys ja halu oppia. Onnistumisen hetkellä tuntuu yhtä siistiltä kuin olisi itse selässä. 


Tosi tyylikäs ope :)

2. Mihin se yksi tumma poni katosi ratsastettavistasi ja mistä ylipäätäänsä saat ratsastettavia?

Tumma poni josta puhut oli ystäväni poni Aime joka valitettavasti jouduttiin lopettamaan loppukesästä sairauden vuoksi. Enempää en halua tilanteesta kertoa, sillä poni ei ole omani, mutta tapaus oli erittäin harmillinen ja surullinen. Ikävä sitä pientä kaveria kyllä tuli.

Ratsastettavat ovat lähinnä ystävieni hevosia. Jollakin heistä on kiire koulu- tai työkiireiden vuoksi ja tarvii liikutusapua, joku on vain muuten niin ihana ja kiltti että päästä minut silloin tällöin hevosensa kyytiin. Kiitos teille kaikille ihanille myös tätäkin kautta joiden hevosia olen saanut käydä hoitamassa ja ratsastamassa!3.  Millaisista hevosista pidät ratsastettavana?

Pidän eniten kohtalaisen reippaista ratsastettavista, mutta tässäkin olen huomannut että erittäin suuri syy hevosen "laiskuuteen" on satulan päällä. Huomaan usein vahingossa puristavani hevosta reisillä jolloin se ei tietenkään liiku eteenpäin tai oma jalkani on todella epäselvä jolloin hevonen usein turtuu pohkeeseen ja näin ollen minusta tuntuu että onpas tämä jähmeä. Mielusin hevostyyppi on siro, ei liian korkea hevonen joka on nöyrä ja tekee mielellään.


4. Kuka on suosikkisi hevosista joita ratsastat?

Apua, tämä on paha! Kaikissa hevosissa on jotain ihanaa ja hyvää joten sitä yhtä parasta on vaikea valita. Tällä hetkellä meillä synkkaa parhaiten Kristan Antin ja Oonan Pablon kanssa. Pidän Antista sen korkean työmoraalin ja hyvän luonteensa vuoksi. Se on äärimmäisen kiltti ja yritteliäs ja vaikka liikeet ovat vaatimattomampia kuin erityyppisillä puoliverisillä se ei sen arvoa ratsuna vähennä ollenkaan. Pablosta pidän myös samoista syistä ja lisäksi siitä löytyy paljon potentiaalia kouluratsastukseen.5. Kuinka pitkään olet harrastanut ratsastusta?

Aloitin harrastuksen ollessani kahdeksan vuotias, mutta teini-iässä tuli muutaman vuoden paussi. Parikymppisenä jatkoin taas ja sillä tiellä ollaan edelleenkin.Henkilökohtaiset kysymykset:

1.  Millainen nuoruutesi oli, millaisissa piireissä liikuit, olitko "pahis" vai kiltti tyttö?

Nuoruuteni oli melko tavallinen, yläaste-aikaseen kaveripiirin kuului muutama läheinen ystävä joiden kanssa vietettiin aikaa, lähinnä jonkun luona hengaillen. Kävin kouludiscoissa mutta kiltisti tulin heti bileiden loppumisen jälkeen kotiin. Ensimmäinen alkoholikokeilukin oli lähempänä täysi-ikäisyyttä. Voi kai sanoa että olin melko kiltti, mutta temperamenttinen, muutamaan kertaan otettiin äidin kanssa yhteen ennen kuin aikuisuus tasoitti välejä.


2.  Elätkö mielestäsi terveellisesti?

En :) Syön liikaa herkkuja ja saisin liikkua vielä vähän enemmän. Lähinnä ruokailutottumukset ovat retuperällä, siihen voisi keskittyä huomattavasti enemmän.3.  Millä tavalla saat aikasi riittämään niin harrastuksiin, työhön kuin yksityiselämäänkin?

Ei kyllä mitään hajua, juoksen vain paikasta toiseen :) Ei vaan, kalenteri on kaveri ja ilman sitä olisin hukassa. Normaaliviikko-ohjelma tässä esimerkiksi havainnollistamaan:

Ma:  8.30-19.00 Töissä (ja työmatkalla n. 2h/päivä)
        19.00-20.00 Tapakasvatuskurssin ohjaus läheisellä kentällä
        20.00-21.00 Omien koirien hoito ja ulkoilutus
        21.00-22.00 Ruuan laittoa, siivoamista, yleistä hengailua kotona
        22.00-23.00 sauna ja nukkumaan

Ti:     8.30-18.00 työt
         18.00-19.00 Jennan ponin ratsastus tai vaihtoehtoisesti Pablo
         19.-20.00 ajan kotiin
         20.00-21.00 omien koirien hoito
       
Ke:  8.30-19.00 työt
        19 ---> omaa aikaa kotona, koirien hoito ja joskus Pablon ratsastus, riippuen Oonan kuvioista

To: 8.30-18.00 työt
      18.00-21.30 Pellon aksatreenit
    
Pe: 8.30-19.00 työt
      19.00-20.00 pentukurssin ohjaus
       20.00 --- > omaa aikaa

La: VP

Sunnuntai:

11.00-16.00 Mellajärven tuntien pito
16.00 --- > omaa aikaa

4.  Oletko tyytyväinen tämänhetkiseen elämäntilanteesesi?

Periaatteessa kyllä. Minulla on töitä, perhe ja eläimiä, saan harrastaa ja nautin elämästä!

Hauskin kysymys oli tällä kertaa mielestäni "Jos olisit koira, minkälainen olisit". Kommentin kirjoittaja, laitathan minulle sähköpostilla yhteystietoja osoitteseen laura.vaaraniemi@gmail.com niin ylläripylläripalkinto lähtee sinnepäin!

2 kommenttia:

  1. Jos kysymyksiä saa vielä esittää, minulla olisi tässä yksi joka tuli mieleen noita vastauksia lukiessa. Jos saisit valita yhden ratsastettavista hevosistasi omaksesi, kenet ottaisit? Miksi?

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä ihan kauhean vaikea! Toisaalta mieluiten ottaisin Antin, koska se on lähes pommivarma ja sellaisen tarvisin tällä hetkellä etenkin maastoiluun. Jos pelkkää kouluratsastusta ajattelee niin siinä tapauksessa ottaisin Pablon. Molemmat ovat ihania ja kilttejä tyyppejä jotka pitävät ihmisen seurasta. Mutta koska tällaista yhdistelmää joka olisi varma maastossa ja potentiaalinen kouluratsu ei ole tullut vastaan, jää oma hevonen vielä ostamatta!

    VastaaPoista