maanantai 21. heinäkuuta 2014

Näytelmiä

Jälleen kerran viikko on ollut hevos- ja koirapainotteinen kuten yleensäkin. Viikolla olen lenkkeillyt omien poikieni kanssa ja Rymy saanut oikein tehokoulutusta hihnakäyttäytymiseen. Se onkin mennyt jo tosi kivasti, pahin röyhääminen ja riehuminen on jäänyt vähemmälle. Osasyy tälle on tietysti myös ikä, ehkä tuokin kakara kasvaa joskus aikuiseksi. Reino menee hihnassa tosi mukavasti, on menny jo pidemmän aikaa. Torstaina meillä oli taas Pellon treenit samalla kokoonpanolla kuin viimeksi eli Anne ja minä koirinemme uhmasimme kuumaa ilmaa ja ajelimme Rohki-Hallille. Otin poikkeuksellisesti Rymynki mukaan ja pahaa aavistellen vein molemmat sisälle häkkiin. Kuten arvata saattaa, Rymyn pitämä meteli oli melkoinen mutta se hiljeni muutaman kovemman käskyn jälkeen. Reino ei ollut kyllä ollenkaan motivoitunut tekemään mitään, se haahuili omiaan ja hyppäsikin todella laiskasti. Koko treeni meni vain siihen kun suurin piirtein raahasin sitä perässä ja innostin ja leikitin. Kuuma ilma verotti selvästi ja minkäs sille mahtaa, aina ei voi olla hyvässä vedossa.

Otin Rymyn muutaman kerran häkistä "treenaamaan" ja voi luoja että häpesin! Se ryysäsi treenikaverin koiran häkille ja kun omistaja nätisti hääti sitä kauemmas se rähähti hampaat irvessä ilmeellä "älä sä äijä mulle ala". Voin sanoa että se sai kuulla moisesta käytöksestä kunniansa ja sen jälkeen herra olikin nöyrää poikaa. Ikinä ennen se ei ole käyttäytynyt noin, olisiko osasyynä hormonit jotka hyrräävät nyt oikein voimalla. Muutenkin sillä on ollut sellainen olenpas aika hemmetin kova jätkä-asenne päällä, pitää pysyä vain lujana ja säilyttää hermot niin eiköhän se siitä taas suttaannu.

Voi kun se oliski vielä noin pieni ja viaton, huoh..


Kotona ollaan Reiskan kans harjoiteltu kovasti sivulle tuloa ilman käsimerkkiä ja sehän alkaa jo sujua! Aluksi se tarjosi ihan kaikkea muuta, meni mahaan jne.Viimein se tajusi tarjota sivulle tuloa joka meni kyllä hiukan vinoon, mutta päätin palkata sen ensin siitä jotta se ei luovuttaisi yrittämistä. Viimein kun se hoksasi että sivulle voi tulla ilman käsimerkkiä, aloin vaatia tarkempaa suoritusta, eli palkkasin vain oikeaoppisesta liikkeestä. Otin pitkästä aikaa naksuttimen käyttöön ja voi pojat se on hyvä kapistus. En edes tiedä miksi olen sen aikoinani hylännyt, mutta se tuli kyllä takaisin koulutukseen pysyvästi. Palkkaus on paljon helpompaa ja oikea-aikasempaa. Harjoittelimme myös tuolille meno-temppua joka on opeteltu viime talvena. Kun sanon tuoli, Reino kiipeää keittiön tuolille ja kun sanon alas, se laskeutuu hallitusti alas. Tämä on sen lempitemppu tällä hetkellä ja se on niin pollean näköinen kun se saa kehuja, ihana poika! Maassa paikalla olo on tällä hetkellä hyvällä hollilla, nyt ollaan otettu pisimmillään puoli minuuttia ja niin että palaan takaisin koiran viereen ja pyydän sen sivulle. Tässä Reiska meinaa vain hieman ennakoida ja yrittää nousta sivulle etuajassa.

Lauantaina työpäivän jälkeen kävin pitämässä Auroralle tunnin. Ilma oli paahtavan kuuma ja paarmat sekä hyttyset kiusasivat jälleen kerran. Niistä piittaamatta hikoilimme tunnin ja täytyy vain sanoa että olen kyllä edelleenkin niin hämmästynyt pikkuratsastajan kehityksestä. Nyt harjoiteltiin laukkasiirtymisiä kuin vanha tekijä ja hallittiin kuumaakin kuumempi hevonen, vaude! Tunnin jälkeen kävimme kävelemässä Antin kanssa joen rannassa ja se sai pesun kiitokseksi urakastaan. Ruokimme vielä molemmat pollet, laitoimme sääskimyrkkyä ja sitten ajelin kotiin.


Papparainen piehtaroi...

... ja kakara ihmettelee vieressä

"Pääsenkö myös lenkille?"

Sunnuntaina oli aikaisin aamulla lähtö Kemin kansainväliseen koiranäyttelyyn ja Karolina tuli hakemaan minua yhdeksän jälkeen. Tällä kertaa kyydissä oli Humu joka oli ilmoitettu avoimeen luokkaan. Matka oli tuskaisen kuuma ja lämpötila ei armahtanut tapahtumapaikallakaan. Ensimmäistä kertaa olin harmissani että meillä ei ole omaa näyttelytelttaa, olisi ollut melko kätevä olla siellä varjossa. Humu ei todellakaan ollut parhaimmillaan, kuumuus ahdisti sitä kovasti. Ennen Humua minulla oli kuitenkin esitettävänä Kristan Kätkä ja otimmekin muutaman harjoituspätkän jotka menivät oikein kivasti. Koira oli kuulolla ja liikkui hyvin ja mielellään. Se seisoikin hyvin, oppinut ilmeisesti että tuon muorin kanssa ei muuta tehdä, enää ei peppu meinaa mennä kenttään. Kehään pääsimme melkein heti ja olin kyllä tosi tyytyväinen koiran esiintymiseen, siinä ei ollut moitteen sijaa. Tuomari Hannu Talvi rokotti kuitenkin hieman ei-niin-porokoiramaisesta olemuksesta ja aavistuksen ulospäinsuuntautuneista etutassuista. Arvosteluksi tuli HYVÄ joka oli melkein odotettavissa.

Seuraavaksi koetukselle joutui Humu jota en millään meinannut saada seisomaan niin hyvin että se olisi kantanut selkänsä joka oli valitettavasti hieman lihakseton, kaiken lisäksi kuuma ilma oli sille selvästi liikaa. Koira esiintyi muuten hyvin, seisoi kuin patsas kun tuomari lähestyi ja katsoi hampaat sekä mittasi sen. Selän pehmeys tiputti kuitenkin tuloksen avoimen urosten kakkoseksi, mutta arvostelu oli ERINOMAINEN mihin olimme todella tyytyväisiä. Päivä meni siis oikein hyvin ja lähdimme väsyneinä ajamaan takaisin kotiin. Humu jäi tyytyväisenä omaan kotiinsa ja Kätkä oli lähtenyt jo aikasemmin Kristan mukana kotiin. Illalla ei paljon mitään jaksanutkaan enää tehdä, omat koiratkin saivat lepopäivän mitä ne eivät arvostaneet kyllä yhtään!

"Ai näinkö laitetaan tassua toisen eteen?"


Tässä näkyy hyvin tuo selän pehmeys

Aina vain suukottelemassa nakkien toivossa :)

Onpas meillä kivaa!

"Aaaaanna se nakki!!"


Elämä on aika jees, tuumii Humu

Tänään päätin tehdä uhkayrityksen ja ottaa molemmat lenkille yhtäaikaa varmana siitä että hermot ovat riekaleina kotiin palatessa. Mitä vielä, tosi hienosti pojat käyttäytyivät, piti oikein hieraista silmiä että onko nuo minun koiria ollenkaan? Tottakai hihna kiristyi välillä, mutta määrätietoisella koulutuksella sekin jäi pois. Oli niin hyvä mieli kun tulimme kotiin, nyt molemmat jyrsivät rustoluita ja näyttävät enemmän kuin tyytyväisiltä. Ja ainiin, tänään kun Joni alkoi antamaan Reinolle herkkua, se omatoimisesti tarjosi Jonillekin sivua, ihana!

Nyt vielä suihkuun ja nukkumaan, nyt on kyllä hyvä mieli :) Hyvää yötä kaikille ja vielä parempaa huomista!


3 kommenttia:

  1. Täh, häh? Mikä Mähönen? :D H.Talvihan soli =D tai ainaki piti olla? :D

    VastaaPoista
  2. Jumaleisson mie olen sekasin, ensin mennee päivämäärä sekasin ja nyt tuomarit :) Apua!

    VastaaPoista