tiistai 18. helmikuuta 2014

Pellon ryhmänäyttelyt

Nyt on näytelmät näytelty. Lauantaina heräsin anivarhain vatsassani lepattaviin perhosiin ja suunnistin ensimmäiseksi Karolinaa moikkailemaan ja juomaan aamukahvit. Varmistettuani manageriltani että olin varmasti ottanut oikeat paperit mukaan lähdin kahvittelun jälkeen takaisin kotiin ja pakkasin vielä loput Rymyn tavarat. Pelloa kohti lähdettiin yhdeksän maissa, myös Mari (Marin blogiin pääset tästä) hyppäsi kyytiin sillä näyttelyissä tarvittiin talkoolaisia.

Olimme paikalla hyvissä ajoin ja melkein heti bongasin Kristan (kliks) ja Kähmätin ja suunnistimme käyttämään koiria kävelyllä. Kristalla on lapinporokoira ja joka on turkiltaan hieman erikoinen, joten jännityksellä odotimme mitä tuleman pitää sillä nämä olivat koiran ensimmäiset viralliset näyttelyt. Alussa katselimme itälaika-kehän jossa oli poikkeuksellisen monta koiraa, peräti yli kaksikymmentä.

Krista ja Kätkä

Rymy käyttäytyi heti alusta asti oikein mallikkaasti ja oli uteliaan kiinnostunut mutta ei hölkynnyt joka suuntaan niin kuin viime mätsäreissä. Harmillisesti Rymyn ja Kähmän kehät menivät päällekäin enkä voinutkaan esittää Kätkäläistä niin kuin alun perin suunnittelimme. Krista ei onneksi ehtinyt alkaa jännittää kovin paljon sillä he joutuivat lennosta kehään. Kätkä sai oikein hyvät arvostelut, rakenteellisesti vikaa ei juurikaan löytynyt, tuomari ei vain oikein pitänyt turkin laadusta, kuulemma liian pehmeä ja laineikas. Tulokseksi tuli H ja Krista oli siihen kuitenkin tyytyväinen.

Siis kattokaa mitä ne teki mulle?!

En ala teitä.


Tällä välin me menimme Rymyn kanssa juoniorikehään jossa oli muistaakseni yhteensä kahdeksan urosta. Hauskasti edessämme oli kaima-Rymy joka oli sitä mieltä että tämä juttu on siis ihan tylsää ja on ok haukkua kaikkea ja kaikkia :) Rymy seisoi jo todella mallikkaasti, vielä se kuitenkin saisi vetää takajalkoja pois mahan alta. Tuomari oli todella tarkka ja kun usealle putoili tulokseksi H olin jo varma että se oli sitten siinä. Rymyn ollessa vuorossa, se antoi hienosti mitata itsensä ja näytti hampaat ilman venkulointia. Juoksuun olin myös tyytyväinen, harmi että kehä oli hiekoituksesta huolimatta hieman liukas ja se vähän verotti vauhtia.

Alla arvostelut, tuomarina Reino Korpela:

"Tumman harmaa, lähes keskikokoinen, oikeat mittasuhteet, oikean muotoinen hieman lyhyt pää, sopiva rungon vankkuusaste. Hyvät etukulmaukset, hieman niukat takakulmaukset, hyvälaatuinen karva, selän päälle kaartunut häntä, kevyt liike ja normaali käytös." 

Alla video:

http://www.youtube.com/watch?v=4l0zTqPN5yI&feature=youtu.be JUN/EH 3


Takakulmauksia saadaan hieman paremman näköiseksi jo sillä että saan sen seisomaan paremmin ja pitänee toivoa että se kasvattaa kuono vielä pari senttiä. Seuraavat näyttelyt meillä on vasta loppukeväästä, peruin suunnitelmani mennä Rovaniemelle sillä Rymy tarvitsee vielä aikaa kehittyäkseen ja niin hauskaa kuin näyttelyhomma onkin, se tulee kohtalaisen kalliiksi.

Sunnuntaina lähdin aamupäivästä Ruotsin puolelle talleilemaan Kristan kanssa. Päätimme käydä maastolenkin ja sain ratsukseni Antin. Pihalta lähdimme tallitietä pitkin kohti maastoreittiä ja tankkiauto tuli vastaan. Itse olin ihan kauhuissani (muistoissa Lirikan maastoilut!) mutta Krista tyynnytteli että Antti ei pelkää edes viereen laskeutuvaa helikopteria! Se helpotti ja vaikka maastossa vierestämme suhahtelikin moottorikelkkoja niin minun ei tarvinnut jännittää ollenkaan. Takaisin tullessa kävimme vielä pyörähtämässä kentällä ja Antti oli aivan huikea! Älyttömän suuri ero viime ratsastukseen, sen käyntikin oli parantunut mahdottoman paljon. Se ei tarjonnut peitsiä ollenkaan ja ravasi pyöreänä ja tahdikkaasti isoa ravia. Tein vain muutamia suunnanvaihtoja ja pääty-ympyröitä ja sitten loppukäynnit. Onneksi saan kuulemma tulla taas toistekin, on se niin ihana hepo. Hevosta on hierottu nyt säännöllisesti ja se on vaikuttanut todella paljon sen olemukseen ja liikkeisiin, peukku tälle!

Tällä viikolla olisi taas agilitytreenit sekä huomenna menen ratsastamaan kaverini Jennan issikkaoria, en malta millään odottaa kumpaakaan. Lisäksi Pellossa järjestetään viikonloppuna agilitykisat jonne olen lupautunut mennä talkoilemaan, eli hevos- ja koirapainotteista tekstiä on taas tulossa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti