tiistai 11. helmikuuta 2014

Harjoituksista toisiin

Eilen minulla oli jälleen kerran tottelevaisuuskurssin vetäminen Tornion Kennelkerholla. Menin paikalle jo hyvissä ajoin ja ehdin katsella kisaavien koirakoiden treeniä ja näyttihän se hyvältä. Sain valtavan treenauspuuskaan taas omieni kanssa, ehkä mekin ollaan joskus samalla tasolla. Sain myös ohjaajana niin paljon onnistumisen kokemuksia että luotto omiin taitoihin hieman kasvoi, olen alun alkaen epäillyt onko minusta vielä kurssin vetäjäksi. Kaikki kurssilaiset olivat treenanneet annettuja tehtäviä ja onnistuivat suorituksissaan kukin tasonsa mukaisesti. Toivottavasti he kokevat saaneen kurssista apua ja ovat tyytyväisiä ohjaukseen.

Kotiin pääsin vasta yhdeksän maissa ja iltatallin jälkeen otin vielä koirat sisälle. Treenasin ensin Reinon kanssa kertauksena perusliikkeet. Olen ollut hieman huolissani kun se ei ole tuntunut tekevän sivua ilman käsiliikettä, mutta huomasin että kun olemme kerranneet asiaa monta, monta kertaa viime aikoina, se on saanut liikkeeseen vauhtia ja tekee sen jopa ihan pienellä vihjeliikkeellä. Teimme sivua noin 3-4 kertaa, sen jälkeen hitusen seuraamista. Tämä ei mennyt niin hyvin, sillä oli kaikkea muuta mielessä kuten luu, joka maukkaana odotteli sohvalla ja etenkin olohuoneeseen päin mentäessä sen ajatus harhaili. Päätin että se riitti kyseisen liikkeen osalta ja teimme vielä maahan menoa. Nyt se enää erittäin harvoin pyöräyttää takajalat rötkötysasentoon sillä en ole ikinä siitä palkannut ja korjannut liikkeen oikein.


Rymyn kanssa treenasimme seuraamista imuttamisella, sillä alkaa olla oikea paikka jo selkärangassa. Joskus kiirehtiessään se yrittää edistää, joten otamme vielä ihan pieniä pätkiä ja palkkaamme paljon. Sivu tuntuisi olevan sille mieleinen liike, siihen se suorastaan heittäytyy, hieno poika! Maahan menoon ei tarvitse enää kuin pienen kädellä avustamisen, käsky alkaa olla jo selvä. Seisominen on sille myös helppoa ja sitähän me treenasimme myös ensi viikonlopun näyttelyä silmällä pitäen.

Kovassa treenivimmassa päätin tehdä molemmille harjoitusohjelman tälle viikolle tavoitteineen kaikkineen:Tiistai:

Reino:

Kävelylenkki, noin 3 km. Pieni lepohetki jonka aikana Rymy pääsee omalle lenkilleen. Kotiin tullessa harjoittelemme keppejä, meillä on tällä hetkellä kotona puolikkaat keppisarjasta. Otamme ne noin 3-5 kertaa ja sitten hetki leikkiä. Kertauksena sivu 2-3 kertaa, maahan meno ja sen keston harjoittelua. Tavoite olla paikalla 15 sekuntia.

Rymy:

Kävelylenkki jossa muistellaan uudestaan miten lenkillä kuljetaan nätisti vetämättä. Omistajan hermoista riippuva matkan kesto :) Lenkin jälkeen kehäesiintymisen harjoittelua noin 4 minuuttia. Peruskäskyjen kertausta, istu, maahan ja sivu. Leikkiä ja vapaana juoksemista. Keppien alkeita.

Keskiviikko:

Reino:

Potkurilenkki molempien kanssa, noin 4 km. Lepo, sisälle jyrsimään luita ja hengailemaan seurassa. Reinon kanssa uuden tempun harjoittelua, lähdetään kokeilemaan kierimistä. Tänään tarkoituksena pyörittää se selän kautta ympäri ja opettaa siihen käskysanaa. Ulkona kepit 2-3 kertaa, seuraamista. Paljon käännöksiä, tässä palkkaan enemmän ja useammin.

Rymy:

Lenkin ja hengailun jälkeen kehäesiintymistä pari minuuttia, paikallaan seisomisen kestoa, päivän tavoite 3 minuuttia. Seuraamista ja muutama käännös.

Torstai:

Reino:

Kävelylenkki, jonka jälkeen pieni tauko. Harjoitellaan yhdellä esteellä kiertoa Arin ohjeiden mukaan. Kepit pari kertaa. Kertauksena uusi temppu.

Rymy:

Vapaana juoksemista ja luoksetuloa (huom, tähän tarvin Jonin assistentiksi!). Muutaman kerran kepit ja peruskäskyt.

Perjantai:

Molemmille kevyt lenkki ja peruskäskyt.

Viikon tavoitteet:

Reino: saada terävyyttä ja tarkkuutta seuraamiseen ja sivuun. Lisää kestoa maahan menossa.

Rymy: saada se kulkemaan kauniimmin hihnassa ja esiintymään kehässä rauhallisesti mutta samalla reippaasti ilman laukkaa. Peruskäskyihin lisää varmuutta.

Eeeeei, ei kiinnosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti