sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Koirailuja

Täällä taas, viikko onkin mennyt koirailujen merkeissä. Keskiviikkona kävin ystäväni Annen luona treenaamassa hänen koiraansa Suomen lapinkoira Friidaa. Tarkoitus oli hieman katsoa miten se suhtautuu näyttelyhihnaan ja osaako se seistä paikallaan ja kulkea kehässä. Alussa se ei oikein ymmärtänyt mitä siltä halusin ja yritti koko ajan istua. Vanha hyväksi havaittu kikka toimi taas, eli käsi massun alle ja vaikka se seisoi kaikkea muuta kuin elegantisti sai se siitä palkkion. Viimein kun sillä syttyi lamppu päässä ja herneet kolahtivat oikeaan kohtaan seisomista pystyikin jo säätelemään. Oikein kivasti meni, on se mukava ja fiksu koira. Toivottavasti se esiintyisi hyvin sitten Pellossa, olisi mukava saada sille hyvä tulos.


Friida

Torstaina meillä olikin taas aksatreenit. Anne ja Fridakin lähtivät mukaan ja matka meni ihmeen hiljaisesti vaikka meillä oli koiria auto täynnä. Pienen lämmittelylenkin jälkeen aloitimme treenit samoilla harjoituksilla kuin viimeksi, eli irtoamista takaa leikkauksilla. Ajattelin jo etukäteen että voi pee, nämä eivät ainakaan onnistu mutta perhana, sehän meni hienosti. Alussa Reino irtosi jopa liiankin hyvin ja pienten mutkien kautta se suoritti tehtävän oikein. Seuraavaksi kokeiltiin pussia joka oli oletetusti Reiskalle aika pelottava. Se meni niin kauan hyvin kunnes pussi laskettiin kokonaan maahan jolloin se totesi että ei helkkari, tuonne en uskalla mennä! Pienestä se on kiinni, kun rakoa oli muutama sentti sinne suikahdettiin oikein innoissaan mutta tämä oli eka kerta kyseisellä esteellä joten suotakoon vielä tällainen suoritus.

Rata oli nyt harvinaisen helppo: este, este, putki, takaakierto, este (tässä sai mennä joko valssilla tai persjätöllä) este, putki, putki ja este. Ainoa hankaluus oli meillä tuo persjättö, Reino yritti kaikin keinoin tulla vasempaan käteen kiinni. Arikin meni sen kanssa pari kertaa ja totesi että nyt voimme suorittaa sen kohdan valssilla. Alla video joka havainnollistaa ongelmakohdan. Pääasiassa olin oikein tyytyväinen treeneihin, kotonakin ollaan saatu tokoiltua molempien poikien kanssa joka päivä joka varmasti osaltaan vaikuttaa Reinon kohtalaisen hyvään ohjattavuuteen.


 
                                   http://www.youtube.com/watch?v=IFqCsM22zBs


Viikonloppukin on takana ja tuli kyllä rentouduttua oikein kunnolla. Perjantaina istuimme Karon kanssa pitkästä aikaa iltaa ja pidimme chinchu-neitejä irti ja suunnittelimme kevään koiratapahtumia. Lauantaina oli hieman tukka kipeänä ja hyvällä omalla tunnolla nukuin reilut viiden tunnin päikkärit. Illalla teimme Jonin kanssa ruokaa ja naapurit kävivät taas vaihteeksi kyläilemässä. Tämä päivä on mennyt koirien kanssa sisällä köllötellen, huomenna jaksaa taas aloittaa uuden työviikon!


                                 http://www.youtube.com/watch?v=LpwhdCLRvSk
                                 

2 kommenttia: