perjantai 13. heinäkuuta 2012

Hop hei esteille!

Päätin olla viimeinkin reipas ja viimeistelin maalaamani puomit ja vein ne kentälle. Tein myös pienet estekannattimet jotta Lirika pääsisi vähän virkistämään muistoja ihanista estehevosajoistaan. "Este" oli varmaan maksimissaan 50cm eli pieni ja säälittävä rääpäle siis. Aloittelimme käynnissä ja hetken ratsastettuani huomasin toisen takakengän olevan irtoamaisillaan ja tulin alas selästä jotta voisin irrottaa sen kokonaan. Eipäs ollutkaan ihan helppo homma, jouduin soittamaan anopin auttamaan ja aikamme ähellettyämme saimme sen irti. Kuinkahan monella on yhtä mahtava anoppi, kysynpäs vaan :)



Viimein pääsimme töihin kunnolla. Lirika oli vetelä kuin mato eikä oikein keskittynyt siihen mitä tehdään. Se oli ravissa ihan hyvä, mutta tiedän sen pystyvän paljon parempaankin ja en kertakaikkiaan voinut tyytyä tuollaiseen. Hikisen urakan jälkeen sain sen väläyttämään omaa loistavaa raviaan hetkittäin ja päätin olla siihen tyytyväinen. Ensimmäisen kerran kun käänsin sen esteelle, se oli lähinnä hämmästynyt eikä edes oikein hypännyt, kunhan kömysi jotenkin yli. Toisella kertaa se huomasi mitä ollaankaan tekemässä ja innostui. Se meni esteen vauhdikkaasti ja kolmannella kerralla se vain lähti! Tuntui että sen takaosa oikein vajosi alemmas kun se nykäisi itsensä vauhtiin ja loikkasi yli kuin olisi ollut GP-radalla! Menin molempiin suuntiin muutaman kerran ja aina se hyökkäsi eteenpäin niin lujaa että en yksinkertaisesti voinut tehdä mitään. Lopuksi aloin jo oikeasti harmistua kun se ei todellakaan kuunnellut yhtään minua ja päätin että mennään sitten vaikka käynnissä. Menimmehän me, kunnes matkaa oli enää kaksi metriä esteelle ja sitten lähdettiin! En ihan oikeasti voi ymmärtää miten ihmeessä sen entinen omistaja Ali on uskaltanut mennä sillä 140cm ratoja, on varmasti ollut tammassa pitelemistä :) Jos en ihan väärin muista, ratsukko voitti mm. pronssia junioreiden SM-kisoissa aikoinaan, olisi ollut aivan mahtavaa nähdä Lirika tuolloin radalla.



Me tyydyimme hyppäämään vielä pari kertaa tuon rääpäle-esteen jonka jälkeen ravattiin ja venytettiin oikein kunnolla eteen-alas. Lirika käveli irti kentällä loppukäynnit ja piehtaroi antaumuksellisesti kunnes oli sitä mieltä että nyt kelpaisi ryyppy vettä ja suihku. Päästin molemmat hevoset takaisin laitumelle ja lähdin kotiin repimään saappaat jalasta ja vaihtamaan bikinit päälle. Ilma oli todella painostavan kuuma, olin ihan hiessä ja hevosenkarvoissa joten päätin käydä uimassa. Voi mikä autuus oli pulahtaa kylmään veteen!



Illalla kävin vielä ruokkimassa karvanassut ja loppuilta kuluikin pitkästä aikaa True Bloodin merkeissä. Tänään molemmilla hevosilla on ollut vapaa ja ilmakin oli sopivasti sateinen, ei olisi ollut kovin mukava tuossa säässä ratsastaa. Huomenna on myös hevoseton päivä sillä töiden jälkeen lähdemme Jonin kanssa serkkuni häihin. Nyt ei auta kun laittaa pikkuhiljaa pää tyynyyn että jaksaa herätä aikaisin töihin, öitä kaikille!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti