tiistai 9. elokuuta 2016

Kiran ja Kätkäläisen kisat

Heissan kaikille! Nyt on kuulkaas kisat taputeltu ja uutta intoa on kerätty roppakaupalla. Torstaina kävimme Tornion Kennelkerhon järjestämissä epiksissä kokeilemassa mitä Kira ja Kätkä tuumaavat kisatilanteesta. Jostain syystä minua jännitti aivan sairaan paljon! Karo tuli hakemaan minua ja Kätkää viiden korvilla ja Kristakin muisti nakata rokotustodistuksen messiin. Ei muuta kuin kohti kerhon kenttää vatsassa riehuvista perhosista huolimatta.

Olimme paikalla todella hyvissä ajoin ja lähdimme käymään pitkällä lämppälenkillä. Olin ilmoittanut molemmat koirat sekä mölliluokkaan että kisaavien rataan joka myös tuplattaisiin. Aloitin ensin Kätkän kanssa mölliradalla ja se meni aivan ok. Hieman kämmäilin putkelle viennillä mutta muuten se oli aivan mallikelpoinen suoritus.


Tällä radallahan ei ollut vielä kontakteja eikä keppejä joten sinänsä se oli tuttua kauraa. Kira olikin enempi sellainen villi kortti, Karoa meinasi vähän jänskättää miten pikku apina pysyy radalla mutta itsellä oli kova luotto neitokaiseen. Hyvinhän se pysyi mutta ohjaaja mokaili alussa tosi rankasti putkelle viennin, olin liian kiireessä. Olisi myös pitänyt muistaa olla tarkempi ja terävämpi käskyissä sillä se ei vielä kovin hyvin osaa lukea kaikkia ohjauksia jonka vuoksi mutkat menivät "hieman" pitkiksi.
Kisaavien radalla Kätkä meni tosi kivasti, kaksi nollaa huolimatta siitä että se vähän väsähti toisella kierroksella. Ehdimme onneksi ottaa keinua lämmittelyalueella joten se ei niin radalla jännittänyt. Torkin keinu oli huomattavasti parempi kuin meidän, joten se oli koiralle huomattavasti mukavampi. Kätkän ilme oli loistava kun se meni sen eka kerran, "ai näin helppoako tämä on?". Kira meni muuten ihan ok myös kisaavien radat mutta A:n kontakti katosi kyllä kokonaan :) Se oli vain silleen että tytöt tahtoo pitää hauskaa ja katosi paikalta :D Kisan jälkeen otettiin vähän kontaktisulkeisia ja rupesihan se pysäytyskontakti taas muistumaan mieleen.

Onneksi oli nämä epikset alla, se löysäsi minun jännitystä ihan huimasti. Kun sunnuntaina startattiin kohti Torniota olin oikeastaan vain tosi odottavalla mielellä. Pieni pirinä tuntui masussa, mutta se kuuluu asiaan. Kira sai oman kisakirjan ja pääsi tuomarin tsekkaukseen jossa siltä luettiin siru. Kätkä taas oli onnesta soikeana kun oma mammakin ilmaantui paikalle katsomaan. Lähtölistassa Kätkä oli ensimmäisenä, eli me avasimme koko kisan. Harmillisesti juuri ennen eka rataa Kätkä pääsi nokakkain toisen koiran kanssa ja sai aikaan rähinän. Tietenkin puutuin tuollaiseen törkeään käytökseen ja tästähän herra mielensä pahoitti. En ehtinyt hyvitellä sitä juurikaan ennen starttia ja radalla se selkeästi osoitti mieltään, kävi vähän kurkkaamassa toimihenkilöitä jne. Tulos tuli silti, todella huono mutta ei haittaa, Kätkä pokkasi kakkospalkinnon sillä tuloksia ei tullut kuin kaksi.
Kiran ensimmäinen startti oli hyvä hylky, kaikki mokat oli taas kerran minun omia. Ei puhettakaan että koira olisi katsellut omiaan vaan se keskittyi täysillä rataan.Ennen toista rataa otin Kätkän oikein halipusunakkiherkku-käsittelyyn ja sehän piristyi siitä valtavasti. Radalla olin niin positiivinen kuin olla voi ja arvatkaa vain loppuiko happivarannot maalissa :D Nollahan sieltä tärähti kuulkaas! Ei tyylikäs, kepit olivat vieläkin vähän hyppien menty, mutta ihan sama!Kiran toinen rata oli vähän niin ja näin, mokailin ylläripylläri jälleen ja hylsy tuli. Viimeiseen starttiin lähdin ihan hyvillä mielin, mutta väsymys kostautui. Renkaalle oli melko vaikea linja enkä auttanut Kätkää tarpeeksi joten se hyppäsi sen sivusta. Kepeillekin tuli pieni töksäys ja voi jestas miten tyhmän virheen menin tekemään lopussa... vedätin puomin alastulon jostain itellekin mystisestä syystä ja se hyppäsi kontaktin yli. Voi jessus, tyhmyydestä sakotetaan.Kira lähti tosi kivasti viimeisen radan ja se veti vaikean rengaslinjan ihan superisti! Ainoa moka tuli kepeille viennistä (tai siis viemättömyydestä tässä tapauksessa) mutta muuten neiti pelasi kuin unelma! Tällä suoritukselle päästiin sijalle kolme! Kiran eka kisat ja eka sijoitus!
Päivän saldoksi saimme siis Kätkälle kaksi kakkostulosta sekä Kiralle yhden kolmosen, ei huono, ei huono. Näillä harjoitusmäärillä en olisi voinut parempaa toivoakaan ja myös omistajat vaikuttivat tyytyväisiltä äivän ratoihin ja tuloksiin.Nyt jatkuu harjoitukset ja seuraavan kerran Kätkä pääsee kisailemaan tulevana lauantaina. Reino on nyt pienellä aksalomalla, se saa startata sitten varmaan hallikauden alussa. Tekee varmasti koirallekin hyvää keskittyä joskus ihan muuhunkin kuin agilityyn, ei pääse kyllästymään.


2 kommenttia:

 1. Ihan paras toi hopeanuoli-teema tossa Kätkän videossa :D Onnea, tosi hyvin meni radat!

  Millainen alusta toi on? Onko se joku tekonurmi vai mikä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pohjana on ilmeisesti tekonurmi hiekkatäytteellä, oikein pitävä ja hyvä pohja mielestäni.

   Hopeanuoli on lähellä sydäntä niinkuin huomata saattaa :D

   Poista