keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Lainakoirakisoja

Koirien kanssa on nyt ollut ehkä hieman hiljaiseloa. Tai no ei oikeastaan edes hiljaiseloa, mutta vähemmän itse harrastamista ja enemmän yhdessä hengailua rennommin. Tämä tuskin on huono asia aina välillä, saa Reiska ja Kätkäkin palautua kunnolla. Rymyn arkea tämä ei ole kauheasti muuttanut suuntaan tai toiseen, se on tottunut vähempään tavoitteelliseen treenaamiseen. Sen verran ollaan treenattu, että viime viikon tiistaina Reino sai lähteä mukaan minun oman ryhmäni harjoituksiin. Siellä meillä oli teemana koiran irtoaminen ja käytimme aivan helppoja tehtäviä. Tytöt palkkasivat Reinon tehtävän päätteeksi lelulla ja kyllä se sieltä pikkuhiljaa jo lähtikin etenemään, vielä se tosin kovasti ottaa tukea minusta. Ei kai tässäkään auta kuin aika ja harjoittelu, huh huh.

Keskiviikkona kävimme Tornion Kennelkerhon järjestämissä epiksissä. Paikalla oli melkoisesti osanottajia ja meteli oli korvia huumaavaa. Reino oli ihan täpinässä ja arvelin että tänään mennään lujaa ja holtittomasti. Ensimmäisenä menimme mölliradan joka ei kyllä ehkä aivan helpon harjoitusradan kriteerejä täyttänyt. Siellä oli vaikeita linjoja, takaakiertoja sekä takaaleikkaus joten siellä ei monta puhdasta suoritusta tullut. Reino meni loistavasti, örinää pidettiin ja lujaa juostiin. Mokasin itse vain loppusuoralla, takaaleikkauksen jälkeen Reino ei lukenutkaan seuraavaa hyppyä (mitä lie itse söhläsin) ja se hyppäsikin sen sitten väärältä puolelta. Mutta se pysyi tosi hyvin mukana ja vauhtia oli mihin olin tosi tyytyväinen.Toinen rata oli 2-3 luokan ja hitsi se oli kyllä semmosta pyöritystä että heikompaa hirvittäisi! Aluksi ajattelin että ei hele, tästä ei kyllä tule yhen mitään mutta se oli ihmeen hauska rata kuitenkin. Ensimmäinen kierros oli melkoista sekoilua, Reino meni putkiansaan että humpsahti ja ei meinannut millään malttaa lopettaa putkiralliaan :) Piti sitten ihan fyysisesti ottaa siitä kiinni että hei herra, nyt seis ja ajatus mukaan ja siitä puomille. Kepithän se ensin juoksi ohi, en saanut sitä ollenkaan kontrolliin ja siitä se lähtikin omia reittejään hetkeksi. Kontaktit räiskittiin molemmilla kierroksilla ihan törkeästi ja eka radalla unohdin reitin ja jouduin yrittäämään leijeröintiä.  Tämähän ei tietenkään onnistunut ja Reino ei hypännyt vaan sai kiellon. Loppurata meni aika sähellyksessä myös, poikaparka ei ollut ollenkaan varma mihin sitä mennään, puomille vai putkeen :)

Toisella radalla vältettiin ensimmäinen putkiansa rytmityksellä, odotin hetken että koira on kontrollissa ja siitä käsky kiipee ja vasta sitten eteenpäin. Vähän se oli jo laiskemmalla tuulella ja kävi kurkkimassa taas jotain asiaan kuulumatonta, mutta homma jatkui ihan ok. Puomin jälkeisellä hypyllä ohjasin turhan laajasti ja Reino otti yhden rataan kuulumattoman hypynkin mutta siitä viis, meno jatkui. Loppurata meni aika nätisti ja olin suht tyytyväinen. Hyvää harjoitusta!

Ja hei, melkein unohtui! Kävin Minnan ja Ellan mukana Oulussa kisoissa kenneltyttönä ja kuinkas ollakkaan, tämä parihan nousi kolmosiin, jes!!!!! Minna ei halunnut mennä enää viimeistä hypäriä nollakoirakkona joten sain luvan lainata Ellaa. Olihan se vain hauskaa, huh huh!Torstaina en päässyt treeneihin, joten loppuviikko ollaan vaan hengailtu ja lenkkeilty. Ensi viikolla meillä olisi sitten Ville Liukan valmennus jota odotan jo innolla. Siitä sitten enemmän, joten palataan asiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti