keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Kouluratsastusta ja tokoilua

Voi harmi että minusta onkin tullut viime aikoina laiska kirjoittaja! Koko ajan tapahtuu vaikka ja mitä kivaa mutta en ehdi samassa tahdissa kertoa juttuja tänne blogiin. Aloitetaan tällä kertaa vaikka siitä että kävin pääsiäisenä talleilemassa Oonan kanssa. Sain kunnian ratsastaa Pablolla, Oona hoiti ja ratsasti tällä kertaa tallin tuntiponin Nutellan. Laittelimme kaikessa rauhassa hevoset valmiiksi ja suuntasimme maneesin treenaamaan.


Tiukka ilme ratsastajalla :)

Alkuun oli taas vähän hakemista ja piti opetella mistä nappuloista ruuna toimikaan mutta Oonan avustuksella homma toimi hetkittäin aika kivasti. Taas piti muistaa vain se tasainen tuntuma suuhun, mulla on paha tapa päästää tuntuma hetkittäin löystymään ja huomaamattani nyppään ohjista jolloin on täysin ymmärrettävää että hevonenkaan ei ole tasainen edestä. Tämän kun sai kuntoon, piti vielä muistaa että poika tarvii myös tasaisen ja turvallisen jalan niin sieltähän se lähti leiskauttelemaan hienoa ravia! On se kiva hevonen ja erinomainen opettaja, se ei tee askeltakaan oikein jos et itse hoida hommaa selästä käsin oikein.

Ihana Nutella! c Ella Hyrkäs


Oonalla ja Nutellalla meni oikein kivasti, vitsit se poni on mahtava tyyppi! Ratsastuksen jälkeen Pablo sai aarnikaa selkäänsä ja leikkasimme Nutellalta vuohiskarvat. Mulla on joku ihme fiksaatio päästä leikkelemään karvoja ja koska Oona ei tästä hommasta tykkää niin pääsin saksimaan oikein olan takaa. Karsinoiden siivouksen jälkeen lähdimme ajelemaan kotiin ja olinkin niin poikki että loppupäivä meni kotona hengaillen, huomasi kyllä että en ollut vielä palautunut kokonaan flunssasta.

Sunnuntaiksi olin lupautunut talkoilemaan Rohki-Hallilla tokokisoissa ja Karon kanssa lähdimme matkaan jo kahdeksan maissa aamulla. Minun hommaksi tuli ottaa vastaan ilmoittautumisia ja aluksi olin sekaisin kuin seinäkello! Kisaaja-parat, muutenkin heitä varmasti jännitti ja sitten meikäläinen sössii papereiden kans :D Äkkiä pääsin kuitenkin kärryille mitä piti tehdä ja vielä kun sain ihan huipputyypin siihen kaveriksi niin homma lähti pelaamaan.

Nuori ja notkea Rymy


Näimme tosi hienoja suorituksia ja pitänee ihan kehaista kuinka Ylitornion koiraporukan Veera ensimmäisissä kisoissaan sai mahtavilla pisteillä ykköstuloksen! Vitsit, sain itsekin niin mahdottoman treenikärpäsen puraisun että ei tosikaan! Olenkin treenaillut molempi koiria päivittäin ja nykyään teen niin että otan lenkille mukaan palkat ja siellä hetkittäin treenaan liikkeitä. Mikäs sen parempi harjoituspaikka paikalla makuuseen kuin pyörätie jossa on hajuja, liikettä ja paljon muuta häiriötä? Jättöliikkeet on myös aika kiva treenata lenkillä, nyt meillä on tehotreenin alla liikkeestä seis.

Pikku-pikinokka pari vuotta sitten


Noutokapulan pito on meillä ollut oikea murheenkryyni. Reino inhosi koko kapulaa aluksi ja ahdistui pienistäkin treeneistä niin kovasti että lähti kesken kaiken paikalta pois. Milloin se lähti latkimaan vettä, kynsi itseään tai tyyneesti poistui toiseen huoneeseen. Nyt sen kanssa saatiin kuitenkin läpimurto ja kapulahan pysyy suussa! Lyhyitä treenipätkiä, paljon toistoja ja paljon kehuja niin siitä se homma alkaa skulata. Rymyllä on vielä tämä en-halua-tehdä-tätä-hommaa-vaihe päällä, mutta eiköhän se sekin hiffaa tuon jos kerran Reinokin. Luulin ihan oikeasti että Rymy olisi tämän aikaisemmin oppinut joten kyllä se Reiskakin osaa yllättää!

Alla pieni videon pätkä
Viime sunnuntaina kävin myös pitkästä aikaa Mellajärvessä tunteja pitämässä sekä ratsastin suomenhevosruuna Tanelin. Aika ihana tapaus, vielä aika raaka mutta oli se paljon mennyt eteenpäin siitä mitä se oli. Hyvin nöyrä ja miellyttämishaluinen, välistä vain pelottaa uudet jutut niin pirskatisti että niitä pitää hieman tuijotella ja ehkä ottaa spurtti johonkin suuntaan :) Hauskaa oli ja tämänkin reissun hyödynsin Rymyn osalta niin että kun pidettiin tauko, otin sen pihalle koiralauman keskelle treenaamaan. Ihmeen hyvin se keskittyi, jopa luoksetulotkin onnistuivat! Kyllä siitä vielä hyvä koira tulee kunhan jaksan vain tehdä töitä sen kanssa.

Siis mitä?!


Eiköhän tässä ollut viimeisimmät kuulumiset, yritän jatkossa olla reippaampi päivittämään niin ei tule kerralla tällaista informaatiopläjäystä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti