sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Mäntylahen tallilla

Tiedän, tiedän! Reinon kuulumiset olisi pitänyt päivittää jo eilen ja ne jäävät vieläkin hetkeksi odottamaan sillä tänään oli todellakin hevospäivä! Heräsin aamulla kahdeksan maissa, tein eväät ja lähdin huristelemaan kohti Mellakoskea jossa oli päivän ensimmäinen "uhri". Jasmine oli pyytänyt minua ratsastamaan lämminveristään ja kokeilemaan miltä se tuntuu. Sandi on kolmetoistavuotias raviuransa päättänyt ruuna jonka olen pari kertaa päässyt näkemään Jassun ratsastamana. Mielenkiinnolla odotin minkälainen kaveri on ja en joutunut pettymään. Hevonen oli todella yritteliäs ja nöyrä niin kuin lähes kaikki lämpöiset ovat mutta kyseenalaisti hetkittäin asioita jos se ei heti ymmärtänyt mitä pyysin. Siihen nähden että Jassu on sitä yksin ilman apua ratsastanut, se oli oikein hieno ja kehityskelpoinen tyyppi. Ravi oli hyvää kunhan sen sai kaivettua esiin ja se pyrki koko ajan tekemään parhaansa. Videolla näette pienen pätkän treeniä.
Ratsastuksen jälkeen ajelimme Jassun kanssa Mellajärveen Kristan luo, jossa oli tarkoitus pitää tämän päivän tunnit. Ensimmäisenä suuntasimme sisälle kahvistelemaan ja siitä lähdimme käppäilemään kohti kenttää. Ensimmäisellä tunnilla meni blogissa ennenkin esiintynyt ilkikurinen issikkaori Forkku selässään toinen omistajistaan ja tietysti Antti.Ratsastajat suoriutuivat hienosti tunnista ja seuraavaksi pääsivät mukaan Aurora Taakella ja Laura Forkulla. Taake oli aluksi jotenkin vaikean oloinen ja vaikka Aukku sen yleensä hyvin saakin menemään niin tänään ei meinannu onnistua millään. Pyysin Aukun hetkeksi alas ja kiipesin kyytiin ja olihan herra oikea tahmatassu! Voi olla että se vielä otti itseensä toissapäiväisestä hankitreenistä, mutta hetken ratsastettuani se vertyi kivasti oli oikein mukava. Aukku takaisin kyytiin ja johan onnistui! Lauralla ja Forkullakin meni ihan tosi hyvin, poni ei temppuillut yhtään ja töltin ja ravin sekoituksen sijaan se tarjosi ihan oikeaa ja hienoa ravia, jes!


"En ole tahmatassu, ite oot!!"
Kolmannelle tunnille tulivat mukaan Krista Taakella ja Maija Antilla. Antinkin kyydissä käväisin hetken, sillä pappa oli sitä mieltä että en kykene enkä pysty, steppasi ja pyrki pystyyn. Kieltämättä sillä oli yksi niistä vaikeista päivistä ja sen tänttäröidessä meinasimme mennä nurin. Siitä se viimein rauhoittui ja muisti taas että kivempi mennä rauhassa kuin höntyillä turhaan ja Maija kiipesi takaisin kyytiin. Hienosti vetivät lopputunnin, ei voi moittia.


"Siis minä mitään tänttäröiny, mitä lie selostavat?!"

Antti töissäViimeisellä tunnilla "open" ei tarvinnut mennä enää kenenkään selkään vaan sai hengata ihan vain maan tasalla :) Paremmin ei olisi voinut oikeastaan kellään mennä ja vaikka Forkku oli viimeisellä tunnilla sitä mieltä että hän häipyy paikalta, pelasti Jassu tilanteen loistavasti ja mitään katastrofia ei päässyt tapahtumaan.

Herra Forkur


Kotimatkalla pysähdyin vielä käymään salilla, kropparemontti jatkuu edelleen ja olipa hienoa huomata että jaksoi tehdä paljon paremmin kuin aikaisemmin. Kaupan kautta kotiin ja Reiska lenkille, nyt viimeinkin saunaan ja levähtämään. Jatketaan huomenna, tiedossa olisi heppailua, olettaen että säät sallivat!

4 kommenttia:

 1. Hieno Sandy, kyllä siitä vielä poni tulee :) Harmittavan pieni tuo video vain, piti tihrustaa :( Mutta kyllä siitä näki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä me Sandystä vielä ratsu saahaan :)

   Poista
  2. Se on Sandi kylläkin ja ratsun uraa takana hieman yli vuosi ja minulle tullessaan ei osannut edes pohkeita...

   Poista
  3. Hienosti olet Jasmine hevosta ratsastanut, kiva polle on!

   Poista