tiistai 13. tammikuuta 2015

Koulutreeniä hiki päässä ja ARVONTA!

Kävin eilen Oonan pyynnöstä ratsastamassa Pablon ja ajelinkin heti töiden jälkeen tallille. Onneksi ruuna oli haettu jo sisälle, ulkona oli aivan hyytävän kylmä ilma, pakkasta -30 astetta ja melkoinen viima. Laittelin sen kaikessa rauhassa valmiiksi ja fleeceloimi päällä kävelimme maneesille jossa oli jo Noora treenailemassa Tumsinia.

Kiipesin selkään ja aloitin heti työt käynnissä, halusin alusta asti että käynti olisi letkeää ja selkä olisi mukana aktiivisesti. Pablolla on todella hyvä käynti ja yliastuntaa on varmaan puoli metriä. Kokosin ohjat pikkuhiljaa ja taivuttelin ympyröillä ja vaadin sitä vastaamaan kunnolla pohkeeseen. Ravi tuntui alusta asti aika kivalta mutta oli ehkä hieman alitempoista. Pyydettyäni lisää askellusta se rupesi tuntumaan jo erittäin hyvältä ja pystyin istumaan siellä kohtalaisen hyvin. Muoto oli hyvä ja hetken ravailtuani nostin laukan. Se pyöri hyvin ja molempiin suuntiin laukattuamme siirryimme tekemään käynnissä avotaivutuksia. Tein tehtävää poikkeuksellisesti keskihalkaisijalla jotta en saisi valheellista tukea maneesin seinästä. Tässä näkee kaikista parhaiten pysyykö hevonen pohkeiden ja ohjien välissä ja eihän se alkuun meinannutkaan pysyä. Toistin saman tehtävän molempiin suuntiin useamman kerran ja loppujen lopuksi se meni ihan tyydyttävästi. Välistä Pablo poikitti liikaa mutta ei enää kiemurrellut miten sattuu. Tätä pitää selkeästi harjoitella enemmän!

Oona ja Pablo kisoissa


Teimme myös pari sulkutaivutusta niin että käännyimme keskihalkaisijalle ja siitä sulku takaisin uralle. Nämä menivät paremmin kuin ennen ja ruuna sai kunnon taputukset. Teimme vielä ravi-laukka siirtymisiä ja lopuksi annoin sen ravata pitkällä kaulalla. Treeni oli ehkä hieman liian rankka sillä poika tuntui poikkeuksellisesti todella väsyneeltä.

Tallissa laitoin sille kylmäyssuojat jalkaan ja jätin sen käytävälle odottamaan kun siivosin sen karsinan. Lopuksi tein sille vielä Oonan neuvomat hieronnat sekä porkkanavenytykset. Pablo on oppinut jo melkein kumartamaan kun alkuun se turhautui ja luovutti heti jos ei saanut porkkanaa saman tien :) Viimein poika pääsi karsinaansa syömään iltasapuskat ja lähdimme Nooran kanssa ajelemaan kotiin.


Kuvituskuvana Kristan hieno ruuna Taake ja allekirjoittanut

Olipas kyllä niin kivaa taas ratsastaa Pablo, se on kerta kerralta tuntunut paremmalta ja tykkään siitä kyllä tosi paljon! Oona on luvannut pitää taas puomitunnin, katsotaan jos saisin jonkun ottamaan hieman videomateriaalia kun täti ratsastaa :)

Kiva oli myös huomata että Ella joka ratsastanut nyt alle kymmenisen kertaa minun ohjauksessa meni aivan huikean hienosti. Sekä poni että ratsastaja ovat kehittyneet lyhyessä ajassa aivan valtavasti ja kun pääsin Pablon selästä alas oli ihan pakko kuvata pieni pätkä kun meni niin kivasti.
Palataan taas asiaan kun saan kuvamateriaalia lisää ja muistakaa ARVONTA!!

6 kommenttia:

 1. Kiva postaus, ja kattelinki siinä välillä että sulla ja pablolla meni kyllä hyvin :)!

  VastaaPoista
 2. Kivasti mennee Nutella nykysin. Sille on tehny hyvää kun on joutunu tekheen nykysin oikeasti töitä eikä saa vaan pirruila =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Se (ja ratsastaja myös!) on mennyt valtavasti eteenpäin.

   Poista
 3. Hyyii missä on 30 astetta pakkasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa Siiri muuta, hyiiii! Ylitorniolla, Oulusta 200 km vielä pohjoiseen :)

   Poista