lauantai 17. marraskuuta 2012

Minäkö tv-sarja addikti?!

Vuosia sitten ostin ihka ensimmäisen tv-sarja boksin ja sen jälkeen olinkin täysin koukussa. Ensin katsoin yhden jakson jonka jälkeen oli luontevaa siirtyä seuraavaan ja siitä taas seuraavaan. Hiukan evästä nassuun välillä ja taas sarjan lumoihin. Kun viimeinen jakso sitten loppui, olo oli tyhjä ja levoton. Etsin seuraavaksi sarjan jossa olisi valmiina jo monta tuotantokautta jotta se kestäisi mahdollisimman pitkään, saisin nauttia sarjan henkilöiden kiehtovasta ja kiihkeärytmisestä elämästä viimeiseen asti. Tätä on jatkunut säännöllisen epäsäännöllisesti jo monta vuotta eikä loppua näy.

Rimakauhua ja Rakkautta (Cold Feet)

Maanmainio brittiläinen sarja jossa seurataan lähiössä asuvien tuikitavallisten ihmisten elämää. Sarja on hyvin realistinen, suorastaan karu ja kaunistelematon. Adam, vahvalla irlannin murteella puhuva naisten mies (omasta mielestään!) saa aikaan uskomattomia tilanteita ja paras kaverinsa Pete elää Jenny-vaimonsa kanssa taiteillen parisuhteen ja lapsenhoidon välillä. David ja Karen taas elävät yläluokkaisemmin ja heidän ystävänsä Rachel on sinkku mainostoimistotyöntekijä, kaunis ja ihana ihminen. Kaikkien näiden ihmisten elämät kietoutuvat tavalla tai toisella yhteen ja siitä alkaa vuosien ystävyys, myös katsojan ja hahmojen välillä. Sarjaa tuotettiin viisi kautta ja viimeisistä jaksoista ei kuivin silmin selviä. Tämä ei menetä koskaan arvoaan, sen jaksaa katsoa vuodesta toiseen aina uudestaan ja uudestaan.




Smallville

Sarja, joka aluksi herätti lähinnä hilpeyttä ja katsoin sitä vain laiskojen sunnuntaiden ratoksi. Tämä oli se kuuluisa monen kauden sarja, muuten olisi sitä varmaan koskaan ostanutkaan. Alkuun päästyäni en vain voinut lopettaa, Clark Kentin salaisuus ja epätoivoinen rakastuminen Lana Langiin olivat yksinkertaisesti kiduttavan koukuttavia. Hetkittäin kyllä mietin miten ihmeessä Lana selvisi ilman vakavia aivovaurioita, niin usein typykkä iskeytyi seikkailuissa tajuttomaksi! Loppua kohden sarja hieman laimeni, mutta on kuitenkin katsomisen arvoinen.





Täydelliset naiset (Desperate Housewives)

Paljon hypetetty, loistavilla näyttelijöillä varustettu sarja ei pettänyt odotuksiani. Wisteria Lanen juonenkäänteet saavat jokaisen nenä kiinni ruutuun, Gabrielle, Lynette, Bree ja Susan tarjoilevat niin uskomattomia naurunpurskahduksia kuin kyyneleitä ja voin sanoa että harmitti mielettömästi viimeisen jakson jälkeen: miksi, MIKSI tämän piti loppua!




True Blood

Siskoni kehui sarjaa, samoin ystäväni, mutta jostain syystä en millään saanut aikaiseksi alkaa seuraamaan kyseistä tuotantoa. Viimein otin itseä niskasta kiinni (okei, muuta ei ollut sillä hetkellä katsottavaksi..) ja aloitin ensimmäisen jakson. Aluksi olin että ei hemmetti, mitä junttienglantia siinä väännettään ja voi jeesus, näyttelijätkin ovat harvinaisen ärsyttäviä. Kolmannessa jaksoissa aloin olla jo täysillä mukana, Sookien ja muiden kuviot alkoivat käydä yhä kiinnostavammaksi ja vampyyriaiheesta saatiin aivan uusi näkökulma ja niinhän siinä kävi että malttamattoma odotan että jenkkilässä aloitettaisiin uusi kausi mahdollisimman pian!





Vampyyripäiväkirjat  (Vampire Diaries)

Perinteinen tarina: ihminen rakastuu vampyyrin. Se saa kuitenkin yllättävän ja varsin mehukkaan käänteen kun vampyyrimiehen kuuma veli saapuu kuvioihin. Damon, ilkeä, sarkastinen ja syntisen komea veli kannattelee tarinaa uskomattomalla henkilöhahmollaan jättäen päänäyttelijät täysin varjoonsa. Voin vannoa että ainakin puolet naiskatsojista seuraa sarjaa pelkästään katsellakseen kuola valuen Damonia!






Greyn anatomia (Grey`s Anatomy)

Toinen paljon julkista kiitosta saanut tuotos ja hukkaan ei mennyt nekään kehutt! Ensimmäisestä jaksosta lähtien olin niin koukussa kuin olla voi! Perinteistä lääkärisarjaa on maustettu niin uskomattoman hyvillä hahmoilla sekä toinen toistaan kummallisimmilla potilailla että eihän tuosta voi olla pitämättä. On aivan mahtavaa elää samalla lääkäriharjoittelijoiden elämää, seurata heidän kehitystään ja jopa minä, joka en ikinä voisi kuvitella olevani hoitoalalla, ajattelin ohikiitävän hetken että hei, mitä jos pyrkisin lääkikseen :) Jos nämä tulee laittaa järjestykseen, tämä tulee kirkkaana ykkösenä koska vain!



Oma elämäni on nykyään sen verran kiireistä ja raskasta että paras rentoutumiskeino töiden, kotihommien ja hevosten hoidon jälkeen on ehdottomasti hyviin sarjoihin ja elokuviin uppoutuminen. Tätä voin suositella kaikille, tunteet ovat pinnassa, saa itkeä ja nauraa vuorotellen. Muutaman hyvän sanonnankin olen sarjasta jos toisestakin poiminut ja uskokaa tai älkää, ne toimivat myös tosielämässä!

PS. Mitä mieltä olette, tykkäättekö välistä näistä ei-hevosaiheisista postauksista?

8 kommenttia:

  1. Hohoo, Greyn anatomia ja täykkärit <3 ihan parasta :D Eksyimpä sinunki blogiin, Kiva! :)

    VastaaPoista
  2. Empä ole koskaan tykännyt mistään noista tv-ohjelmista:) Mutta kiva postaus silti

    VastaaPoista
  3. Krista, eikös olekin ihania!

    Katja, voi harmi ettet pysty nauttimaan niistä samalla lailla kuin tämä höyrypää täällä! Kiva kuitenkin että tykkäsit tekstistä!

    VastaaPoista
  4. Tuun edelleen hehkuttaan Game of Thronesia, se vaan on parasta, mitä TV:ssä on nähty vuosikausiin! Koukuttaa myös todella tehokkaasti, kun joka jakso päättyy aina jonkunlaiseen cliffhangeriin... ite ajattelin alkaa seuraavaksi kattoon Breaking Badia, sitä on kehuttu niiiiin paljon, että ei voi olla huono :) Oon kyllä oikeastaan hirveen huono innostuun näistä nykysarjoista, vanhat sarjat on parhaita: Twin Peaks, Melrose Place, Niin sanottu elämäni, Sinkkuelämää... niin juu, uudemmista vois vielä mainita How I Met Your Motherin ja sitä löytyy monta kautta!

    VastaaPoista
  5. Kävin kurkkaamassa blogia o/

    Rimakauhua ja rakkautta on niiiin ihana <3 Toinen mitä mä jaksan kattoa uudestaan ja uudestaan on Frendit =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tulit! Frendit on mulla vielä hankkimatta, seuraavan kerran sarjahankintoja tehdessä se voisi olla hyvä vaihtoehto, kiitos vinkistä!

      Elba83, KAIKKI hehkuttaa GOT-sarjaa joten kaipa minä alan sitäkin seuraamaan, odotas muutama viikko niin hehkutan sitä täällä :)

      Poista
  6. Kannattaa tsekata semmonen sarja ko Girls. Sitä ei oo kyllä vasta ku yks kokonainen tuotantokausi, toinen just meneillään ameriiikoissa. Mut mun mielestä tosi hyvä!

    http://www.imdb.com/title/tt1723816/?ref_=sr_1

    t. Ansku =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, olin ihan missanut tämän kommentin! Paljon olen tuostaki kehuja kuullut, pitää katsoa!

      Poista