tiistai 28. maaliskuuta 2017

Maailman ihanin Rymy!

Eilen treenailtiin taas tokoa Rymyn kera. Poika oli vähän vekkulilla tuulella, pikkusen piti velmuilla ja höpöttää mutta yleisesti ottaen se kuunteli tosi hyvin. Teimme tällä kertaa "patsastreeniä", eli otin palkan oikeaan käteen, autoin Rymyn perusasentoon vasemmalla kädellä neljä kertaa ja viidennellä sen piti tulla sivulle ilman vihjettä kun liikuin. Palkka annettiin kuitenkin vasemmasta kädestä. Siitä sitten piti heittää palkka maahan ja vapauttaa koira. Idea oli se, että saataisiin koira tarjoamaan perusasentoa itsenäisesti. Meillä tahtoi käydä vain niin että Rymy rupesi kyttäämään oikeaa kättä jossa oli palkka ja jumitti siihen. Selvästi sillä on haju mitä se sivu tarkoittaa, mutta täysin vahva käsky se ei ole. Loppujen lopuksi päätimme että nyt namit taskuun ja kokonaan pois käsistä niin se ei roiku vain niissä. Tämä toimikin loistavasti ja aina kun tuli onnistunut sivu, vapautettiin ja kehuttiin ihan hurjasti! Rymy oli aivan liekeissä ja nautti onnistumisen tunteesta täysin siemauksin. Jos tuli vähän virheasento, se korjattiin ihan fyysisesti koiraan koskemalla ja asettamalla se oikealle paikalle.

Rymy-pikkuinen kesällä 2013

Tämän lisäksi tein muutaman luoksetulon jotka Rymyllä on ollut tähän mennessä tosi vahvat. Nyt se oli vähän kelmi ja ei meinannut jäädä paikalle ja lähti liian aikaisin. Viimein saatiin ihan asialliset suoritukset ja pääsin sitä kehumaan. Tässä autan vielä vähän kädellä perusasentoon, kun se osaa sen satavarmasti niin alan häivyttää kättä pois.

Tokohyppy ei ollut pojalle mikään ongelma, se leiskautti yli iloisesti ja tuli sivulle. Ainoa miinus tässä vaiheessa on vielä edelleenkin se perusasento, pitää vain vahvistaa ja vahvistaa niin kyllä se siitä. Ainakin koiralla oli superhauskaa tehdä, häntä heiluu koko ajan :D


Nyt rupean tekemään sivuharjoituksia seinän vieressä jotta saisin sen suoremmaksi ja tiivimmäksi. Samoin peilin edessä, mulla on vielä ihan kauhean selkeät vartaloavut. Ajattelin että harjoitellaan tästä lähtien joka aamu viitisen minuuttia ja illalla sitten vähän enemmän. Pitää kuitenkin muistaa seurata että koira ei väsy tai kyllästy ja pitää treenit iloisina. Paljon leikkiä mukaan ja hyvää palkkaa ja vaihtelevia tehtäviä niin luulisi että se jaksaa touhuta.

Täältä minä poika juoksen!


On se kuulkaa onni että on omat ihanat koirat joiden kanssa voi harrastaa monipuolisesti! Ja sitten vielä ihanaakin ihanammat lainakoirat, kyllä täytyy sanoa että olen melkoinen onnenmyyrä <3

2 kommenttia:

  1. Voi Rymy! Se on niin ihanan innokas! :D Tykkään kyllä hurjasti näistä teidän tokovideoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhih, kiitos! Rymy vaan niin tykkää tehdä! En malta oottaa että pääsen kuvailemaan nyt kun se jo hiffaa tuon perusasennon itse :)

      Poista