tiistai 14. maaliskuuta 2017

Kakkosluokka kutsuu!

Wippiiiii!!!! Arvatkaas mitä? Meidän Kira-pieni nousi kakkosluokkaan kisailemaan! Oon niin onnellinen viime kisoista, saavutin ne tavoitteet mitä halusinkin. Mutta kerrotaanpas kaikki alusta alkaen.

Viime kisojen palkintojenjaosta

Sunnuntaina auto starttasi jo puoli kahdeksalta kohti Torniota. Ensimmäisenä kisasivat ykkösluokat ja lähdimmekin heti lämmittelylenkille. Reino sai kävelyn jälkeen jäädä vielä autoon, sen koitos alkaisi vasta iltapäivällä. Kira oli aluksi vähän kiihtynyt, mutta ei huolestuttavissa määrin. Otin sen kanssa heti lämppäalueella muutamia hyppyjä ja keinua ja ne menivät hyvin. Pysyin onneksi suhteellisen rauhallisena itse eikä jännitys päässyt mahdottomiin lukemiin. Ei ollut mitään paineita kun Karokin tuumasi että meni miten meni, ei mitään väliä. Päätimme myös että nyt ei tehdä kepeistä turhaa mörköä, koira kyllä osaa ne jos en ala turhia kikkailemaan. Ensimmäinen rata meni muuten oikein mallikkaasti, mutta keppien loppupäässä menin hieman kiirehtimään. On se kumma kun itselleen oikein jankutti että tässä kohtaa ei ole mitään kiirettä niin pitää sitten radalla tehdä joku ihme spurttaus lopussa, daa... Kira jätti yhden välin siis tekemättä ja otettiin kepit sitten kaikessa rauhassa uudelleen. Loppurata meni oikein kivasti ja jäi hyvä mieli.Toisella radalla olikin huomattavasti kinkkisempiä kohtia ja koko rata oli täynnä pelastuksia :) Jos jotakin olen oppinut niin sen että vaikka radalla tapahtuisi kuinkakin yllättäviä asioita niin en jäädy enkä luovuta. Lennosta vain plan B ja menoksi! Alku lähti taas kerran kivasti liikenteeseen mutta keinulla en ollut tarpeeksi tarkka ja Kira pääsi livahtamaan siitä himpun verran liian aikaisin. Se johti taas siihen että linjat seuraaville kahdelle esteelle eivät onnistuneet ja lähellä oltiin ottaa hylky. Onneksi sain tilanteen korjattua ja matka jatkui. Aaltakin lähdettiin turhan vilkkaasti liikkeelle mutta päästiin hyppyjen kautta puomille. Hyvin kyseenalainen ylösmenokontakti, mutta koska tuomari ei kättä nostanut ei minunkaan siitä tarvi murehtia. Nollilla maaliin ja vitsit miten hyvillä mielin <3


Kolmas rata oli myös pelastuksia täynnä. Olin suunnitellut puomin jälkeisille hypyille persjättöä, mutta siinä vaiheessa kun koira lähti puomilta, tajusin ettei tule ikinä onnistumaan. Suunnitelman muutos ja ohjasin takaaleikkauksella molemmat hypyt ja putken. Tämän jälkeen mentiin hetken aivan asiallisesti kunnes tuli pelkäämäni hyppy. Se oli suoraan kohti seinää, ja koiran linja tuli vielä niin että se näki ensimmäisenä oikealla olevan putken. Tähän olin suunnitellut takaaleikkauksen mitä Kira ei sitten lukenutkaan. Se kääntyi oikealle, ajautui hypyn väärälle puolen mutta onneksi sain sen ongittua sieltä ilman että se otti hyppyä väärältä puolen. Tästä sekoilusta johtuen meno A-esteellekin oli vähän niin ja näin mutta tälläkin radalla mentiin nollilla maaliin!

Lentävä saksalainen

Kira sijoittui kahdella viimeisellä radalla kolmanneksi joten pokattiin sertiruusukkeen lisäksi myös kaksi kisalahjakorttiakin.

Seuraavaksi olikin sitten Reinon vuoro. Päätin pysyä suunnitelmassa ja vain liikkua läpi radan, ihan sama ottaisiko se kontakteja. Halusin vain että se keskittyy minuun eikä haahuile. Olin erittäin positiivisesti yllättynyt pojasta, se mennä viipotti jo aivan asiallista vauhtia. Ainoa mikä harmitti oli kepit, ne olivat vieläkin tosi hitaat. Itse vielä törppöilin eka radalla ja en muistanut enää lopussa huolehtia että Reino ottaa kaikki hypyt, joten tästä ihan turha vitonen.


Meidän vitsiniekka

Toisella radalla se sähläsi kepeillä ja otti aikavirhettä, mutta muuten meni jees. Viimeiselle koitoksella lähdettäessä huomasin että se oli jo tosi väsynyt, mutta virheittä me silti suoriuduttiin! Toki yliaikaa tuli, mutta olen tosi ylpeä siitä että pystyin pysymään suunnitelmassani. En höslännyt, huutanut, ylipainostanut vaan yksinkertaisesti liikuin. Tästä on hyvä jatkaa molempien kanssa!Seuraava koitos meillä onkin ensi viikolla. Lauantaina starttailen Ellan kanssa ja sunnuntaina pääse Kira kisailemaan viimeiset skabansa ennen sterilointia. Jännä nähdä miten piika pärjää kakkosissa :)

2 kommenttia: