maanantai 16. huhtikuuta 2012

Talliesittely

Tässä muutama kuva pienestä kahden hevosen tallistamme, lisää tulee kunhan ehdin siivota paikkoja hieman paremmalle mallille.

Lähes kaikki on itse tehtyä, kalteri ovat itse hiottu ja laitettu paikalleen, seinien alaosat ovat vesivanerista jotta ne olisivat mahdollisimman helppo pitää puhtaana ja tarpeen tullen myös vaihtaa. Aluksi mietin että olisiko seinien yläosat pitänyt maalata valkoisella, mutta toisaalta puu on niin lämpimän ja kotoisen näköinen että päätimme jättää sen noin.

Ikkunat ovat isot ja niitä on molemmissa karsinoissa kaksi. Laseja suojaa vahva verkko jonka voi siirtää ikkunan pesun ajaksi.

Juoma-automaatit ovat mahdollisimman matalalla, rakennusmestarimme isä oli tutkinut asiaa ja sanoi hevosen luonnollisen juoma-asennon olevan matala jolloin me laitamme kupit myös alas :)

Koneellista ilmastointia meillä ei ole, mutta keskellä kattoa on ilmastointiputki jota voi säätää tarvittavan isolle. Lisäksi kesää varten teimme nk. hyttysoven, eli voimme pitää ovea auki vuorokauden ympäri.

Vesipiste löytyy, tällä hetkellä siinä ei ole vielä lämminvesivaraajaa, aikeissa on asentaa se kesällä. Käytävä on melko leveä ja siinä on helppo tehdä eläinlääkärin ja kengittäjän töitä. Kaivo on keskellä lattiaa joten käytävä toimii myös pesupaikkana. Kallistusten ansiosta lattialle tuleva vesi ei valu karsinoihin vaan suoraan kaivoon.


Lirikan karsina


Lirikan karsina toiselta puolen


Kulku satulahuoneeseen


Vesipiste ja naulakko


Miran karsina


Miran karsina toiselta puolelta


Näkymä Miran karsinasta käytävälle


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti