sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Huoleton on hevoseton!

Otsikko kertookin aika paljon... tänään päivä sujui mukavasti ja asiakkaita kävi paljon. Sain keskustella todella mielenkiintoisten ihmisten kanssa heidän hevosistaan ja harrastamisestaan kunnes Joni soitti minulle ja kertoi Lirikan käyttäytyvän kummallisesti. Se ei taaskaan alkanut syömään ruokiaan vaan kuopi ja tuhisi. Ähkyoireita taas, ajattelin. Vain pari kuukautta taaksepäin Lirika kärsi kovasta kaasuähkystä ja oli todella sairas. Hyppäsin autoon saman tien ja ajoin kotiin samalla tiedottaen luottoeläinlääkäriämme Juttaa tilanteesta ja sanoin soittavani uudelleen jos tilanne pahenee.

Kotiin päästyäni Lirika oli hyvässä kunnossa, kerjäsi herkkuja ja oli melko pirteä. Päätin kuitenkin taluttaa sitä jonkun aikaa ja kävimme Jonin vanhempien luona parin kilometrin lenkin. Jätin tamman lenkin jälkeen karsinaan ja laitoin sille ämpärillisen lämmintä vettä jossa on parafiiniöljyä. Kävin tunnin päästä sitä katsomassa ja hyvältä näytti, onneksi!

Pahin pelkoni on että tämä jää nyt krooniseksi. Hevonen on kuitenkin vanha, jo 22-vuotias ja on kärsinyt lyhyen ajan sisällä jo kahdesta ähkystä. Väistämättä mieleeni tulee ystäväni saman ikäinen hevonen jolla oli samankaltaisia oireita ja se jouduttiin lopettamaan viime talvena.

Jonin kanssa teimme päätöksen, että hevosten ruoat annamme pilkulleen samaan aikaan joka päivä, ei kymmenen minuuttia ennemmin tai myöhemmin. Jonin ollessa kotimiehenä molemmat saavat heinät neljä kertaa päivässä pienemmissä annoksissa. Kuitenkin syytän Lirikan oireilusta itseäni, pelkään että olen tehnyt jotain väärin tai ollut huolimaton. Ihan joka päivä eivät hevoset ole saaneet täsmälleen samaan aikaan ruokia, joskus on pellava jäänyt välistä jne. Haluan tästä eteenpäin olla niin tarkka, että jos ähky tulee, se ei ole minun hoitotavoista kiinni.

Onneksi ihanat asiakkaat tajusivat tilanteen heti kun kerroin mistä on kyse eivätkä katsoneet pahalla silmällä pikaista poistumistani. Työkaverini pystyi hoitamaan kaupat loppuun ja sain keskittyä täysin hevoseeni.

Pidetään peukkuja että tamma tuosta tokenee ja tämä ei enää toistuisi. Nyt lähden talliin katsomaan rakkaita karvakorviani ja antamaan ison annoksen rapsutuksia ja rakkautta!


2 kommenttia:

  1. Tosi kivoja nämä uudet fontit yms uudistkset, liityinkin lukijaksi!

    Jos et ite halua banneria tehdä, niin ainakin tämän bannereista tykkään, kannattaa kysäistä! http://tallipihanbilehile.blogspot.com/


    Oma blogi: http://lifewithbella-essi.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, kiitos paljon! Minäpäs kysäisen josko viitsisi mulle bannerin väsätä :)

    VastaaPoista