perjantai 5. huhtikuuta 2019

Miten meni omasta mielestä?

Tässä on jalka pikkuhiljaa taas kunnossa ja on päästy jo treenailemaan. Nyt kun olen taas kriittisellä silmällä katsellut meidän tekemistä, niin päätin kirjoittaa onnistumiset sekä kehitettävät asiat-listan jotta muistan treenata oikeita juttuja.Kehitettävää:

1. Älä huiski sitä koiraa kymmenen metrin päähän hypyillä. Luota että se ottaa esteen ja lähetä jo kaukaa, näin ollen kaaret ja kurvit lyhenevät noin sata metriä. Treenilistalle siis lähetykset hypyille ja pienet kaarteet.

2. Älä jää sipsuttamaan ja maleksimaan kepeillä koiran vierelle. Jos jännittää pysyykö se vielä kepeillä loppuun saakka vaikka vedätät, käytä loppuohjureita. Juokse, liiku, tee vaikka kuperkeikkoja vierellä!

3. Harjoittele kontakteja myös niin että jäät koiran taakse, sen pitää silti osata edetä täysillä riippumatta ohjaajan sijainnista. Tähän avuksi apupalkkaaja joka tarvittaessa hetsaa.

4. Takaaleikkaukset kepeille. Näissä Lillan vielä pyörähtää, mutta kun tässäkin käyttää apupalkkaajaa niin alkaa varmasti toimimaan.

6. Keppien päässä erilaisia esteitä joita ei ole tarkoitus suorittaa, esim. putki. Moni koira ottaa tästä häiriötä joten tämä ehdottomasti treenilistalle.

7. Erottelua. Kontakti-putki yms. erottelua niin paljon että koira oppii kuuntelemaan mihin ollaan menossa.
Onnistumiset:

1. Keinu ja A, molemmat tällä hetkellä osaamistasoon nähden riittävän nopeita ja varmoja.

2. Keppien haku, Lillan osaa melko hienosti ja itsenäisesti hakea keppejä jo hieman vaikeammastakin kulmasta. Suoritusnopeus saisi vielä hieman kasvaa ja maltti tehdä loppuun saakka.

3. Lähtö, tämä on tuntunut menneen tajuntaan oikein hyvin! Tärkeistä tärkein juttu!

4. Herkkyys kuunnella ja seurata ohjeita. Lillan ei päättömästi vain kaahota vaikka lujaa meneekin ja minulla on tunne että se on ns. näpeissä koko ajan.

5. Takaakierrot jotka ovat varmistuneet koko ajan. Ollaan tehty tosi paljon harjoituksia joissa sen on löydettävä itse se mitä haetaan pelkällä sanallisella käskyllä, jolloin radalla ohjattavuus on parantunut. Eihän tämä vielä pomminvarma ole, mutta näin nuorelle koiralle mielestäni jo hyvä.

6. Lillan osaa olla rauhallinen ja rento joka paikassa. Se ei huuda häkissä, osaa olla hihnassa jo asiallisesti vaikka kentällä tapahtuisikin mielenkiintoisia juttuja ilman häntä.


Tässäpä itselle muistinvirkistykseksi lista ja miksei muillekin vinkkejä harjoitteluun :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti