keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Summer bucket list

Vapun ollessa takanapäin, voidaankin keskittyä ihan tosissaan odottamaan lämpimiä kelejä. Kaikki koiraihmiset tietävät että kesä on harrastamisen kulta-aikaa. Ei ole liukasta, kylmää, pimeää ja ennen kaikkea, ei tarvitse olla hallissa! Näin ollen kaikki tekeminen helpottuu huomattavasti ja jos on vielä niin uskomattoman onnekas kuin me täällä Kainuunkylässä, saa treenata omalla kentällä ja omilla esteillä. Mikäs sen näppärämpää kuin kävellä alle kilometrin matka kentälle, reppuun saa kaiken tarvittavan treenisälän ja samalla saa hyvät alkulämmittelyt. Sitten ei muuta kuin tositoimiin!
Kesään kuuluu myös monenlaista muuta puuhastelua joita pääsee koiran kanssa tekemään ja tässäpä teille meidän kesän kuuma lista :D

Paimennus

Tiedän tiedän, toki tätäkin voi tehdä talvella. Meillä vain talvi on niin täynnä ohjattuja hallitreenejä että ei mitään mahdollisuuksia ehtiä vielä paimentamaankin. Olen kuitenkin huomannut Lillanilla olevan äärimmäisen kova paimennusvietti niin olisi todella sääli jos ei se pääse itseään toteuttamaan. Meitä lähinnä on Saajomannu hieman Pellosta pohjoiseen. Mäntyrannan Minnan tuntien uskon saavani hyvää ohjausta tähän minulle tyystin tuntemattomaan lajiin.

Vaellus

Olen aina halunnut päästä vaeltamaan oman koirani kanssa, mutta tähän astisista tyypeistä Lillan on ensimmäinen jota voi edes harkita päästävänsä kulkemaan vapaana. Mitään kovin pitkää pätkää ei minun kunnolla jakseta ja muutenkin reitin tulee olla hyvin merkattu jotta tämä tollo ei eksy :D Olisihan se todella jännittävää päästä edes yhden yön reissulle, katsotaan saanko tänä kesänä aikaiseksi.
 Agilityn SM-kisat

En suinkaan Lillania ole vielä viemässä kisoihin, vaan lähdemme ystäväni Minnan kanssa Vantaalle katsomaan kuinka Suomen huiput kisaavat. Mietin alkukeväästä että kukahan kavereistani olisi tarpeeksi fanaattinen lajiin jotta jaksaisi katsoa kisoja kaksi päivää putkeen. Ei kauan tarvinnut miettiä, me olemme molemmat samanlaisia höyrypäitä mitä esimerksi kisojen streamaukseen tulee  :D 
Kuva Oulusta vuodelta 2015

Tokon SM-kisat

Jatkoa edelliseen, eli koska molemmat lajit ovat varsin lähellä sydäntä, riemusta kiljuen tartuin Minnan ehdotukseen lähteä myös nämä skabat katsomaan. Kaiken lisäksi ne ovat suhteellisen lähellä meitä eli Oulussa.

Veneily Lillanin kanssa

Haluan ehdottomasti totuttaa Lillanin myös veneilyyn, sillä meille muodostuu keskelle jokea isot hiekkasärkät jonne on näppärä ajella moottoriveneellä. On siis tärkeää että koira ei pelkää kyytiä vaan voisi nauttia myös meno- ja tulomatkoista itse biitsillä hengailun lisäksi.

Näyttelyt

Olen suunnitellut ilmoittavani Lillanin ainakin yhteen näyttelyyn tulevana kesänä. Se on omaan silmään (tietyskin!) sievä kuin mikä ja olisi mukava kuulla mitä rotua arvosteleva tuomari on siitä mieltä. Jos sukunäköä on yhtään niin ei sillä huonot edellytykset ole, veljensä voitti eilen Ruotsissa ryhmän ja pääsi BIS-kehään. Pidetään siis peukkuja että muutkin näkevät sen ruusunpunaisten kakkuloiden läpi :D
Itsenäistä treeniä

Luonnollisesti kesään tulee kuulumaan niin ihanaa perustreeniä, pääsemme itsenäisesti harjoittelemaan agilityn pohjia. Koska Lillan täyttää vasta kesäkuun alussa vuoden, teemme asioita maltilla ja ehkäpä jonkun mielestä myös hitaasti. Olen kuitenkin todennut että mitään ei voi rakentaa hataralle pohjalle, jossain vaiheessa torni sortuu jos perustuksissa on hutiloitu. Pääasiassa tulemme harjoittelemaan irtoamista, estefokusta, suuntakäskyjä, sanallisia käskyjä, erilaisia putkikulmia sekä tietysti kontaktien alastuloa. Sitten kun koiralla alkaa olla ikää lähempänä puoltatoista vuotta voidaan viedä kontaktitreeni loppuun saakka. Tämän luulisi olevan melko helppoa kun pohja on jo rakennettu, yleensähän ongelmat ovat nimenomaan siellä kontaktin loppupäässä vai kuinka ;) Pujottelu aletaan samalla kun tehdään kontaktit loppuun, jotta koiran kasvulevyt ovat varmasti menneet kiinni. Jos meillä olisi kujakepit käytössä, uskaltaisin aloittaa hieman aiemmin mutta näillä mennään mitä on.
Tokossa meillä olisi tavoitteena päästä kisakentille loppusyksystä, mutta aika näyttää kuinka käy. Jos tuntuu että emme ole valmiita, siirrämme tavoitetta kauemmas. Kuitenkin on hyvä laittaa jonkilainen "aikaraja" jotta tulee enemmän motivaatiota ja suunnitelmallisuutta treenata. Itse olen kyllä sellainen himotreenaaja että nautin siitä perustyöstä, mutta ehkäpä juuri sellainen selkeä tavoite vie järkevämmin eteenpäin.


Paljon on yleviä suunnitelmia ja toiveita yhdelle kesälle ympätty mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty vai kuinka?

Mitä teidän kesäsuunnitelmiinne kuuluu, kisoja, treeniä vai jotain muuta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti