maanantai 2. lokakuuta 2017

Luonnetesti

Sunnuntaina koitti viimein odotettu ja paljon etukäteen jännittänyt päivä, silloin nimittäin herra harmaa eli Rymy osallistui luonnetestiin. Paikkana oli Pellon Rohkihalli ja tuomareina Jari Keinänen sekä Reijo Hynynen. Rymy oli hieman ihmeissään paikalle päästyämme, mutta rentoutui täysin pienen kävelylenkin jälkeen. Mukana oli myös Karo ja Kira jotka niin ikään testiin osallistuivat. Ehdimme katsomaan Minnan ja Sulonkin koitoksen ja meidän kaikkien iloiseksi yllätykseksi Sulo meni heittämällä läpi! Oltiin pelätty että testi kosahtaa viimeistään laukauksiin kun Sulo on tosi ääniherkkä mutta mitä vielä, poika porskutti homman läpi ja sai vielä rapeat 140 pistettäkin!

Tästä pienestä viisaasta pojasta kasvoi arvonsa tunteva aikuinen mies <3

Rymy joutui meistä seuraavana hommiin ja aloitettiinkin leikkimisellä. Se ei laisinkaan innostunut tuomarin sille tarjoamasta kapulasta ja he vaihtoivatkin pian tavalliseen leluun. Siitä se kiinnostui astetta enemmän, mutta alkoi leikkimään vasta minun kanssa. Rymyhän ei ole koskaan oikein perustanut moisesta puuhasta joten se käyttäytyi aivan odotusten mukaisesti. Seuraavana olikin kelkka, jota Rymy ensin kovin kummasteli. Se yritti ottaa vainua ja hetken tuumailtuaan se päätti vähän haukkua kun kelkka vain rymisteli kohti. Heti kun hökötys oli kohdalla se syöksyi nuuskimaan ja tutkimaan sitä ja lopuksi nenällä tökkäsi kyydissä ollut nukkea kasvoihin :) Tästä edettiin hyökkäykseen, eli olimme Rymmen kanssa "kävelyllä" kun tuomari hyökkäsi kohti. Rymy heilutti ensin häntää, alkoi sitten haukkua mutta koko ajan väistäen minun taakse. Se osoitti hieman puolustushalua, mutta päätti jättää homman lopulta mamman hartioille ja hyvä niin.
Tämän hässäkän jälkeen oli muistaakseni pimeä huone. Se lähti heti rohkeasti etenemään ja käytännöllisesti katsoen törmäsi meikäläiseen :) Ilme oli just sellainen että ai hei mamma, kiva että sieki oot täällä mutta voisitko nyt väistää kun mulla on tässä tehtävä kesken :D Ei siis ollut ongelmia senkään suhteen. Seuraava koitos olikin sitten hyökkäys niin että koira on seinässä kiinni ja omistaja piilossa. Rymy yritti kaikin keinoin viestittää tuomarille että hei, ei tapella, osoitti kyllä taas että ääntä lähtee, mutta loppuviimein kuitenkin väisti ja teki kaikkensa ettei olisi tarvinnut joutua ihmisen kanssa konfliktiin. Haalaria se säikähti (kukapa ei olisi!) mutta se palautui siitä samoin tein ja melkein käveli maassa lojuneen säikyttäjän päältä. Seuraavaksi selän takana rymisevä tynnyrikään ei sen mieltä juuri hetkauttanut, katsoi vain jaha, tuommonenkin vielä.

Laukauksia jännittin hieman, sillä Rymy ei ole koskaan niitä kuullut. Turhaan jännäsin sillä poika oli täysin lunki, katsoi vain että mistä suunnasta ampu tuli. Tästä veinkin koiran autoon ja lähdin jännittyneenä kuuntelemaan arvostelua ja pisteitä.Moitteita ei tullut juuri lainkaan, koira käyttäytyi niin kuin tämän rodun edustajan kuuluukin ja mieltä lämmitti erityisesti +2 hermorakenteesta joka kertoo sen olevan tasapainoinen. Se on kuulemma harvinaista herkkua tänä päivänä <3 Loppuviimein Reijo tuumasi että pisteitä kertyi vaatimattomat 221 eli läpi meni että heilahti!! Ja olivat vielä sanoneet että tänään oli todella hyviä jämtejä <3 Niin siistiä ja upeaa! Oonhan sen aina tiennyt että Rymy on lunki ja suhtautuu järkevästi uusiin ja outoihin tilanteisiin, mutta kyllä tuo silti sykähdytti. Myös Kira läpäisi testin kirkkaasti, pisteitä sillekin kertyi upeat 206!

Voin kertoa että aika tyytyväinen joukko palasi Kainuunkylään viime lauantaina ;)


2 kommenttia: