tiistai 29. elokuuta 2017

Kaaoksesta kärkisijoille

Huija mikä mahoton viikonvaihde taas takana! Lauantaina ajelin talkoilemaan meidän omiin kisoihimme ja vitsi että oli kivaa nähdä taitavien koirakoiden suorituksia jokseenkin vaikeilla radoilla. Tuomari Janne Karstunen oli suunnitellut kyllä sellaiset koetinkivet joilla karsittiin jyvät akanoista! Lillan oli myös mukana ja se oli ihan älyttömän terhakas ja innoissaan. Paljon nähtävää ja koettavaa niin olihan toinen ihan täpinöissään. Hyvin se kuitenkin joka kerta rauhoittui kun laitoin sen autoon omaan pesähäkkiinsä ja pihaustakaan ei sieltä koko päivän aikana kuulunut, aika hienoa!

Vähän jo väskättää


Sunnuntai meni sitten itse kilpaillessa. Olin ilmoittanut Reinon kolmosluokkaan ja onneksi päästiin starttailemaan heti aamusta. Vitsit että jännittikin, nämä olivat nimittäin vasta toiset ulkokisat Reireille tälle vuodelle ja kaikkihan tietävät että kun tästä tyypistä on kyse, mitä vain voi tapahtua.
Ensimmäiselle radalle lähdettiin keskittymättöminä ja sekavina ja Reiska oli sitä mieltä että oikeastaan alkuun kaikki muu oli paaaljon kiinnostavampaa kuin itse aksa. Kurkataan vähän ojanreunaa, käydään vähän tsekkailemassa ketä on tänään yleisössä ja silleen. Jossain vaiheessa se lähti hyvin mukaan mutta kappas, A toimi taas hyvänä laukaisualustana ja sitte mentiin! Pienen rallikierroksen jälkeen saimme tehtyä radan loppuun hylsyllä.

Nooh, toiselle radalla lähdettiin sitten "pikkasen" eri asenteella. Käskytin kuin pahinkin armeijan kenraali ja se toimi. Aluksi Reino otti yhden kiellon kun se meinasi taas vähän herpaantua, mutta hienosti kuitenkin lähti mukaan. Keinulla vähän kurkattiin olisiko sivustalla mitään mielenkiintoista mutta edelleen se keskittyi kuitenkin tekemiseen. Ennen keppejä se tuli putkelta ulos kuin kaistapää ja näin että nyt lähtee tassuista jos en tee jotain peliliikettä. Tein tietoisen törmäyksen josta tulikin vitonen mutta se hieman rauhoitti tyyppiä ja matka jatkui. Harmikseni söhläsin vielä hypyn ennen puomia mutta onneksi siitä ei tullut virhettä, aikaa vain tuhraantui. Loppuun asti vedettiin ja oltiin peräti neljänsiä! Eihän se nyt kaunista vielä ollut eikä varsinkaan kauniin kuulosta mutta väliäkö tuolla. Reino tarvii kunnon vääpelin käskyttämään ja se oikein syttyy siitä. En siis ole koiralle vihainen vaikka se siltä saattaa ehkä kuulostaa. Tältä radalta ei tullut kuin neljä tulosta kuudestatoista koirakosta joten saapi olla aivan tyytyväinen.Viimeisellä radalla Reino oli jo vähän väsynyt mutta pienten mokien saatteleman pääsimme maaliin. Hylsy tuli mutta olin niin onnellinen tuosta edellisestä radasta ettei haitannut yhtään.Kätkän koettelemukset alkoivat hyppyradan muodossa. Lähdin liikkeelle aivan hyvillä mielin ja Kätkäkin lähti mukaan kunnes... ilmeisesti se näki jotain yleisössä ja voi taivas, se käveli pahki esteen rimaan :D Se oli niin hölmistyneen näköinen että ei tosikaan! En tiedä ottiko se siitä vähän itseensä kun loppurata meni tosi tahmeasti ja hylsyllä tultiin maaliin. Toisella radalla sain papparaista vähän viriteltyä paremmin ja lähdettiin ihan eri vauhdilla liikkeelle. Harmikseni unohdin itse hetkeksi radan ja tuhlasin kallisarvoisia sekunteja sekä otin yhden kiellon töppäilyni takia. Onneksi loppurata sujui moitteettomasti ja tältä radalta tulikin sitten voitto! Tuloksia ei tullut kuin kaksi ja onneksi toinen sija meni seura- ja treenikaverilleni Sinille ja Jaskalle.Viimeiselle radalle lähdin ihan hyvillä mielin vaikka se kävellessä tuntui kauhean vaikealta. Onnistuin kuitenkin kaikissa "pahoissa" paikoissa mutta pöhkönä ohjasin tosi huolimattomasti kepeille ja sieltä napsahti vitonen ja taas aika juoksi turhan lujaa. Joka tapauksessa oltiin kolmansia Sinin viedessä voiton ja palkintopodiumkolmikkomme oli ainoita jotka tekivät tulokset.Viikonlopusta jäi hyvä mieli, eritoten Reinosta vaikka meno hetkittäin melko kaaottista olikin. Selvitin sen kanssa kuitenkin vaikeat paikat ja se osaa kunhan se vain keskittyy. Ja mukavinta tässä on se, että sen kanssa olen tehnyt ypöyksin töitä viimeisen vuoden eikä takapakkia ole tullut. Nyt vain uusia kisoja alle ja taistelufiiliksellä eteenpäin, kyllä niitä onnistumisia aina välistä tulee :)


Kuva 19.8.17 Pellon kisoista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti