perjantai 18. maaliskuuta 2016

Mahotonta treenaamista!

Eilen oli aksaharkat taas pitkästä aikaa. Tällä kertaa Kätkä ei päässyt mukaan, vain Reiska killitti istua etupenkillä turvavöissä kun ajelin kohti Pelloa. Ihanaa kun on vielä valoisaa ainakin puoleen väliin saakka, paljon paremmin jaksaa ajaa nuita tuhottoman pitkiä matkoja. Perille päästyämme käytiin lämppälenkki, vietiin tavarat halliin, koira häkkiin ja eikun lämmittelemään. Ohjaajamme Arin poika Matti päätti johtaa liikkeitä ja niin me juostiin hallia ympäri milloin etuperin ja milloin takaperin :)Ensimmäiseksi harjoiteltiin lyhyttä pätkää jossa oli ajatuksena edetä sujuvasti ja niin että koira hakee hypyt ilman mahdottomia kääntyilyjä ja vääntyilyjä. Idea oli juosta melko lailla suoraa linjaa. Eka kierroksella jätin Reinon taas vaihteeksi liian lähelle eka hyppyä josta sainkin ansaitusti noottia. Uusi yritys ja eikun menoksi. Tein ensin liian laajoja kaaria mutta muuten Reino eteni hyvin. Toisella kierroksella tein suorempaa linjaa ja meni paremmin. Kompastukiveksi muodostui kepeille vienti: joko ryntäsin sinne itse eteen ja häiritsemään jolloin Reiska meni kepeille vasta toisesta välistä tai sitten kun yritin jäädä kauemmaksi se ei millään tajunnut että sen pitäisi mennä sinne pujottelemaan ihan itse. Tätä harjoiteltiin alkuverkoilla ja Ari palkkasi koiraa lelulla aina kun se onnistui. Ilman apulaista ei tässä vielä onnistuttu, mutta kotiläksynä tätä pitää harjoitella. Vein sen sitten toiselta puolelta ja siinäkin minun piti vain malttaa odottaa että se saa suoritettua myös keppien kakkosvälin ennen kuin lähden liikkeelle. Rytmitystä ja malttia siis tähänkin!

Tässä ensimmäinen harjoitus, mitat vain sinnepäin :)

Seuraavaksi alettiin tekemään rataa jossa oli hyvin samantyyppisiä vientejä kuin eka harjoituksessa. Tässäkin piti vain muistaa edetä rohkeasti! Reino oli oikein mukavasti matkassa, se jopa palkkautui pelkällä lelulla eli ihmeiden aika ei ole ohi :) Nostettiin pojalle rimat kuuteenkymppiin, parempi alkaa niillä nyt treenaamaan kun kolmosten radoilla ne aika tapissa taitaa olla. Pari pudotusta tuli, mutta eiköhän se opi tassunsa nostamaan kun se oppii että joskus ne esteet on vähän korkeampia. Kaiken kaikkiaan oli tosi mukavat treenit, sai juosta ja tehdä, haastaa itseä vähän ajattelemaan mikä sekään ei aina tosin ihan nappiin mennyt :) Mutta yrityksen ja erehdyksen kautta sitä pikkuhiljaa alkaa hoksaamaan että ai näinkö se olikin. Reino oli tosi tyytyväinen harjoituksen jälkeen, hieroin ja venyttelin sen vielä hallilla ja verkkasin sen huolellisesti niin johan oli lokoisat oltavat pojalla.


Tiistaina kun pidin omalle ryhmälleni harjoitukset, otin Rymyn mukaan taas tauon jälkeen. Oma jalkani ei ole ollut aivan kunnossa, joten edelliskerralla pojalla jäi hypyt välistä ja sen kyllä huomasi. Muttenkin kun liikunta on ollut enempi pihalla irti rallattelua ilman kunnon lenkkeilyä niin arvata saattaa kuinka paljon paineita sillä oli. Eihän meijän hommasta tullut sen yhen mitään, Rymyä kiinnosti vain kaikki hajut ja muut koirat enemmän. Välistä se meni rimojen altakin j voi kauhea, rengaskin oli muka aivan uusi tuttavuus :D Jestas tuota koiraa, toivottavasti se olis edes astetta mukavampi ensi viikolla! Alla pieni kooste sen pöljäilystä, pahoittelen laatua!Keskiviikkona kävimme Karon kanssa Oulussa rentoutumassa, eli ensin Amarilloon (omnomnom...) syömään ja sitten leffaan! Olipas vain ihana päivä, mukava höntsäillä joskus niinkö ihmiset eikä aina vain koirailla :)

Silmät pyöreänä ko pöllöllä :D

Jos on koko vuoden syönyt lähinnä tällaista....


... niin kai sitä saa kerran vähän syöpötellä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti