keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Reissuhommissa

Viime sunnuntaina pääsimme viimeinkin Reinon kanssa tekemään vastavierailun ystäväni Maaritin luo Ilveskorvelle. Kesälomani aikana Maarit vietti meillä pari päivää ihanan jämptiuroksensa kanssa ja sovittiin että syksymmällä tulen sitten heille kylään. Matkaan lähdimme kymmenen korvilla, Reino etupenkillä turvavyövaljaissa tyytyväisenä köllötellen ja minä musiikkia kuunnellen ja rauhasta nauttien. Pysähdyimme matkalla Merihelmen kohdalla ostamassa vähän matkaevästä ja kävimme samalla isän luona mökillä kahvilla. Kun olimme tarpeeksi vahvistaneet itseämme, minä kofeiinilla ja Reino kekseillä lähdimme jatkamaan matkaa. Ilveskorvelle oli meiltä matkaa noin kolmesataa kilometriä joten pian olimmekin perille.

Reino papan luona

"Joko ollaan perillä?"

Vitsit miten hieno talo Maaritilla ja Matilla olikaan! Ihan uusi hirsitalo isolla tontilla ja Tenulle oli rakennettu valtavan iso koiratarha. Reino oli ihan tohkeissaan kun pääsimme perille, se haisteli heti kaikki puskat ja pissat ja merkkaili tietysti itse päälle minkä ehti. Oletin että se olisi ollut ihan pähkinöinä kun pääsi taas Tenua moikkaamaan mutta mitä vielä! Se oli kiinnostuneempi tutkimaan paikkoja kuin nuuskuttelemaan kaveria. Tenu-parka luuli kaiken lisäksi Reiskaa tytöksi ja yritti sille koko ajan selkään. Tästähän Reino ei ilahtunut vaan antoi kovasti hammasta mutta Tenu ei lannistunut, heittäytyi vaan maahan selälleen naamallaan sellainen ilme että oi mikä ihana nainen, anna mennä vaan :D Tähän kaikkeen kun lisättiin vielä Maaritin kissanpentu Pekko joka muina miehinä hipsi lattian poikki menemään, oli sekasotku valmis. Pekko-parka meinasi saada slaagin kun Reiska syöksyi sinne ihan riemuissaan, sehän tykkää kissoista aivan valtavasti. Se ei aina muista olla kovin hienovarainen ja vaikka kissa sille kynttä antaisikin, se puristaa vain silmät tiukasti kiinni ja menee sivuluisussa uudellen tutustumaan.

Meikäläinen pölli heti kaverin pedin ja kaikki lelut!

Kaikki tämä johti loppujen lopuksi siihen että Pekko majaili vierailun ajan kodinhoitohuoneessa, Reino suurimmaksi osaksi omassa kuljetushäkissään ja Tenu ulkona, hamsteria ei tohdittu Reinolle edes näyttää! Illaksi olimme sopineet menevämme auttamaan Maaritin kaveria Anniinaa hakumetsään, hänellä olisi kokeet seuraavalla viikolla. Pääsimme maalimiehiksi molemmat, tai noh, jos pääsemiseksi voi kutsua sitä että makaa märässä metsässä mahallaan koiraa piilossa niin sitten :D Ei vaan, oli tosi mielenkiintoinen kokemus sillä en ole ikinä moista päässyt kokeilemaan. Muutenkin oli tosi hienoa päästä tutustumaan Anniinan koiraan Kovuun, se on lyhytkarvainen hollaninpaimenkoira ja aivan upea! Menetin sydämeni sille välittömästi, aivan upean näköinen ja luontoinen koira. Ehkäpä minun koiranhankintasuunnitelmat menevät uusiksi, voi olla että ei se bortsu sittenkään ole minun rotu. Holsku vaikutti kaikin puolin lupaavalta, nopea, ketterä maksikoira jonka ulkonäkökin miellyttää. Nooh, aika näyttää minkälainen se kolmas koira tulee olemaan.Illalla kävimme vielä saunomassa ja nukkumaan menimme suhteellisen ajoissa sillä tarkoitus oli herätä katsomaan superkuuta. Ihme kyllä pääsimme ylös puoli viiden aikoihin ja kyllä kannatti, oli se upean näköinen! Hieman jopa ehkä pelottavakin, pimeässä metsässä tuijotella punaista kuuta, hrr...

Seuraavan päivän ohjelmassa oli ensimmäisenä aamulenkki jonka jälkeen lähdimme käymään vähän maisema-ajelulla. Tenu jäi kotiin ja Reiska pääsi kyytiin, sillä tarkoitus oli kävästä katsastamassa myös paikallinen agilityn harjoittelupaikka ja Maarit halusi säästellä Tenua illan tottistreeneihin ja seuraavan päivän metsähommiin. Reino meni kentällä vähän laiskanpulskeasti, voi kyllä johtua siitäkin että itse olin hieman kipeä ja energiatasot olivat aika nollassa. Noh, jos ei muuta niin ainakin saimme kivoja kuvia.Ruuan jälkeen lähdimme Reinon kanssa ajelemaan kotia kohti, sillä seuraavana päivänä oli taas palattava töihin. Reissu oli oikein mukava, mitä nyt harmitti tuo Reinon käytös. Se ei oikein millään osannut rauhoittua, kissa jäi vaivaamaan mieltä kovasti ja sitä piti käydä kurkkimassa oven alta ja varmuuden vuoksi vielä vähän piipattava. Itse asiassa se piippasi näiden kahden päivän aikana varmasti enemmän kuin ikinä ennen. Voitte varmaan kuvitella kuinka älyttömän väsynyt se oli kun päästiin kotiin, raukkaparka nukkui kellon ympäri, ei edes illalla käynyt pissalla.

Oli mukava, vähän erilainen viikonvaihde, kerrankin oltiin reissussa ilman että päämääränä oli kisat tai kokeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti