perjantai 14. elokuuta 2015

Yhteentörmäyksiä ja putkirallia

Eilen meillä oli totuttuun tapaan treenit Pellossa. Lähdimme sinne turboahdetulla Passatilla jonka katollekin oli lastattu mätsäreissä käytetty pöytä. Pahaksi onneksi kattotelineisiin kiinnitettynä mokoma kapistus piti ilmavirrassa aivan älytöntä meteliä, korvat soi varmaan puoli tuntia matkan jälkeenkin.

Näin läjässä poikaparat joutuivat viimeksi matkustamaan :)

Siis mikä hitto tuolla katolla oikein kolisee?!


Hei tyypit, olen ihan tosissani, nyt ahdistaa.....

Perille päästyämme Krista käytti koirat lämppälenkillä sillä välin kun purkasin mätsärikamoja takaisin hallille. Homma oli pikaisesti valmis ja hallilla aloimme käydä rataa läpi. Ari oli rakentanut toiselle puolen hallia radan ja toisella puolella oli harjoitteita joita sai käydä tekemässä sillä välin kun joku muu oli radalla. Reino pysyi aluksi tosi hienosti vaikka treenikaveri suoritti rataa, mutta jossain välissä pakka hajosi, kuinkas muuten ja se syöksyi häiritsemään Hipun rataa. Kaiken kukkuraksi kumpikin päätti lähteä juoksemaan samaan putkeen mutta eri suunnista, voi huoh. Arvata saattaa miten siinä kävi, kops kuului ja koirat tulivat kumpikin omasta päästään pihalle. Siihen loppui se rallittelu, onneksi ei käynyt pahemmin.

Kätkä meni todella hienosti alusta lähtien, ohjaukset tuntuivat sujuvilta ja helpoilta. Vauhtiakin löytyi erittäin mukavasti ja häntä pyöri jälleen kerran kuin rupeli liikkeen tahdissa :) Kontaktit menivät jo asiallisesti, nyt voimme suorittaa niitä ilman hihnaa ja pysähtymiset alkavat olla mallillaan. Tai no, ainakin melkein.. pieni äksödentti kyllä kävi.. Kätkä lähti A-esteelle liian lujaa ja oli tulossa alas samaa vauhtia, niin yritin kädellä sitä jarruttaa. Siihen turkkieläimeen jäi sitten sormet jonkun haivenen ympärille ja Kätkä-parka säikähti ihan tosissaan. Kauhea huuto vain kävi, mutta välittömästi sitä hyvittelin ja pahoittelin ja otettiin A uudestaan niin kyllä se siitä henkisestä traumastaan näytti toipuvan. Vauhti kyllä hiljeni jos jotain hyvää pitää tästäkin hommasta kaivaa.  

                                                              Linkki videoon


Itse radalla Reino meni aika hyvin, ensimmäisellä kerralla se piti hetkeksi jäähyttää kun ihana Hippu treenasi toisessa päässä. Muuten olen kyllä herraan äärimmäisen tyytyväinen, vieläkö saisi omasta ohjauksesta sen "täällä"-sanan karsittua kuikkaan niin olis aika bueno. Kunhan huolehdin että Reino on lähdössä keskittynyt kunnolla enkä hätäile sen asian kanssa niin yleensä ratakin menee paljon paremmin. Pitää lähteä sen mukana ja ei kestä päästää sen ajatusta harhautumaan hetkeksikään.                                                           Linkki videoon


Reiskan kepit olivat näissä harjoituksissa parhaat mitä se on ikinä tehnyt! Harjoittelin myös takaaleikkausta ja vaikka se ei vielä aivan sujuvaa olenkaan, se onnistui! Vitsit, olin kyllä tosi ylpeä pojasta kuinka hienosti se on viimeinkin hiffannut keppien rytmin ja tekee sen mielellään. Kätkäkin alkaa mennä jo ihan asiallisesti, minun täytyy vain muistaa pysyä rauhallisena mikä on ihan sikavaikeaa!
                                                        Linkki videoon

Kätkä sai harjoitella myös rengasta joka on jäänyt meillä hieman paitsioon aikaisemmin. Maanantaina sitä treenattiin kentällä oikeastaan ensimmäistä kertaa ja nyt sitten muistuteltiin mieleen että mistä se pitikään hypätä. Kyllä se alkaa selvästi jo hoksata mikä on homman nimi. Tohkeissaan se yritti tunkea itsensä myös varastossa olevaan putkeen, siinä se sitten kiemurteli ulos seinän ja putken välistä, pöhelö ötökkä.                                                  Linkki videoon
Oli oikein kivat treenit ja erityisen hyvä mieli jäi Kätkän upeista radoista sekä Reiskan kepeistä. On ne kyllä semmosia äijiä että oksat pois :) Kyllä sitä kotimatkalla ehdittiin taas parantaa vähän maailmaa, kiitos taas kerran Krista <3 Reino ja Kätkän ilme oli likimain tällainen:


Ei jessus muijat, heittäkää jo pois tuo höpöttäminen!

2 kommenttia:

  1. Kiva kun treenaat Kätkänkin kanssa. Kiva seurata porokoiran kanssa tekemistä (itsellä kaksi porokoiraa), ja tosi hienoa että jaksat laittaa videoita (pitäisi itsekin muistaa aina kuvata enemmän). Kiva seurata muutenkin näitä vähemmistörotuja agilityssä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon! Kätkä on kyllä poikkeuksellisen lahjakas ja nopeaoppinen tyyppi, uskon että se tulee pesemään vielä monta bortsua tulevaisuuden kisoissa :) Reinon kanssa taas ei tylsää hetkeä olekaan, kunnon mettäkoiran metkuja keksii vähän väliä.

    VastaaPoista