maanantai 9. helmikuuta 2015

Tuntihommia ja LAUKKAA!

Eilen oli taas minun osaltani pitkästä aikaa tunnit Mellajärvessä ja lähdin matkaan puoli yhdentoista maissa. Ilma oli aivan ihana, aurinko paistoi ja kylmä tuulikaan ei haitannut, onhan tuota aurinkoa jo niin kauan odotettu ettei viitsinyt ihan pikkuasioista napista.

Ensimmäiset tuntilaiset olivat kyydissä puoli kahdeltatoista ja hienosti meni! Oli tosi hauska huomata kuinka keventäminen oli alkeistuntilaisella parantunut huomattavasti viime kerrasta ja hevosen hallinta yhtäaikaa ei tuottanut ongelmia.

Jihaa!!

Toisella tunnilla issikkaori Forkku kokeili muutaman kerran voiko hän poistua paikalta kesken kaiken, mutta päättäväinen ratsastaja ohjasi sen aina takaisin kentälle. Otimme sen pari kertaa myös liinaan jonka jälkeen se ilmeisesti huomasi että vastaan taistelu on täysin turhaa ja tyytyi kohtaloonsa. Hienosti se meni muiden mukana ravit ja kaikki ja lopputunti sujui kommelluksitta.


Okei, oli siellä vähän kylmä...

Tällä tunnilla kaikki saivat laukata, sillä pohja oli hyvä ja kokeilimme jopa Taaken kanssa vaikeampaa askellajia, ruunallahan ei ole laukattu kentällä ratsastajan ollessa selässä oikeastaan yhtään. On haettu enemmän voimaa työskentelyyn ravissa ja käynnissä ja kun se nyt jaksaa jo hyvin, oli aika kokeilla mitä se sanoo laukasta.

Mia sai sen tosi hienosti nostamaan laukan helpompaan suuntaan ja kun tuntilaiset lopettelivat en malttanut olla kiipeämättä itsekin kyytiin kokeilemaan. Krista auttoi maasta käsin vähän ja niin vain saimme hienoja nostoja. Myös vaikeampaan suuntaan onnistui ja helpommassa se pystyi jopa pyöristämään ylälinjaansa hienosti. Emme ottaneet kuin puoli kierrosta kerrallaan jonka jälkeen poika sai ihan mahdottomasti kehuja! Vitsi miten kiva laukka sillä onkaan, ei yhtään niin maahan sidottu kuin Antilla. Kyllä tuosta vielä ratsu tulee ja hieno sellainen, sanokaa minun sanoneen.

Huijaaa!! Kädet sylissä ja kypärä silmillä!

Kiitoksia pollelle!


Kolmannella tunnilla mukana oli Antti, Taake ja ylläpidossa oleva suomenhevosruuna Taneli joka on myös entinen ravuri ja aivan raakile ratsun hommissa. Tiedän kuitenkin että Krista on rauhallinen ja taitava ratsastaja joten en ollut lainkaan huolissani siitä miten Taneli käyttäytyy. Aluksi se oli todella huolestuneen näköinen ja otti muutamia lähtöjä, eli ehkä kolme askelta lujempaa kuin "apua, mikä tuolla oli, huija ko säikähin!" ja rauhoittui sitten työntekoon. Hienosti poika puksutti muiden joukossa ja jopa sillä saatiin mukavat laukkapätkät. Näiden jälkeen se selkeästi rentoutui ja tuumaili että ei tämä nyt niin kauhean pelottavaa tainnutkaan olla. Hihhih, Krista oli yhtä hymyä selässä koko tunnin, taisi olla kivaa :)


Ihana Taneli

Onko pikkusen hauskaa? :)


Itselläni oli koko ajan olo että minäkin tahdon selkään! Hieman kadoksissa ollut ratsastusmotivaatio sieltä nostaa taas päätään, ihanaa! Pitää ottaa ja lähteä seuravaana vapaana ratsastamaan, samalla on kiva testata onko minun kuntosaliprojektista mitään hyötyä istunnan kannalta.

Koirarintamalle ei ihmeitä, kävimme Reinon kanssa torstaina privaattitreenit sillä kaikki treenikaverit olivat kipeänä ja yhdellä koirista oli juoksut. Eipä siinä mitään, saimme ihan mahtavaa oppia ja pystyimme keskittymään sellaisiin juttuihin mitkä ryhmässä eivät olisi mahdollisia. Kepit menivät ihan loistavasti, huomasi että Reiska oli ehtinyt sulatella oppimaansa kaikessa rauhassa ja nyt se oikeasti suoritti niitä hyvin. Otimmekin oikein tehokeppitreenin verkkojen avulla ja jätkä oli ihan liekeissä omasta osaamisestaan. Harjoittelimme myös kontakteja tosi paljon, olen ottanut suosiolla käyttöön pysäytyskontaktit, sillä minun on pakko saada siihen etumatkaa etenkin kisoissa missä me molemmat ollaan ihan eri tavalla jännittyneitä. Hyvin näkyi Reiska ymmärtävän, pitää vain itse olla jatkossakin yhtä johdonmukainen ja vaatia ne jokaikinen kerta.

Lauantaina meillä onkin sitten seuraavat kisat, tällä kertaa Oulussa. Jänskää, saapi nähä meneekö ne ihan penkin alle kun viimeksi meni niin kivasti :)

Täällä ei sen ihmeempiä olekaan tapahtunut, joten palataan taas myöhemmin uusien kuulumisten kanssa!


3 kommenttia: