maanantai 24. marraskuuta 2014

Treenit, kisat ja kennelyskä

Uusi viikko ja uudet kujeet! Viime viikolla aikani meni lähes kokonaan kotihommia tehden ja koirien kanssa touhutessa. Torstaina meillä oli viimeistelytreenit ennen viikonlopun kisoja ja Reino oli jokseenkin vaisu. Ajattelin että sillä voi hyvinkin olla jumeja jossakin ja se niitä arkoo tai sitten sillä vain kyllästyttäisi. Ihan ok se kuitenkin suoritti, pari kertaa se yritti lähteä omille teillensä ja sille piti ihan suuttua ennen kuin se lopetti moisen pöljäilyn. Kepit sujuivat hetkittäin aivan loistavasti ja minun täytyi vain muistaa käskyttää se niille tarpeeksi ajoissa. Jos olin liian hidas enkä auttanut sitä se ei tasan niitä suostunut suorittamaan vaan käveli vierestä täysin välinpitämättömän näköisenä.Sunnuntain lähdin ajamaan Oulua kohti jo kuudelta aamulla ja Reiskakin oli niin väsynyt että se piti käydä herättämässä kopista, voi ressukka. Se kuitenkin sai jatkaa kesken jääneitä uniaan lämpöisessä ja pehmeässä kuljetushäkissään, toisin kuin minä joka töin tuskin pysyi hereillä loppumatkasta. Perillä olimme suunnitellusti jo varttia vaille yhdeksän ja menin saman tien ilmoittautumaan. Käytin Reinon pissalla ja annoin sille vettä, sen jälkeen lähdin katsomaan minien ja medien rataan tutustumista ja mietin siinä vaiheessa jo omia linjojani. Makseja oli ehdottomasti eniten ja Reino oli lähtövuorossa häntäpäässä. Oman rataan tutustumiseni jälkeen hain pojan halliin jotta se tottuisi heti kättelyssä hälinään ja se käyttäytyi ennalta arvaamallani tavalla olemalla jännittynyt ja hakemalla minusta turvaa.

Itse olin ihmeen rento, tietysti pientä kutkuttelua tuntui vatsassa, mutta loppujen lopuksi olin aika tyyni. Tämä onneksi taisi välittyä myös Reinoon, sillä se oli puolta rauhallisempi itsekin ja keskittyi kaikkiin tehtäviin mitä siltä pyysin. Lähdössä pyysin sen istumaan, heitin pannan ja hihnan pois, silitin sitä hetken ja sen jälkeen asetuin viereen seisomaan. Päätin jo edellisellä treenikerralla että en jätä sitä yksin esteen taakse vaan lähdemme yhdessä vierekkäin jotta se saisi minusta tukea alusta alkaen. Pari kertaa kuumensin sitä kysymällä että joko mennään, lähdetäänkö jne. Kun se oli korvat pystyssä iloisena lähdimme etenemään. Ensimmäiset kaksi estettä menivät hyvin ja tasaisesti, mutta kolmas joka piti suorittaa takaakiertona se hiemanb haahuili ja siitä otettiin kielto. Sain sen kuitenkin onneksi toisella yrittämällä yli ja siitä matka jatkui putkelle. Putken jälkeen se alkoi köhiä aivan kummallisesti, ihan kuin sillä olisi jäänyt jotakin kurkkuun kiinni. Pysähdyin hieman hämmentyneenä mutta kun se sai kakomisensa loppuun matka jatkui hypyn kautta putkelle ja siitä persjättönä seuraava este ja siitä taas putkelle. Tässäkin se otti kiellon haahuilemalla hieman sivuun mutta jatkoi sitten ihan hyvin. Putken jälkeen tuli minun syvästi pelkäämäni kepit mutta muistin rauhoittaa vauhdin ja käskyttää hyvissä ajoin ja vetää sen ensimmäisestä välistä vastakkaisella kädellä. Rytmi oli aika hyvä, mutta viimeisessä välissä otettiin kolmas virhe kun jouduimme korjaamaan. Lopuksi vielä kaksi hyppyä ja maali!Tuomari tuli heti maalissa kysymään että onko meillä mahdollisesti kennelyskää? Olin ihan äimänä että ei ole kyllä mitään oireita ollut, ehkä sille vain jäi joku kurkkuun ennen rataa ja sitä olisi yskinyt. Lähdin hyvissä tunnelmissa käymään Reiskan kanssa ulkona ja kuinka ollakaan, sehän köhi taas oikein urakalla. Eihän siinä auttanut kuin viedä koira autoon ja käydä ilmoittautumispisteessä perumassa toinen startti. Oireiden ollessa noin selkeät en halunnut enempää riskeerata koiraa tai muita ja hieman harmittikin että se ei ollut ennen rataa oireillut mitenkään. Missään nimessä en olisi lähtenyt kisaamaan jos olisin asiasta tiennyt aikaisemmin, mutta tehty mikä tehty. Harmitti hieman että jäi toinen rata starttaamatta, mutta koiran terveys menee aina etusijalle.

Ajelimme kotiin ristiriitaisissa tunnelmissa, toisaalta olin todella iloinen hyvästä suorituksesta, toisaalta harmitti Reinon sairastuminen. Todennäköisesti se on saanut tartunnan viime mätsäristä, muutakaan en keksi. Nyt ovat sitten molemmat pojat karanteenissa kotosalla ja toivottavasti oireet menevät ohi pian.

Kisoja ajatellen tämä kokemus oli muuten hyvä, taas sai kullan arvoista kokemusta jota ei tule muuta kuin kisaamalla. Pyrin ensi vuoden aikana starttaamaan vähintään kerran kuussa jotta saisimme mahdollisimman paljon rutiinia ja Reino lisää itsevarmuutta. JA herran jestas, me saatiin ensimmäinen tulos virallisista, aika siistiä! Hyvä siitä vielä tulee, eikös vain?

2 kommenttia:

  1. Rausku-Reiska voi jo paljon paremmin, se saa kauheita hepuleita kun joutuu vain lepäilemään ;)

    VastaaPoista