tiistai 8. lokakuuta 2013

Reino räyhääjä

Nyt on takana niin tapahtumarikas viikko että taidan tarvita hieman hengähdystaukoa. Viime lauantaina järjestimme Länsirjan Kennelkerhon nimissä match shown joka vaati älyttömän paljon organisointia ja tekemistä. Kyllä voin kertoa että viimeisinä iltoina ennen tapahtumaa olin niin stressaantunut kaikesta mahdollisesta että mietin useaan otteeseen olleeni harvinaisen sekaisin päästäni suostuessani moiseen hommaan ja vielä itse ehdotin sitä. Onneksi saimme kaikki kuitenkin hyvissä ajoin valmiiksi ja tapahtuma oli todella onnistunut. Osallistujia tuli paljon ja buffetti menestyi hyvin, kiitos siitä erinomaiselle talkooporukalle. Loppuviikonloppu menikin sitten perjantaina steriloitua kissaa vahtiessa, se oli kipeä ja pahantuulinen kaulassa olevasta tötteröstä, mutta vaikuttaa nyt kuitenkin sopeutuneen tilanteeseen.

Lauantaina oli mätsärin jälkeen vielä Ylitornion porukan aksatreenit joissa kävimme Minnan kanssa läpi Reinon huonontunutta käytöstä. Se on ollut kolmet edelliset treenit aika possu, karkaillut ja muutenkin sille on vaikeaa irtaantua minusta, milloin se jää härkkimään hampaillaan ja hyppimään ja milloin se rupeaa haukkumaan. Treenien suunnitelma oli se että joka kerta kun Reino käyttäytyy huonosti, käsken sen maahan. Hetki jäähyä ja homma jatkuu vasta sitten. Tehtävät pidettiin lyhyinä ja palkattiin paljon ja tämä tuottikin tulosta. Omassa ohjaamisessa oli yllätys yllätys taas paljon korjattavaa, nyt harjoittelin mahdollisimman rauhallista ja hiljaista ohjaamista. Ääni piti pitää tasaisena ja rauhallisena ja kaikki ylimääräinen liike piti jättää pois. Joissakin kohdissa kokeilimme täysin äänetöntä ohjaamista ja kappas vain, sekin onnistui. Minna totesi että meillä on jonkun sortin johtajuusongelmaa, Reino yrittää välistä komentaa minua haukkumalla ja tarraamalla hihaan joten se on kitkettävä heti pois. Lisäksi minun on sitä komentaessa muistettava pitää ääneni jämäkkänä mutta täysin neutraalina, suuttumusta ei saa näyttää olleenkaan. Huh, voin sanoa että on vaikeaa!TÄTTÄRÄÄ!!
Eilen kävimme Marin ja Fannin kanssa kentällä pienet treenit ja aloitimme Reinon kanssa samalla tehtävällä mikä meillä oli ohjatuissa treeneissäkin. Koira jätettiin hypylle ja mentiin itse valmiiksi putken viereen joka oli seuraava este. Pyysin Reinon mahdollisimman hiljaisella äänellä ja selkeillä kehonliikkeillä hyppyyn ja siitä putkeen. Siitä kiirehdin itse ottamaan sen vastaan sokkarilla ja palkkasin siihen. Tämä tehtiin pari kertaa ja sitten tauko. Kerran se karkasi reunalle seikkailemaan mutta kun sain sen takaisin kontrolliin käskin sen heti maahan ja sitten vasta jatkui. Odotimme omaa vuoroamme kun Mari ja Fanni suorittivat omat harjoituksensa ja seuraavana teimme saman alkutehtävän josta jatkoimme sokkarilla seuraavalle hypylle josta piti tulla puolivalssilla/välistävedolla seuraavalle. Reino irtosi todella hyvin ja säesti hyppyjään kaamealla murinalla ja örinällä, loistava tyyppi. Tässä kohtaa se hiukan kiihtyi jolloin se tuli minua päin, mutta taas koira maahan ja vasta sitten jatkettiin putkelle vekillä. Menin taas vastaanottamaan toiselle puolen ja palkkasin taas siihen ja sitten tauko. Reino oli aivan liekeissä ja kävi välistä oman rallittelukierroksen aivan hirveän örinän säestyksellä ja tietysti esteitä hyppien :)

Treenit menivät paremmin kuion odotin ja jäimme koko porukka oikein hyvälle mielelle. Ehkä me nyt kuitenkin taas noustaan näistä meidän ongelmista voittajiksi kun meillä on niin hyvät ohjaajat sekä treeniporukka jolta saa kannustusta ja konkreettisia neuvoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti