maanantai 17. kesäkuuta 2013

Hevosmäyräkoira ja koira-agilityä

Muhahhaa, täällä taas! Viimeksi kirjoittelin supernäyttelytunnelmissa ja sen jälkeen olenkin nauttinut kesälomastani täysin rinnoin. Luonnollisestikaan en ole lähtenyt reissuun, sillä "pieni" eläinlauma estää sen toistaiseksi, mutta en ole laisinkaan katkera sillä loma on ollut mitä parhain! Olemme käyneet koirien kanssa joka päivä lenkillä ja uimassa.Olisikohan ollut noin viikko sitten kun päätin että nyt on ollut ratsastustaukoa ihan tarpeeksi ja ihan oikeasti haluttaa kiivetä takaisin hevosen kyytiin. Laittelin muorin kaikessa rauhassa valmiiksi nousin selkään. Hyvä että jalka oli jalustimessa kun mamma halusi lähteä tanssahtelemaan liikkelle! Se oli koko maaastoreissun niin upea, ettei varmaan ikinä ja matka taittui aivan liian pian. En uskaltanut paljon sillä tehdä, sillä se on kesälomaillut niin paljon enkä halunnut kipeyttää sen lihaksia saati saada sitä jumiin. Joka tapauksessa voitte varmaan kuvitella sen hetken kun hevonen tekee kaiken sen mitä vain ajatuksen voimalla toivotte ja saatte vain nauttia itse kyydistä? Tältä minusta tuntui koko lenkin ajan ja välistä annoin sen kävellä ihan vapain ohjin pitkänä kuin mäyräkoira ja halasin sitä silkasta riemun tunteesta! Juuri sillä hetkellä koin niin suurta hevosenomistajan onnea kuin vain on mahdollista ja olin siitä hyvin tyytyväinen.
Lirika käytiin kengittämässä muutama päivä sitten ja edellisestä kerrasta viisastuneena (tai pelästyneenä) kengittäjä ei halunnut jäädä tamman kanssa ollenkaan kahdestaan vaan minun piti olla auktoriteettina mukana. Jotenkin tuntuu niin hullulta kun se ei ole koskaan minulle mitään tehnyt ja silti se oli saanut kengittäjän tuntemaan olonsa epämukavaksi huitomalla takasillaan. Kaikki meni nyt kuitenkin mallikkaasti, harjailin sen samalla superhyvin, samalla trimmasin turpakarvat, vuohiset sekä harja- ja häntäjouhet. Lopputulos näytti jopa ihan hevoselta :)

Tänään alkoi myös työt taas loman jälkeen, yäk.. en olisi millään halunnut lopettaa loman viettoa, oli niin ihanaa vain olla ja möllöttää ja tehdä mitä mieleen juolahtaa! Päivästä selviydyin kunnialla, aamulenkki rakkaiden poikien kanssa takasi energian koko päiväksi (okei, hieman ehkä energiajuoma vauhditti menoa :) ja illan olenkin ollut yksin kotona eläinten kanssa, Joni on yötöissä mikä on aika tylsää. Treenattiin molempien ipanoiden kanssa hieman agilityä ja Reino menee jo tosi mallikkaasti renkaan, esteen, pujottelun ja putken! Rymy rientää putkeen ilman pyyntöäkin, se on sen suosikkipaikka pihassa :) Toivottavasti molemmat kunnostautuisivat sillä saralla, sillä laji on varsin vauhdikas ja mielenkiintoinen.


Nyt on kuitenkin taas aivan liian myöhä ja pitäisi vielä jotain ruokaakin kehitellä, mutta palataan taas muutaman päivän kuluttua, siihen asti see u!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti