torstai 23. toukokuuta 2013

23.5.2013

Huhhahei, meitsi on aloittanut kuntoilun ihan tosissaan! Koira toimii loistavana personal trainerina, joka päivä töiden jälkeen on pakko lähteä lenkille, Reino on muuten levoton ja tuijottaa syyttävästi kulmiensa alta. Toissapäivänä kävimme kiertämässä pururadan ja ilma oli mitä loistavin! Itselläni on vain niin superhuono kunto, viimeinen ylämäki tuntui siltä kun henkeä vietäisiin. Sinnillä jaksoin kuitenkin kotiin asti, hyvä minä! Seuraavana päivänä heti töistä palattuani lähdin Reiskan kanssa käymään kylällä kaupassa ja ajattelin samalla hieman vilkaista jos paikallisen perheen kadonnutta koiraa näkyisi ilmoitetulla katoamisalueella. Kiersimme Reiskan kanssa metsiä ja huhuilin ja viheltelin, mutta mistään ei kuulunut pihaustakaan. Oli tosi paha mieli toisen puolesta, se on kuitenkin vielä ihan pentu vielä ja voin vain kuvitella perheen hädän :(
Kotiin tullessamme lähdin vielä ystäväni Minnan ja hänen koiransa Ellan kanssa lenkille ja kiersimme taas pururadan. Reino otti superhienosti kontaktia minuun kun tapasimme Ellan eikä se kiinnittänyt siihen juuri mitään huomiota!! Minnalta saa aina hyviä vinkkejä koiran opetukseenj ja motivoimiseen, etenkin positiiviseen vahvistamiseen. On ihanaa että tuollaisia ihmisiä löytyy lähipiiristä :)
Tänään kaamean hässäkkätyöpäivän jälkeen olisin ollut valmis kaatumaan kuolleena sänkyyn, mutta oli pakko lähteä ajelemaan kylille ja hakemaan koirille ruokaa ja tilaamani agility-setti postista. Joni lähti onneksi mukaan ja otimme myös molemmat pojat messiin. Ne olivat olleet hienosti häkissä koko päivän, eiköhän niistä sittenkin ulkokoiria tule. Meille on muuten tullut Ylitorniolle aivan mahtava lemmikkitarvikeliike Hallin Herkkupuoti, sieltä löytää aivan mahtavasti kaikki raakaruokintaan tarvittavat safkat, laadukkaat kuivamuonat sekä varusteet ja herkut edullisesti. Toivotaan että ihmiset ottavat paikan hyvin vastaan ja asioivat siellä säännöllisesti niin se pysyykin meillä! Nyt tarttui mukaan kana-, kalkkuna- ja lohiateriat, lisäksi vielä sian sisäelinseos (kuulostaa todella vistolta, tiedän!!) mutta koirat rakastavat niitä.Kyläreissun jälkeen lähdimme Reiskan kanssa lenkille, ja mukaan otin supertyylikkään vyölaukkuni (puolustaudun sillä että se on ostettu koiratarvikeliikkeestä, eikä ole kaivettu mistään äidin kaapin perukoilta!!) sillä tarvin laittaa kameran jonnekin talteen. Reino kävi alkulenkistä kahlaamassa ja uimassa ja se oli niin onnellinen raukkaparka. Kävimme ihan huiman lenkin: ensin rantatietä muutama kilometri, sitten hurja ylämäki kierivaaraan ja siellä samoilua. Valtatietä takaisin ja pyörätietä vielä muutama kilometri. Lenkkiin meni noin kaksi tuntia ja voin sanoa että olen aivan sippi. Takaisin tullessa pojat saivat molemmat mennä häkkiin ja nakkasin myös tammoille heinät tarhaan. Ajattelin jättää ne tänään yöksi ulos, on ollut todella lämmintä. Kunhan loma alkaa, pääsee Lirikakin samoille reiteille kuin Reino, se tykkää maastoilusta noilla reiteillä ja yleensä se menee siellä myös hyvin.

Nyt on pakko lähteä lepuuttamaan kroppaa ja aivoja, olen niin rätti kuin ihminen vain voi olla!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti