lauantai 15. syyskuuta 2012

Ihana vapaa

Tänään heräsin ihanaan tunteeseen: vapaapäivä! Kävin kaikessa rauhassa ruokkimassa tammat ja menin sitten takaisin lämpimään sänkyyn köllöttelemään ja lukemaan. Puoli yhdentoista maissa kiskaisin ratsastushousut jalkaan ja lähdin takaisin talliin laittelemaan Lirikaa valmiiksi ratsastusta varten. Otin sen käytävälle ja samalla kun harjailimme se näki mitä satulahuoneen ja autotallin puolella tapahtui. Hetken mielijohteesta päätin letittää sen harjan ja tuolilla taituroidessani Lirika töykki vähän väliä ja vaati halauksia ja rapsutuksia. Oli tainnut halipula iskeä kun koko viikkona ei ole ehtinyt kunnolla sen kanssa olla.
Viimein se oli valmis ratsastusta varten ja lähdimme kohti kenttää. Se oli alusta saakka energisen oloinen ja kentälle päästyämme otin sen heti raviin ja pyysin liikkumaan kunnolla eteen. Se vastasi mukavasti ja teimme paljon isoja ympyröitä, avoja ja sitten laukkatyöskentelyä. Teimme laajaa kahdeksikkoa ja ylitimme keskihalkaisijalla puomin joka (tietysti!) piti joka kerta hypätä. Lopuksi harjoittelimme diagonaalilla vaihtoja ja lopuksi Lirika intoutui vaihdosta niin paljon että riistäytyi käsistä, teki vaihdon omahtoisesti ja teki perään kuuden pukin sarjan :) Ei siinä voinut kun nauraa, mummeli innostui tosissaan! Lopuksi se ravasi isoa ja tahdikasta raviaan ja olin todella tyytyväinen!Ratsastuksen jälkeen harjasin ponin ja se sai seikkailla hieman irti tallissa ja satulahuoneessa. Se tutki kaikkea mahdollista kunnes löysi kaurasäkin jolloin se oli pakko viedä takaisin karsinaan. Tammat jäivät syömään sisälle kun lähdin käymään kylällä asioilla. Hain Ylitornion Lakkapäältä purua ja sen jälkeen menin käymään kotikotona.
Iltapäivällä tytöt pääsivät tarhaan syömään päiväruokia ja itse olen pessyt pyykkiä ja siivoillut kämppää. Nyt pitäisi lähteä iltatalliin ja sen jälkeen olisikin telkkarin edessä rentoutumista, huomenna on nimittäin aikainen nousu Pellon koiranäyttelyyn jonne olen lupautunut handleriksi, saas nähdä minkälainen katastrofi siitä seuraa!

1 kommentti: