torstai 14. kesäkuuta 2012

Heinähommia

Nenää kutittaa ja aivastuttaa taas niin mahdottomasti! En tiedä mikä siitepöly on tällä kertaa valloillaan mutta tuskainen olo on, allergiat ovat niin raivostuttavia!!

Aamulla heräsin kahdeksalta ruokkimaan hevoset jotka viettivät taas yönsä ulkona. Tanja toi eilen mukanaan sen uuden ötökkämyrkyn jota laitoin eilen illalla molemmille. Se vaikuttaa aika tehokkaalta, mutta sitä ei saa laittaa pään alueelle eikä korviin, joten nyt on joka tapauksessa ostettava vähän lievempi versio niiden käsittelyyn. Lirika oli täysin sitä mieltä että häneenhän ei muuten mitään suihkita ja pötki pakoon minkä ehti. Olin itse niin laiska enkä jaksanut hakea riimunnarua, niin yritin ahdistaa sen vain laitumen nurkkaan ja otin päitsistä kiinni. Tämä taktiikka toimi tasan niin kauan että aloin suihkutella lautasia ja takasia, silloin oli pakko löysätä irti. Lirika laukkasi iloisesti tiehensä ja meikäläinen raahusti hikisenä perässä. Loppujen lopuksi sain molemmat käsiteltyä ja aika rauhallisen oloisia nuo näyttivät olevan kun ikkunasta kävin välistä illalla kurkkimassa.

Tänään olen syönyt niin älyttömän ison annoksen uunissa paistettuja ranskalaisia tuoreella sipulilla höystettynä että olen vieläkin vähän ähkyssä. Nukuin myös kahden tunnin päikkärit ja päätin pitää tammukoilla vielä tänään vapaata. Kahden maissa hain anoppilasta peräkärryn ja ajelin Ainolaan hakemaan heinäkuorman ja samalla autoin Riikkaa hakemaan hevoset sisään. Olihan siellä ötökkää, voi herran jestas! En kyllä tasan tarkkaan valita meidän öttiäisistä tuon reissun jälkeen!

Huomenna onkin sitten taas Oulun reissu edessä, kontrollikäynti tällä kertaa. Lähtö on yhdeksältä aamulla ja Lirikan aika on kahdeltatoista. Viime kerrasta viisastuneena Lirika on syömättä ja juomatta nyt kuusitoista tuntia, voi olla kohtalaisen kärttyinen otus huomenna :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti