maanantai 18. toukokuuta 2015

Pentti ja Reppaska

Tiukkaa treeniä, hullua harjoittelua on edellinen viikko ollut täynnä! Edelleenkin olen ollut ärsyttävässä nuhassa ja yskässä joka on hidastanut menoa jonkin verran, kaikki ylimääräiset lenkit ja aktiviteetit piti jättää pois jotta varmistin pääsyn torstain sekä lauantain treeneihin. Alkuviikko meni lähinnä kotosalla pyykkiä pesten ja siivoillen. Olin myös lupautunut hoitamaan Oonan Pablon kahtena päivänä. Maanantaina juoksutin ruunan ja se meni tosi mukavasti. Lihasta on tullut valtavasti lisää ja sen työmoraali on äärettömän hyvä. Ei puhettakaan että se näyttäisi nyrpeää tai kyllästynyttä naamaa ikinä, aina yhtä hyvillä mielin se lähtee töihin. Se oli jotenkin äärettömän symppis kun kehuin sitä juoksutuksen aikana: se oikein pörhisteli ja tarjosi sitten koko ajan aina vain parempaa suoritusta. Kyllä hevoset on viisaita, niin upeasti kuuntelevat äänenpainoja ja mitä enemmän kehuin oikein "överisti" niin sitä enemmän se paransi koko ajan. Hieno Pablo!
Keskiviikkona pidin pelkästään hoitopäivän vaikka selkään teki mieli ihan älyttömästi! En kuitenkaan halunnut riskeerata seuraavan päivän aksaharkkoja joten mieli oli maltettava. Toisaalta oli mukava vain harjailla, pestä jalat ja raaputella hevosta. Siivosin karsinan, täytin heinäverkot sisälle ja ulos, vein tarhaan vettä ja laitoin rehut valmiiksi. Tämän jälkeen tyytyväinen polle karsinaan iltaheinille ja itse ajelin kotiin. Täytyy kyllä sanoa että Oona on tehnyt tosi hienoa työtä Pablon kanssa, sitä ei edes meinaa tunnistaa samaksi hevoseksi kuin muutama kuukausi sitten!

Torstaina olikin taas Pellon treenien aika. Minna-parka on vieläkin sairaslomalla telottuaan polvensa ja näin ollen on pelistä pois vielä jonkun aikaa joten tämän päivän kokoonpano oli Anne, Friida, Reino, Pentti ja allekirjoittanut. Krista ja Kätkä eivät tällä kertaa päässeet mukaan, mutta ehkäpä se tekee koiralle ihan hyvääkin pitää pikku tauko ja sulatella oppimiaan uusia asioita. Teimme ihan yksinkertaista rataa, mutta etenkin Pentin kans tuntui etten päässyt oikein puusta pitkälle. Paikallaolo sillä alkaa sujua jo todella hienosti joten siihen emme joutuneet puuttuman lähes ollenkaan. Radan alussa oli hyppy, A-este, hyppy ja putkeen ohjaus. Olin jo heti ongelmissa ensimmäisellä putkeen lähettämisellä, heilautin ihan liian nopeasti kättä enkä ohjannut koiraa tarpeeksi selkeästi putkeen. Tein myös ihan liian äkkinäisen jarrutuksen jolloin luonnollisesti myös koira jarrutti että mihin tässä mennään. Kun rauhallisesti "keilasin" kädellä sen putkeen ja ohjasin loppuun saakka tekemättä äkkijarrutusta alkoi tämäkin sujua.Seuraava ongelmakohta oli putken jälkeen oleva este. Teimme ensin niin että jäin odottamaan Penttiä esteen toiselle puolen valmiiksi ja siitä oli tarkoitus jatkaa toiselle esteelle joka oli edellisen vieressä. Ensin en älynnyt jarruttaa Bentleyn hurjaa vauhtia ennen ensimmäistä putken jälkeistä hyppyä ja sehän lensi varmaan kaksi metriä ohi minusta kun tarkoitus olisi ollut että se jää eteeni josta olisin voinut ohjata sen seuraavalle hypylle. Tätä jankattiin ties kuinka kauan ja vaikka sain jarrun kuntoon, Pentti ei silti halunnut uskoa että niin kauas ei tarvi hypätä. Arikin kokeili ja vaikka se meni hieman paremmin kuin minun kanssani, ei se oikein osannut vielä ohjaukseen vastata.Päätimme kokeilla hieman erilaista tietä tälle esteelle ja jäinkin odottamaan sitä putken ja esteen väliin. Tästä ohjasin sen jarrun kanssa yli ja yritimme seuraavalle viskileikkausta. Se hyppäsi kyllä hyvin, mutta ei jatkanut sujuvasti etenemistä vaan pyörähti. Tässäkin oli kyse minun hitaudesta ja väärästä ajoituksesta. Jotenkin tuntui etten oikein ollut itse ollenkaan niin hyvässä vireessä kuin olisi pitänyt, yritin kyllä kovasti keskittyä mutta plörinäksi se meni.

Reinon kanssa meni hieman paremmin. Muutaman kerran piti ottaa A-este uusiksi kun se ei halunnut millään muistaa että ne takajalat piti olla siinä kontaktilla. Tästä en halua luistaa, sen tulee tehdä se joka kerta just eikä melken oikein, muuten koko tähän asti tehty työ on mennyt hukkaan. Parin toiston jälkeen se alkoi hienosti ottamaan kontaktit ja palkkasin sitä valtavasti. Yhdet rallitkin se sai aikaiseksi mikä oli odotettavissa sillä Reinolla oli takapuoli just niin lentoon lähdössä kun voi olla koko ajan ja kun Ari meni sitä kesken radan kehaisemaan niin johan lähti :)Siihen jäi onneksi rallittelut ja saimme keskittyä tekemiseen. Keppeihin on tullut ohjureiden ja verkkojen myötä valtavasti varmuutta ja rytmiä, R osaa hakea jo tosi hienosti kepit sieltä vaikeammaltakin puolelta, olen kyllä ylpeä siitä!

Kaverini Piiakin tuli katsomaan treenejä ja kokeili omalla suloistakin suloisemmalla bortsutytöllään putkea. Bella ei ollut aikaisemmin ikinä agilityä kokeillut ja hienostihan se meni. Putki pystyttiin jo laittamaan pienelle mutkalla ja siinäkään ei ollu mitään ongelmia. Piia ehti myös napsia muutamia kuvia ja pari pientä videonpätkää, kiitos niistä hänelle!

Lauantaiksi olin ilmoittautunut Kim Berglundin koulutukseen ja tällä kertaa olin liikenteessä itsekseni. Pentti ja Reiska olivat tietysti molemmat mukana ja kävimme alkuun taas hyvän lämmittelylenkin. Onneksi minun "ryhmässäni" ei ollut muita, eli sain ihan todella tehotreenin ja vastinetta koko rahalle. Tänään huomasi selvästi kuinka paljon oma fiilis ja vireystila vaikuttaa, meillä meni niiin paljon paremmin nyt. Ainoa mikä vähän harmitti oli Reinon kova yritys päästä kurkkaaman Kimin koiraa Ranesta sen häkille ja jouduin jo vähän suuttumaan että nyt herra töihin siitä. Onneksi radalla sen mielessä ei käynytkään muut jutut ja hienosti selvitimme radan kerran toisensa jälkeen.Pentin kanssa onnistuimme paremmin kuin koskaan aikaisemmin! Hauska kun Kimin äiti joka toimii mm. agilitytuomarina sanoi että ei tehdä lähdön paikallaolosta numeroa kun se noin hyvin pysyy :) Eli ilmeisesti yksi ongelma ollaan aika kivasti selätetty, sanoin kyllä että nyt vain vahvistan sitä kun se on ollut hieman ongelmakohta meille. Alussa B meni kolmannen hypyn ohi että vilahti parikin kertaa ja mietin että mikä hitsi tässä nyt mättää. Olin kuulemma käsieni kanssa kuin lentokone siipineen, eli kädet lähemmäksi kroppaa niin johan alkoi lyyti kirjoittamaan. Päästiin hienosti keinulle asti jossa unohdin jarruttaa jolloin tuli melkein lentokeinu. Kokonaisuudessa rata meni aika mukavasti, päästiin jo ihan kunnolla etenemään. Muutamaa kohtaa jouduimme hiomaan useampaan otteeseen jotta saimme hyvän suorituksen. Yhtäkin valssia jankkasin varmaan kymmenen kertaa ennen kuin sain ajoituksen nappiin. On se pirun tarkkaa, jos olin vähänkään etuajassa Pentti ei hypännyt vaan kääntyi minun mukaan ja taas jos tein sen liian myöhään se tiputti riman. Huija, tällaisia "ongelmia" ei olekaan Reiskan kans. Ei sillä että valittaisin, itsehän olen teknisempää ja nopeampaa koiraa toivonut ja nyt on sellainen käsissä. Pentin rimanpudotteluun sain myös hyviä ohjeita, Kim sanoi jos virhe oli minun niin osasin palkata mutta kun se ei vain kunnioittanu estettä ja pudotti sen vuoksi, pysäytin etenemisen siihen ja otin uudestaan.Treenit olivat mahtavat, paaaaljon paremmat kuin viimeksi Kimin valkku! Hyvillä mielin ajelin kotiin ja matkalla Penttikin pääsi kotiin, se olikin meillä kyläilemässä koko viikonlopun. Teki varmasti sekin osansa treenien onnistumiseen kun sai luotua paremmin suhteen koiraan kun vietti enemmän aikaa sen kanssa. Meillä olikin varsin kiva viikonloppu, pojat pääsivät Minnan koirien kanssa metsälenkille irti juoksemaan, Pentti sai hierontaa ja se näytti viihtyvän meillä paremmin kuin hyvin.

Tosi laadukas kuva, mutta yritäppä ottaa tuosta ryhmärämästä parempaa :)


"Kato äiskä, nyt se syö minun luun, nyyh..."


"Vaikka se vetaskin sen meikän luun kasuriinsa niin on se silti ihan hyvä tyyppi!"

Reino-parka, se oli ihan orpona kun Pentti lähti, lohduttomana se käppäili ympäri kämppää ja mietti että mitä ihmettä sitä keksisi. Viimein se tyytyi tilanteeseen ja vielä kun se sai illalla käydä rallittelemassa Rymyn kanssa oli elämä pienen koiran mielestä oikeastaan aika jees!

Näin täällä on taas viikko kulunut, toivottavasti mukavasti menneet treenit poikien kans jatkuisivat. Ollaan kuulosilla taas, kommenttiboxi on edelleen avoinna, sinne siis kehitysideoita, palautetta, kysymyksiä tai kertokaa vaikka ihan miten teidän viikkonne on mennyt!

Muoks. Te jotka aktiivisesti painelette tuota en tykkää-nappulaa, kertokaa ihmeessä miksi näin, olisi mukava kuulla parannusehdotuksia! Kommentoikaa vaikka anonyymisti jos ette omalla nimimerkillänne halua.

2 kommenttia: