sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Puskailijat Mintin valmennuksessa

Nyt on kaksi puskamopoilijaa käynyt ihan oikeassa kouluvalmennuksessa ja voi pojat että olikin mukavaa! Lähdin aamulla ajamaan kohti pohjoista vähän ennen yhdeksää ja matkalta poimin kyytiini Oonan. Siitä jatkoimme kohti Mellajärveä ja voi kamala että tiet osasivat ollakin karmeassa kunnossa! Onneksi pääsimme perille ehjin nahoin ja Krista olikin laittanut pojat jo melkein valmiiksi. Ei muuta kuin hepot autoon ja vielä kahvit nassuun ja menoksi.

                       
Taitaa Lauraa vähän jänskättää :)

Perillä olimme jo tuntia ennen meidän valmennusaikaa ja Mintti olikin juuri ajanut pihaan ja kävimme häntä heti moikkaamassa. Onneksi ystävällinen tallin omistaja Henna lupasi laittaa hevoset karsinoihin jossa laitoimme ne valmiiksi. Hieman alkoi jännittää siinä vaiheessa kun lähdettiin kävelemään maneesille, onneksi paikat olivat kuitenkin tutut joten se ei saanut aikaiseksi ylimääräisiä sydämen tykytyksiä! Saimme molemmat korvanapit jotta Mintin ääni kuuluisi ilman huutoa ja ne osoittautuivatkin tosi tehokkaiksi kapineiksi, mieki tahon tuommoset kotiin :)

Ai mitenniin vatsa eessä ja istun tuoli-istunnassa :)


Aluksi puhuttiin hieman näistä meidän karvakorvista ja Mintti ei olisi uskonut Anttia jo parikymppiseksi, aika hauskaa :) Kävimme läpi perusasioita ratsastuksesta ja mitä hän piti tärkeänä. Aluksi haimme rentoa käyntiä hevonen pitkässä ja mahdollisimman avoimessa muodossa. Keskihalkaisijalla tarkastettiin onko hevonen rehellisesti suora ja saimme oivallisia vinkkejä kuinka suoristaa tarvittaessa. Kun Antti oli vinossa toiseen suuntaan, painoin toisen jalan hieman alaspäin jolloin sain sen omaa painopistettä muuttamalla korjattua hevosen suoraksi. Tämä tehtävä toistettiin muutamaan kertaan. Samalla Mintti selitti kuinka tärkeää on saada hevonen pitkälle kaulalle ja avoimeen muotoon ja siihen auttoi se että ajatteli eteen, ikään kuin työntäisi hevosen kaulaa kädellä eteenpäin. Lisäksi piti pyytää pohkeella eteenpäin ja Antti vastasi tosi hienosti pidentämällä askeltaan ja kävelemällä kunnolla selkä mukana työskentelyssä, aika huikea fiilis!

PossujunaSeuraavaksi jatkoimme työskentelyä ympyrällä, jossa oli edelleenkin tärkeintä hevosen suoruus. Istunnan mielikuvaksi saimme tiskirätin jota puristetaan. Kyllä, ihan oikeasti, piti ajatella että yläkroppa on hieman kohti ympyrän sisäpuolta (ei kuitenkaan liioitellusti, vaan samassa linjassa hevosen lapojen kanssa) mutta lantio ajattelee hieman ulospäin, ihan kuin kroppa olisi tiskirätti jota puristetaan ja väännetään keskeltä eri suuntiin. Vatsalihakset tuli pitää tiukkana ja käden piti edelleen ajatella eteen samalla kun pohje pyysi takajalkoja kohti kättä. Uskomatonta mutta tämä toimi aivan loistavasti! Joka kerta kun Antti tahtoi vasemmassa kierroksessa heittää takaosaa sisälle, se korjasi hienosti kun tein edellä lueteltujen oppien mukaan. Ne jotka Antin tietävät, etenkin sen edellisen "ratsastusminän" tietävät että se hevonen ei ole helppo, eikä taatusti suora! Eikä etenkään rento ja tahdikas, mutta kappas kummaa, pienillä asioilla päästiin taas eteenpäin.


Antti ravasi isosti ja rennosti ja oli suorastaan nautinto ratsastaa sillä! Minttu muistutti minua tämän tästä puuttellisista vatsalihaksista, eli tahdon kauhean helposti pukata mahan eteen ja istun tuoli-istunnassa minkä itsekin huomasin varsinkin kuvia katsoessani. Laukannostotkin kokeiltiin, ja sain niihinkin hyviä vinkkejä. Nyt on kuitenkin niin, että Antti saa edelleenkin vielä opetella käyttämään tukilihaksistoaan käynnissä ja ravissa ennen kuin aletaan treenaamaan sen enempää laukkaa. Nyt se herpaantuu, nostaa niskan ja laskee selän joka aiheuttaa sille epämukavan tunteen ja se ei pysty siinä vielä rentoutumaan. Haetaan sille voimaa ja taitoa ja aletaan laukkaharjoitteet alusta asti ihan uudestaan, tätä mieltä olen kyllä. Kun perusta on kunnossa, siihen on hyvä rakentaa!
Saimme paljon vinkkejä, apua ja myös positiivista palautetta! Mintti oli todella ystävällinen ja mukava mutta vaati tekemään töitä. Itselleni jäi erittäin positiivinen tunne hänestä ja kokemus että hän tietää mistä puhuu, sillä tulokset jota saatiin Antin kanssa aikaiseksi puhuvat puolestaan. Kristakin oli tyytyväinen Taakeen ja Mintin oppeihin ja luulen että pyrimme kyllä pääsemään seuraavan kerrankin valmentautumaan kun hän tänne taas tulee.

Puskailjat ja ex-ravurit :)

3 kommenttia: